недеља, 9. април 2017.

VESNIK "NOVE ZAGONETKE"

Štampan je 49. broj Vesnika Nove zagonetke, a PDF verzija može se preuzeti sa sajta ESS. Uz mnoštvo raznovrsnog materijala (preporučujem da pogledate ceo broj) objavljen je i ovaj člančić. Zahvaljujem na objavi, a "ozbiljne zamerke" su primljene k znanju. Neću to komentarisati, jer se pokazalo da to ne vredi komentarisati,  ali očekujem principijelan stav (isti takav) i prema ostalima izvorima informisanja (i prema sebi/Vesniku)

8 коментара:

IlijaO је рекао...

Zadnjem pasusu ne treba komentar, to je presedan i očito pisano tendenciozno, s namjerom da se omalovaži kako vlasnik tako i posjetioci bloga!
Pa blog se zove "Tupljenje i oštrenje", i svatko bi trebao imati pravo reći ( napisati) što ga smeta ili gdje ga svrbi, a pravo pitanje bi trebalo biti: što je laž, krivotvorenje činjenica, izmišljotina, kleveta, blaćenje , zloba, a gdje je i što je istina?
Zar isto ne vrijedi i za druge?
Ne može se sve generalizirati i trpati u istu korpu - ja, recimo,( a koliko pratim blog, niti velika većina,), nikada nisam nikoga vrijeđao, omalovažavao, nikakovu štetu( moralnu ili materijalnu) nisam nanio nikomu, ali sam napisao što mislim i kakav stav imam o nekoj temi, i smatram se dovoljno "civiliziranim" da mogu pristajati uz sve slojeve društva.
Za ovo ovdje napisano treba imati argumente, ne pisati i zaključivati paušalno, jer po ovome važno je samo "Neka Pedro visi..."....

Slavko Bovan је рекао...

Ilija, mene tješi činjenica da, smatram, ovaj blog ima mnogo više vrlina nego mana. U sledećem komentaru ću plastičnopokazati da komentari na TIO mogu edukatino da djeluju (i na redakciju Vesnika).

Slavko Bovan је рекао...

Ovo je objavljeno na sajtu ESS nakon objave rezultata anagramnog konkursa:
На сонову ових резултата најбољи анаграмиста на овом конкурсу био је Зоран Радисављевић, чији су анаграми освијили друго, треће, четврто и пето место, затим ту је Михајло Џуџар, чији су састави заузели прву и осму пози-цију. Захваљујемо се свима на учешћу, а победницима најискреније честитке, уз констатацију да се нико не љути, ово је ипак само једна енигматска игра, а субјективност је, као и свуда, увек могућа. Михајло Џуџар, Зоран Радисавље-вић, Владимир Шарић, ДрагишаЦетић, Радомир Мићуновић и Раденко Рако-вић, захваљујући пласману својих анаграма, добиће као награду књиге.

ПРЕДСЕДНИШТВО ЕК «НОВА ЗАГОНЕТКА»

Slavko Bovan је рекао...

Isti pasus u Vjesniku (nakon komentara na TIO) pretrpio izvjesne korekcije:
На основу ових резултата победник на овом такмичењу је Михајло Џуџар, чији су састави заузели прву и осму позицију, док је најуспешнији анаграмиста на овом конкурсу био Зоран Радисављевић, чији су анаграми освијили друго, треће, четврто и пето место. Захваљујемо се свима на учешћу, а победницима најискреније честитке, уз констатацију да се нико не љути, ово је ипак само једна енигматска игра, а субјективност је, као и свуда, увек могућа. Михајло Џуџар, Зоран Радисављевић, Владимир Шарић, Драгиша Цетић, Радомир Ми- ћуновић и Раденко Раковић, захваљујући пласману својих анаграма, добиће као награду књиге.
ПРЕДСЕДНИШТВО ЕК «НОВА ЗАГОНЕТКА»

Mandrak је рекао...

Kojim je parama štampan taj Vesnik? Da nije od harača?
Ako ima nešto o tome u novom broju, uputite me.

Slavko Bovan је рекао...

Uočite razliku!
Naravoučenije: Konstruktivni komentari ponekad mogu da pomognu da se isprave neki propusti.
Čekamo kako će naši komentari da pomognu da se isprave, prije nekoliko dana, pomenuta "preštampavanja datuma Skupštine ESS".

IlijaO је рекао...

Komentar koji sam napisao nije zlonamjeran niti želim dolijevati ulje na vatru. Dapače, poštujem i cijenim sve kolege enigmate ( i oni koji se takvima smatraju), ali čitajući između redaka, pitanje se nameće samo po sebi: Je li aršin jednak za sve ?
I unaprijed se radujem svim budućim druženjima, ali, uz vapaj, manite se, ljudi, "politike".

Mandrak је рекао...

Manuti se politike u cilju lepog druženja bi u ovom slučaju značilo uslišiti ove ljubazne i slatkorečive molbe:
1) Slavko, iako si tolerantan do nadljudskih granica, prestani već jednom da ukazuješ na naše mahinacije i malverzacije kojima direktno oštećujemo tebe i članove EK Kikinda, a sve radimo u svoju korist. U potpisu: ESS.
2) Slavko, prestani da se buniš i shzvati da ti nije mesto u ESS - u. Izbacićemo te, jer je to naš savez. Mi smo ga svojim znojem uzurpirali. U popisu: Crna ruka.
3) Ostali, prestanite da se bavite našim našim falsifikatima i lopovlucima, a kome se ne sviđa naša politika, ne mora da se druži s nama. ESS je ionako samo naš. U potpisu: Sindikalac, VG i opstatak crne ruke.
4) ...

Ilija, ti si milicajac, jel da? Čuo si da postoje i milicajci koji kradu, siluju, ubijaju, reketiraju? E, sad zamisli da su se takvi udružili, okupirali tvoju stanicu i naterali te da im peziš.
A ja ti, kao neko sa druge strane reke, kažem: mani se, Iko, politike, pa vi ste kolege. Lepo je videti vas kako se družite, šta praviš dramu, kao da će da te boli ako te malo ispendreče, ako ti otmu topli obrok, ako te pričvrlje uza zid itd... Pa, jbg, sve je to druženje.