среда, 19. октобар 2016.

REBUSANJE (2360)


6 коментара:

Dusan је рекао...

PREDRAG BISTI MAZAO STALAK

IlijaO је рекао...

Bravo, Mirka!
I ovdje se žiri treba ( bar malo) zacrveniti.
Ali, uvijek se znalo ko štrči i da alas kija!
E sad, moramo iskopati korijen!

Mirka је рекао...

Crvenim se ja što nisam razmišljala... ZAOSTAJATI-STAJATI- STALAK
I ovaj rebus je s pravom diskvalifikovan.
Pozdrav sudijama ;)

Анониман је рекао...

Iako nisam sudjelovao u diskvalifikacijama, to je radilo nadtijelo, već sam na Radojinom rebusu objasnio probleme s mnogo puta viđenim "pred ragbi" kombinacijama. Ilija, koji je stalno na blogovima, je mogao to primjetiti baš kao i raspravu o tatamiju, strunjači i Sestrunju koje spominje u nekom drugom kontekstu. Dakle, nemam se razloga crvenjeti u ovoj svojoj oproštajnoj sezoni od žiriranja. Ostalima predlažem da budu malo "nježniji" prema budućim članovima žirija. Pozdrav, Pero

Mirka је рекао...

Što bi narodski rekli, "pred ragbistima" je jedan par opanaka a zajednički korijen drugi par. U startu je trebao biti odbačen a samim tim izlizana ideja ne bi ni bila predmet rasprave.
Mislim da su ove godine rebusi bili lošiji za dvije klase od lanjskih. Sudije su korektno odradile posao.

Unknown је рекао...

Svi smo postali strogi prema blogogazdama, članovima raznih žirija i pošiljaocima priloga za razne Evergrine i Vremeplove. Ljudima koji se mnogo trude (iz velike ljubavi prema enigmatici) da održavaju blogove, žiriraju ili šalju priloge iz enigmatske arhive, mnogi su slloni da zamjeraju, spočitavaju razne stvari i negativno se izražavaju na osnovu rezultata žiriranja.
Mislim da će kao rezultat tog pritiska biti sve više situacija da se odustaje od žiriranja, odustajanje od slanja arhivskuh priloga a i blogogazde se sigurno često pitaju šta će im sve to. Sjećam se situacije kada je Bane jedno vrijeme obustavio rad bloga zbog sličnih razloga.
Mislim da je potrebno sačuvati ove ljude koji se nesebično žrtvuju za dobrobit enigmatike, i sa puno više osjećaja i senzibiliteta razmisluti kako se reaguje i komentariše.