четвртак, 20. октобар 2016.

POZDRAV IZ "NARANDŽASTE" ZEMLJE


Piše: Sonja Nedić
Ja nisam odvažna da se, kao Štefan, slikam u snijegu s kratkom majicom. U Nizozemsku sam došla vidno prehlađena, a kakav vjetar ovdje piri znaju samo oni koju su bili. Tako da apelujem na vodstvo kluba da nas, osim kratkim majicama, opskrbi i nekom zimskijom opremom, kao na primjer kapama ili bundama, za putovanje u ove, malo hladnije krajeve.
(Kolaž je grad Leiden, a ova druga slika Den Haag).

9 коментара:

N. Petkovski је рекао...

Pozdrav Sonji u Holandiji. A kakav je vetar, ja znam vrlo doooooobro, jer sam ga osetio nekoliko puta kad sam bio u goste kod ćerke. Zato tamo ima vetrenjača u izobilju, ali je i zato vazduh uvek čist, ne možeš da osetiš šta je smog. Holandija je jedna ravna tepsija, pa nema šta da zaustavi vetar, on samo šiba i šiba.

Belirac је рекао...

Prije podosta godina na slično putovanje u aranžmanu jedne beogradske turističke agencije išli smo Boris Nazansky i ja. Od Beograda do Pariza avionom, potom autobusom od Pariza do Brisela, Atverpena, Roterdama i Amsterdama i natrag do Pariza pa opet avionom do Beograda, uz neočekivano slijetanje u Zagrebu. Boris je mogao izići iz aviona u Zagrebu, ali bi mu prtljag otišao u Beograd pa je i on nastavio za Beograd. Nakon slijetanja otputovali smo za Osijek i dalje za moje selo Bolman. A kako se dio Bolmana od pamtivijeka zove Pariz i kako sam ga ja sutradan odveo u taj dio, Boris je bukvalno putovao od Pariza do Pariza.

Nedjeljko Nedić је рекао...

A zašto je mlada dama sama u Nizozesmkoj?

N. Petkovski је рекао...

Pa, nije sama. Sa njom je onaj što je slika!

Vesna Nedic је рекао...

Pogodili ste Nikola. Neko ju slika. Nije sama.

Nedjeljko Nedić је рекао...

E, svaka mi čast. Pa, naravno da nije sama. A tko ju slika?

N. Petkovski је рекао...

Pa možda neki ... van der ...

Анониман је рекао...

Prijateljica mi je na master studiju u Leidenu pa sam bila njoj u posjeti. :)

Sonja

Nedjeljko Nedić је рекао...

Hvala ti Sonja i dobro se provedi.