среда, 18. мај 2016.

DVOSTRUKI ŠAMPION

Nebojša Dragomirović i Hajrudin Hodžić (Foto: Emir)
Ovogodišnja takmičenja u Bihaću protekla su u potpunoj dominaciji Nebojše Dragomirovića. Čestitam! Nebojša je pobedio u sastavljanju ukrštenice i u sastavljanju anagrama. Još jednom (ili dva puta) BRAVO!
Prošle godine u izveštavanju sa Une, napisah "POVRATAK U VELIKOM STILU" misleći na ponovno enigmatsko aktiviranje Radoje Racanovića i Nebojše Dragomirovića. Prošle godine njih dvojica, u prvim pojavljivanjima nakon višegodišnje pauze, ostvariše odlične plasmane. Ove godine bilo je još "odličnije".

23 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Čestitam i u komentarima! Vrlo sam ponosan na činjenicu da je Neba član EK "Kikinda".

Slavko Bovan је рекао...

Ovi izvještaji sa une ići će malo zbrda-zdola, onako kako mi "nalete pod ruku". Najavih 20 postova, ali kako se razvija situacija, čini mi se da će biti više.
Molim za malo strpljenja jer su me na poslu sustigle neke obaveze sa kratkim rokovima.
Potrudiću se maksimalno da ne ostanete uskraćeni za bilo koju bitnu (i manje bitnu) informaciju.
Hvala na pažnji, odjavljujem se do popodne.

Dusan је рекао...

Bravo Neba! Pozdrav iz Doboja.

Dejan Minić је рекао...

Bravo! Srdačne čestitke!

Luka је рекао...

Evo čestitke i iz Splita, kroz komentar pobjednika Kvozovke:

ŠARIĆ: ENIGMOBARD, JOVO!

Migo је рекао...

Iskrene čestitke na ostvarenom uspjehu, ali iduće godine valja ti braniti osvojene bodove!

Luka је рекао...

Evo još par komentara:

BOVAN: O, GDJE MIRO ŠARIĆ?

NAVOD: MIRO ŠARIĆ JE BOG ...


u Kvizovci, a u ukrštanju riječi i premetanju slova?

Ilija Đurković је рекао...

Sve čestitke Nebojši koji je prosto zablistao na Uni! Na svim takmičenjima i igrama je bio u vrhu što dovoljno govori o njegovim enigmatskim kvalitetima.
Takođe bih se još jednom puno zahvalio njemu, Gojku i Zlatku na iskazanom gostoprimstvu i kolegijalnosti prilikom mog dolaska i odlaska sa Une, i nadam se da ću imati prilike da im se odužim u narednom periodu!

Mišo је рекао...

Bravo, Nebojša!

Анониман је рекао...

Nebojšu pod hitno treba staviti u žiri jer će nam i u budućnosti sve pokupiti, naravno ako ne dođu Jozić, Marković, Mihaljević i još neki stariji ali moćni. Njegova pobjednička križaljka već je pripremljena i bit će objavljena u Feniksu br. 558 koji izlazi 26. svibnja (dan poslije...). U tom broju bit će i Delićev pobjednički rebus (poslao ga je s križaljkom) i još ponešto. Nemamo kompletne rezultate, Hajro je sve zagonetno uzeo sebi i odnesao u Trumpolandiju, pa moramo da improviziramo (fotke će biti u 559. broju). Pozdrav svima, Pero

Marko Mihaljević је рекао...

Čestitam Nebojša na odličnom uspjehu!

Slavko Bovan је рекао...

Juče objavljen tekst na "Civilonu" o Susretu na Uni (sa naglaskom na učešće i uspjeh članova EKK), a zatim tu informaciju objavile obe lokalne televizije i radio.

Gojko је рекао...

Nagrada ode tamo gdje treba-
bravo Neba!

Mirka је рекао...

Nebojša, čestitam.

Rešad Besničanin је рекао...

Čestitke Nebojši pa redom svima ostalim!

Sneška је рекао...

Čestitke svima!

Анониман је рекао...

Nebojša čestitke. Ti si vrhunski kombinator. Svaka čast! J. Dubrovic.

IlijaO је рекао...

Ebiga, danas zbog neodgodivih obveza( argumentirano na blogu) bio sam van zbivanja na blogu! Ali, to ne umanjuje poruku i čestitku: Svaka čast, Nebojša!

Hajro је рекао...

Čestitke i veliko hvala Nebojši, najprije za više nego zalužene pobjede... sastaviti onakav rad sa svim pomagalima je vrijedno dostignuće, a ovako pogotovo. Hvala ide zbog pomoći članovima žirija, nije bilo nimalo teško odlučiti o pobjedniku... žiriranje nabrzinu i sa vrlo ograničenim pomagalima nije laka ni ugodna stvar.

Pero i ostali članovi žirija (Vojine javi mi e-mail adresu, molim te) su dobili prepise radova (iste one koje su pregledali i ocjenjivali), imena autora, podatke o pojedinačnim glasovima i ukupnom poretku, dakle sve. Ponio sam samo originale koje ću skenirati i objaviti na www.abcitd.com uz kompletne rezultate, detalje o glasanju, analizu i obrazloženja članova žirija. Pozivam i sve ostale da se jave tekstovima ili komentarima na sve vezano za Susret na Uni... uspjelo je zato što je u mnogome to bio zajednički projekt, rad i rezultat.

Evo sam stigao kući prije 2 sata (nakon 22 sata putovanja od Zagreba), potrudiću se da sve bude objavljeno u narednih dan-dva.

Анониман је рекао...

Prvo Hajri čestitam na povratku!? Poredak i ostalo sam dobio u vrlo musavom stanju s nadimcima, nevidljivim brojkama... Morao bih ostaviti sve poslove i sam crtati poredak, jer nemam to kome dati raditi. Sudjelovat ću u analizi radova na Hajrinom blogu ali odmah mogu reći da je ovaj put žiri malo podbacio iako je poredak realan. Neki članovi žirija su svima dijelili ocjene od 8 do 10, a npr. ja koji sam urednik i na takmičenju imao mnogo suradnika od 2 do 10. Praktički smo razliku napravili Hajro i ja. Svima onima koji nisu zadovoljni plasmanom nas dvojica čemo se zamjeriti. A Hajro je u Americi... Pero

Hajro је рекао...

Evo radim na prilogu o "bušmanijadi" i željno očekujem analize članova žirija, komentare autora, svih drugih... Natjecanje je definitivno uspjelo, konkurencija je bila fantastična, radovi izvrsni, vrh tabele nedvojben, proces maksimalno korektan ... no sigurno je da tu ima i detalja koje treba pogledati "sa svih strana", komentirati, kritizirati, predlagati unapređenja... Hvala Peri na uvijek kvalitetnim osvrtima. Što se mogućih zamjeranja tiče sve je to prihvatljivi i neizbježni dio igre što se zove "dosljedno raditi ono u šta vjeruješ, uvijek pokušavati unaprijediti...". Fenomenalna prijateljska i kolegijalna atmosfera u kojoj je cijeli Susret održan ne ostavlja nikakvih dilema o sveprisutnim dobrim namjerama i budućnosti Susreta, no to ne znači da ne treba biti oštar i konkretan u kritikama, naprotiv - to je način da se održe i unaprijede i susreti i atmosfera. Znamo mi to i možemo, svi zajedno.

Javiću se komentarom na ovom postu čim pustim izvještaj na www.abcitd.com.

Hajro је рекао...

Evo sam skenirao i spremio sve originale, nekako mi je drago da se vidi autorov rukopis..., no za pravu analizu će biti bolji prepisani likovi (mreže samo sa crnim poljima plus riješene), dakle planiram staviti i originale i prepise. Sad odoh u najam, vjerujem da ću uspjeti sve složiti za sutra. Čim članovi žirija, ili bilo ko drugi, pošalju svoje analize i objašnjenja, staviću i to.

Hajro је рекао...

Prije par minuta sam stavio sve bušmane i detalje o žiriranju na

http://abcitd.com/page29.html

Analize i komentare mi možete slati na hodzich@gmail.com ili direktno na BLOG na www.abcitd.com na postojeći posljednji post UNA 2016, UNA 2010, UNA 2015. Sve što bude zanimljivo staviću na stranicu sa radovima - želim da na jednom mjestu budu radovi, žiriranje, analize, komentari, prijedlozi ... svima unaprijed hvala.

Sve ostalo, fotosi, analize, druge discipline..... u narednih par dana.