среда, 11. мај 2016.

IDEMO NA UNU (7)




(Slike sa prošlogodišnjeg druženja na Uni)
Još dva dana do početka!
Jeste li se spakovali? Jeste li pošli? Šta se čeka! Počinji!

50 коментара:

Hajro је рекао...

Bravo Slavko

Evo dodatnih informacija, neću gnjaviti publikum sa detaljima oko mojih frka u posljednjih desetak dana..., dakle sve je u redu i ide po planu, jutros smo kupili pehare, graviranje gotovo, diplome gotove, poručene umjetničke slike kao nagrade za brzinska natjecanja, novčane nagrade će biti slične prošlogodišnjim (100 eura za kvizovku i bušmanijadu, 50 eura za anagrame i rebuse, sve plus pehar za pobjednika), dogovoreno dodatno sastavljačko natjecanje (malo iznenađenje), muzika dogovorena, izlet planiran... pakujte se, naoštrite olovke i vijuge... Vremenska prognoza je uglavnom dobra... ja ću biti u Bihaću najkasnije u četvrtak oko podneva, moj BH telefon je 066-275-559, čujemo se, vidimo se.

Jutros sam bio sa Tonćijem Kulićem, uvijek super zanimljiv i prijatan susret, pozdravlja sve.

N. Petkovski је рекао...

Ja sam spreman! Sutra, sreda 11 maja, polazim u 9,25. Počinjem turneju Skopje - Beograd - Vinkovci - Privlaka - Bihać - Privlaka - Osijek - Vinkovci - Beograd - Skopje.

Samo da nas vreme posluži i da ne bude kiše.

IlijaO је рекао...

Pozitivne vijesti i iz Privlake! Pretposljednji potvrdni dogovor! Kreće se iz Privlake petak ujutro oko 6, onda Đakovo u 7 ( važna destinacija) pa kud nas put odvede do Bihaća. Pretpostavljam oko podne...a do tada...vidimo se!

Dragiša је рекао...

Krećem u petak ujutro oko 6 (kao i Ilija), u Mostaru oko pola 8 ulaze još dva putnika, pa kad stignemo!

Анониман је рекао...

Valter Kvalić i ja stižemo u petak oko 14 sati. Uspio sam danas "odgoditi" svatove, pa ću tako biti do kraja na Uni. Znači igram kvizovku i žiriram bušmane... Pozdrav, Pero

Анониман је рекао...

Krećem iz Beograda sutra, sreda 11.maj, tada sam u Puračiću, Tesliću i Banji Vrućici. U Laktašima i Prijedoru 12.maja, četvrtak. U četvrtak uveče u Bihaću, na Uni.
Pozdrav i sa srećom svima!
Žarko Đokić

Slavko Bovan је рекао...

Zbog Une sam uzeo "skupe" dana odmora (na radnom mjestu na kome sam sada uopšte to nije lako izvojevati). Polazim iz KI u petak prije podne, a iz BG oko 14. U Bihaću smo oko 19.

Pošto na moju žalost, a na sreću rivala (ha-ha), neću stići na kvizovku, prijavljujem se da pripomognem u suđenju kvizovke (pretpostavljam da će Bakotić suditi).

Slavko Bovan је рекао...

Podsjetite me ako nekome treba nešto da ponesem, jer trenutno ne znam ni kako mi je ime, a ne šta drugo.
Za sada znam da treba da dolesem pehar za Dragišu, fotografiju Nikoli Makedonskom i "Zrenjanin" (list, ne grad!) Jovanu.

Slavko Bovan је рекао...

Da, i za Branka Milovanovića treba da preuzmem neke knjige u Begradu.

Slavko Bovan је рекао...

Ako sve bude teklo po planu, biće direktnih javljanja (direktnih ili skoro direktnih prenosa) sa Une, jer ćemo imati najmanje jednog specijalnog izvještača i najmanje trojicu fotoreportera. Valja pravovremeno obavještavati i zainteresovane kolege koji neće biti te sreće da se ovog vikenda uživo druže s nama.

Hajro је рекао...

KVIZOVKA
Zdenko će suditi, broj igrača ćemo utvrditi kad se okupimo, postoji mogućnost da i neke odsutne (koji sigurno dolaze) uključimo (mogu odigrati naknadno), nemoguće je planirati unaprijed, moramo to ostaviti otvoreno

Slavko
- nikad nisam dobio knjigu Mamuticu, Mesud mi je svjedok da sam se naradio oko mog priloga (on me i naružio što ranije nisam poslao)

Žarko
- Nadam se da ću se vidjeti danas sa Duškom Laštrom i dogovoriti četvrtak, možemo napraviti mali okrugli sto(l), ako ima još ranoranilaca tim bolje.

Big Pero
- svaka čast, i kvizovka i žiriranje će biti jači i veći

Dragiša
- Bravo, Ilija i ti plus dva Mostarca

Nikola i Ilija O.
- Treba li vam preporuka za super ručak na Uni ? (petak ručak nije u dvodnevnom pansionu u hotelu)

Slavko Bovan је рекао...

Mamutica stiže! (Čini mi se da sam ti jednu dao prošle godine, ali zaslužio si još najmanje jednu).

Hajro је рекао...

Hoćeš da kažeš da ja zaboravljam? Tu ćemo uvredu poravnati pivom na Uni, Karlovačko ili Preminger, oba su nekako lokalna, jedva se sjetih naziva.

N. Petkovski је рекао...

Slavko:
Meni osim slike, sleduje glavna "nagrada" - majica i šolja, da se ne zaboravi!

Hajro:
Ja sam na pansionu kod Mesuda, pa mi nije potrebna preporuka. Sve je u Mesudovim rukama i stolu.

IlijaO је рекао...

Još samo mail na koji se rezerviraju sobe u "Adi" ( za nemarne i zaboravne)!

Hajro је рекао...


Za rezervacije se obratite direktno na Hotel “Ada”

info@aduna.ba

387 (0) 37 318 100

Анониман је рекао...

Valter i ja smo negdje oko 13,00 u Bihaću. Možda bi nam dobro došao taj super ručak, ako bude još neko.... Pero Ako ne, odosmo mi u Bihać na ćevape na isto mjesto.

IlijaO је рекао...

Upravo poslan mail hotelu! Prijavljujem još 3 zainteresirana za ručak oko 13,oo sati.( Jedan ostaje kod Mesuda). Gdje se treba nacrtati?
Bilo bi, također, dobro da Mesud nekako označi svoju kuću kako bi paket iz Makedonije bio oko podne točno isporučen ( šalamala). Pomalo se sjećam od lani, ali...

Hajro је рекао...

Hoćete li ribu iz Une ili malko širi jelovnik? Ja glasam za škobalja, ali ću se rado prilagoditi... Ja ću vam biti na raspolaganju ako vam nisam dosadio prethodnih dana.

Slavko Bovan је рекао...

Danas saznajem da dolazi Zagrebacka ekipa, ali nemam informaciju da li dolazi iko iz Srbije osi Djokica i EKK druzine. Ima li zainteresovanih?

IlijaO је рекао...

Ako si već ručak nazvao superručkom, neka bude takav-premda ne biram, nek bude ćevapa pa bili i od ribe. Neka bude po volji većine koja se okupi. Ali-moraš reći gdje!

Hajro је рекао...

Logično je da se okupimo u hotelu, uzmete ključeve, ostavite stvari i onda idemo na ručak... naravno, ovo vrijedi samo za one koji dođu relativno rano jer poslije ručka ide okupljanje kvizovkaša i start turnira, potom će i večera koja je dio pansiona.

Unknown је рекао...

Hajro je pogrešno shvatio: Dragiša je rekao da kreće u isto vrijeme kao i Ilija.O, otpalo je da im se ja pridružim jer mogu da krenem tek u petak uveče. Moguće je da se u subotu ujutru priključim Banjalučanima na putu do Bihaća. U petak uveče imam liniju Podgorica - Banjaluka. Nadam se da će se ovo i ostvariti.

Hajro је рекао...

To je bilo po onoj "Što se babi snilo..." iliti "wishful thinking"..., a i ovo Ilija sa i bez O je zbunjujuće i za umom hitrije od mene. Nadam se da ćeš uspjeti.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Ja dolazim u subotu ujutro. Za one koji su mi dužni, pijem crnu kavu!

IlijaO је рекао...

Što ne bi, Nedjeljko, kao peti s nama iz Vinkovaca, u petak ujutro?

Slavko Bovan је рекао...

Ovo naše dopisivanje sasvim dobro funkcioniše, pa se može očekivati još najmanje jedan post iz ovog serijala.

IlijaO је рекао...

Poslah odavno mail u "Adu"( na adresu sa bloga)- čekam odgovor glede rezervacija! Valjda i ja spadam u one nemarne, sjetio sam se tek danas!A dobro da jesam!

Анониман је рекао...

Vojin i ja ćemo krenuti u petak oko 7:00, ako sve bude bilo u redu.
Lozničanin

Slavko Bovan је рекао...

Bravo za Sretena i Vojina.

Анониман је рекао...

Nadam se da će mi obveze dopustiti da dođem na "UNU". U svakom slučaju ako dođem (petak poslijepodne ili subota ujutro) nadam se da ću se moći okušati u kvizovci (nik.ad ranije nisam igrao), a također, nadam se da će biti i mjesta u hotelu (konak).

Stipan

Hajro је рекао...

Nisam se javljao jer sam se družio sa Duškom Laštrom, teško je opisati koliko toga je dotaknuto u tih par sati, rijetko prijatno vrijeme... e valjda da bi se sve izbalansiralo u životu, dobih superbrzu kontru - vratih se kući i nema auta, dolazim tu godinama i sve isto radim, parkiranje i sl, bio sam siguran da je ukraden (a u njemu gomila Orbisa i Feniksa, više nego mogu ponijeti), na kraju se ispostavilo da ga je digao pauk odakle nikad ne dižu i prođoh sa stresom, troškom za pauka i kaznom za pogrešno parkiranje (kriv jesam).

Pozdrav putnicima, nadam se da ćete svi uspjeti doći što ranije. Duško je potvrdio da ćemo u četvrtak biti sa Žarkom...

Анониман је рекао...

Mladen pauk?

Hajro је рекао...

Sjećam se da je Mladena neko bockao augmentativom "Paučina"

Luka је рекао...

Karavana iz Splita, od za sada 3 člana: MIro, Petar i ja, kreće petak ujutro, i planira stići na vrijeme da se pridruži na super ručku, ako ima mjesta.

Slavko Bovan је рекао...

Zbog interesovanja za ovaj post (i Unu 2016) ovaj post prebačen u ovaj (novi) termin.

Slavko Bovan је рекао...

Prošle godine je 14 članova EKK bilo na Susretu na Uni. Gledajući najave, realne su šanse da ove godine broj bude veći. Zlatan je takođe imao najmjeru da dođe, ali ove godine ipak preskače Bihać. Juče mi je/nam je "zaprijetio" riječima: "Pazite šta radite!" Moramo slušati predsednika. Bićemo dobri :)

IlijaO је рекао...

Lako je vama, a moj drug, viši inspektor vatrogastva Nikola, putuje truc-truc iz Skopja. Čekam ga noćas u Vinkovcima....

ljubica bilalovic је рекао...


Dragi kolege i kolegice!
Žao mi je što ne mogu biti sa vama i molim vas da mi ne zamjerite. I pored toga, ja se ne osjećam ništa manje članom ove velike enigmatske porodice, nego vi.
Želim vam ugodno druženje!
Vaša Ljubica!

Nedjeljko Nedić је рекао...

Ne mogu Ilija ići u petak. A danas znam da u petak imam i pogreb ženine tetke.

Slavko Bovan је рекао...

IlijaO. Znam da ćeš gosta dočekati kako treba, ali neka ti ne bude lijeno da fotografišeš taj dirljivi susret :)

IlijaO је рекао...

Uvjeren sam da ćeš već u ranim jutarnjim satima imati izvješće popraćeno slikom i s likom!

Анониман је рекао...

Trebalo bi odigrati fudbalsku utakmicu EKK protiv ostatka svijeta. Dok nas jos ima... Mislim u ostatku svijeta...Pero

IlijaO је рекао...

Kud baš fudbalsku? Trebalo bi razmisliti i to uvesti kao revijalnu disciplinu na enigmoskupovima!

Slavko Bovan је рекао...

Pero, može fudbal, potezanje konopca, košarka, odbojka, maraton, pjevanje u mjestu, pikado... ali bismo svi bili veseliji ako bi ostali klubovi učinili nešto na omasovljenju članstva. Mi iz EKK svima dajemo punu podršku, jer je i nama stalo da ima s kim da se takmičimo.

Mirka је рекао...

Može i takmičenje u Tupljenu i oštrenju. Koliko mi možemo da tupimo, ostali nema šanse da izoštre. Tu smo neprikosnoveni.

Slavko Bovan је рекао...

Velemajstori tupljenja!

IlijaO је рекао...

Znam jednoga koji bi morao nastupati van konkurencije!

Slavko Bovan је рекао...

Opet, ja znam jednoga (ili je to isti?) koji je takav maestro tupljenja da će da Uni dobiti posebnu diplomu :)

Slavko Bovan је рекао...

U Kikindi se vrše finalne pripreme za polazak. Najbolja od svih žena zamijenila smjenu, da može s mužem srknuti jutarnju kafu i uzviknuti s praga: "Hajd' polako, sa srećom!". Imala je i ona želju da dođe u Bihać ali nismo imali dovoljno vremena, a bilo je i nekih obaveza.