четвртак, 18. фебруар 2016.

REBUSANJE (2029)

Autor: Maksim Antić

14 коментара:

Dusan је рекао...

REVE LI MAGARE

Milan Žarkovački је рекао...

Lepo, naučio sam jednu reč. E sad, možda bi po nekima - recimo po Dejanu - bilo bolje da bude povratni, pa da bude: "Are, re", veli mag. - pošto je ovako mešani, tj. mešavina situacije i nabrajanja.

Dejan Minić је рекао...

Ovde ne može da se popravi situacija, kako god ga okreneš:)

Dejan Minić је рекао...

Ustvari, najbolje je da bude povratni rebus situacije sa dva dopisana slova: VELI MAG ARE ˝RE˝. Dakle, da u oblačku budu dve are obeležene slovima RE.

Milan Žarkovački је рекао...

E, ovo mi je posebno zanimljivo! To znači, Dejane, da misliš da ne ide da mag veli "Are, re", tj. da ne može nabrajanje u citatu. Je l' tako?

Ja ne znam zašto bi to bilo problem. Ali ako jeste, ili bar ako nekome jeste, onda je možda (i) zbog toga onaj "famozni" Zoranov rebus ""Kula, kula", kaza Rada" dobio tako malo bodova. Dobro, ovo je druga tema, ali možda ima veze sa ovom.

Po meni, dva dopisana slova u ovako malo slova, bez naročite poente, sa poklapanjem granica reči u frazi i rešenju, bilo bi previše. Da je nešto stariji, možda bi mogao da prođe kao neki "evergrin". ;-)

Milan Žarkovački је рекао...

Šta više, ako mag već može da veli "re", ili "are", što nisu (baš) rečenice, to bi već moglo da se shvati kao nabrajanje, iako dužine od samo jednog pojma; jer rekao je samo jedan pojam i ništa više. Ako je tako, onda nije problem da se to nabrajanje produži drugim pojmovima. A ako nije tako, šta onda predstavlja sadržaj tog citata, to "re"?

Dejan Minić је рекао...

Svakako je moguće nabrajanje pojmova u oblačku, ali i ono mora da bude po nekim pravilima. Konkretno, ovde fali veznik između ara i note re, pa mislim da je ovako bolje.

Milan Žarkovački је рекао...

OK, hvala. Meni ne smeta ni nabrajanje bez veznika. Više bi mi smetala dva dopisana slova.

Dragiša је рекао...

Mogao bi VELI MAG označen sa A: "RE,RE" !

Milan Žarkovački је рекао...

Ali, Dragiša, tu opet fali veznik; pa nije bolje od "are, re".

Milan Žarkovački је рекао...

U stvari, to bi on onda čitao notni tekst, sad shvatam. Da; možda bi se to nekom više sviđalo.

Milan Žarkovački је рекао...

Meni ne bi: povratni sa dopisanim slovom, malo mi je puno; uz ponavljam, sve gore navedene nedostatke.

Milan Žarkovački је рекао...

Ali, mogla bi da uleti Maga Vračević iz Mikijevog zabavnika da spase stvar! Eto; što se mene tiče, uspeli smo da zajedničkim snagama lepo popravimo ovaj rebus.

Dejan Minić је рекао...

Hehe, dođosmo i do Mage.

Treba ponekad razmeniti razmišljanja, a kad se dođe do nekih nijansi, sasvim je normalno da imamo različite ukuse i pristupe. Ili možda da svi isto mislimo i da vratimo onu ćoravu kutiju:)