уторак, 4. јул 2017.

VAŽNO OBAVEŠTENJE


Termin za „Dane ludaje“ uvek je bio isti – drugi vikend u oktobru, te je EK „Kikinda“ sve svoje planove usklađivao prema tom terminu. Pre dva meseca odlučeno je da se ovogodišnji „Dani ludaje“ održe 21-24. septembra, tačno u terminu SOZAH-a. Zatečeni novonastalim stanjem, odmah smo počeli sa „preračunavanjem“ šta da se radi. Dosta kolega bi rado došli u Kikindu baš na manifestaciju posvećenu tikvi, ali isto tako, značajan broj enigmata bi da ide i u Beli Manastir i u Kikindu. Takođe, EKK namerava da ima predstavnike na SOZAH-u. 
Predsedništvo EKK smatra da je interes našeg kluba da „Enigmatski Dani ludaje“ budu u zvaničnom programu „Dana ludaje“, ali termin nam nikako ne odgovara. Zbog toga smo krenuli u ozbiljne pregovore sa gradskim čelnicima kako bismo „razmrsili ovaj čvor“. Na današnjim razgovorima predložili smo da „Enigmatski Dani ludaje“ budu 30. septembra, ali da budemo u zvaničnom programu, ako je ikako izvodljivo. Kod sagovornika smo naišli na razumevanje jer su se prošlogodišnji EDL pokazali kao pun pogodak, te rekoše da ima šanse da „Dani ludaje" budu osim 21-24. i 30.09.).
Grad obećava 4 pehara, 15000 dinara za novčane nagrade, diplome, neke nenovčane nagrade, plaćen ručak za (do) 40 učesnika i plaćene troškove za jednu glumačku trupu, ako se postigne dogovor sa glumcima. (Više nismo tražili jer nam je sada najvažnije da budemo u zvaničnom programu). Obaveze EKK – Treba da se provede konkurs EDL kako dolikuje, organizuju takmičenja (rešavačko i sudoku), održi skupština kluba, te da se gosti dostojno ugoste.  
Imamo obavezu da ovo što smo danas načelno dogovorili pismeno obrazložimo i dostavimo Gradskom veću. Dobili smo uveravanja da su velike šanse da će sve biti u redu, ali pošto se rad na organizaciji EDL intenzivira, mnogo bi nam pomoglo ako mi nam se već sada javili svi koji su  zainteresovani da dođu u Kikindu 30. septembra.

12 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ako se bude moralo birati (uzmi ili ostavi!) moraćemo izabrati Kikindu i termin 23.09. ali radimo svim silama da sve pomjerimo 7 dana. Nije veliki razmak između dvije značajne manifestacije (SOZAH i EDL) ali je ipak razmak.

IlijaO је рекао...

Evo, nakon pročitane obavijesti: Prvo sam provjerio da nije slučajno prvi Travanj, a kad vidjeh da je 4.7., mislim: Uvažavajući situaciju i termin, razumljivo je da bih-slavonsko-baranjska ekipa( 6-7 glava), neće moći prisustvovati i sudjelovati u novom terminu!
Zadnja subota u rujnu je prihvatljiva i će dođemo!
A zašto se čekalo dva mjeseca da se izađe s datumom?

Slavko Bovan је рекао...

Ilija, valja uvažiti što više želja. Naime, kada su nas "pogodili" novim terminom bili smo u stalnoj "borbi" (Predsedništvo je u stalnom zasijedanju) šta da se radi. Veliko olakšanje bi nam bilo da EDL budu baš za Dane ludaje (najmanje četvoro iz BG se najavilo da bi došli), ali onda nam ne bi došli neki dragi ljudi jer će odabrati Beli Manastir iz razumljivih razloga. Takođe, ni Kikinđani ne bi mogli u BM. Zato krećemo s ovim "pomeranjem" od sedam dana uz nadu da će od strane Grada biti razumijevanja, te da nam se neće bitno smanjiti broj učesnika. Ova godina je specifična, a za dogodine ćemo drugačije. EDL se MORAJU ODRŽATI. Nismo "uzbunjivali javnost" do sada. Čekali smo da se situacija koliko-toliko razbistri.

Naravno, postoji varijanta da se sastanemo i kasnije (u oktobru) ali tada otpada "kačenje" uz Dane ludaje.

IlijaO је рекао...

Ma da. Situacija je takva , a znaš da smo " svezani" kako s organizacijom Sozaha tako i domaćinskim dočekom! Tjedan poslije bi bilo sasvim u redu!

Belirac је рекао...

Datum SOZAH-a je baš podešavan prema Enigmatskim Danima ludaje i to tako da između njih bude 14 dana. Najgore bi bilo da se te dvije manifestacije održavaju u isto vrijeme. U takvim okolnostima odgovaralo bi nam da EDL budu 30. septembra.

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, taj argument (da je SOZAH podešavan prema EDL) sam danas lično "potegao" na sastanku. Organizatorima Dana ludaje je veoma bitno da dođu gosti i iz Srbije i iz okolnih zemalja. Prošle godine smo ostavili dobar utisak. Vjerujem da ćemo uspjeti da se izborimo s ovim "problemom". Opet se (po ko zna koji put) nameće pitanje usklađivanja kalendara okupljanja balkanskih enigmata. Svake godine su nam pretrpani avgust-septembar, a imamo "praznog perioda" koliko god hoćete.
Koliko god odvajanje EDL od DL (tih 7 dana) imalo svojih mana ima i dosta prednosti - Lakše je obezbijediti smještaj, nismo vezani rokovima u Kulturnom centru, nije ogromna gužva na ulicama, mediji će nas još pažljivije pratiti...Zlatan je dao zadatak svim članovima EKK da I OVE GODINE MORAMO IMATI MASOVNO OKUPLJANJE. Dakle, upisujte EDL u kalendar pod OBAVEZNO.

Dragiša је рекао...

Dajte nešto i od 25.-29. septembra!
"Nešto između"!

Luka је рекао...

A da se Dani ludaje prebace u Beli Manastir!

Belirac је рекао...

E to već ne bi bilo loše: dislocirani Enigmatski Dani ludaje. A nije ni daleko: nekih 180 km zapadno.

Belirac је рекао...

Uostalom, ima i u Baranji ludaja (bundeva), a ima ih i u Slavoniji...

Belirac је рекао...

A za Cetiće organizovaćemo produženi SOZAH i približeni EDL.

Slavko Bovan је рекао...

Ne zaboravimo da je veoma bitno da konkurs EDL protekne kako je planirano. Za sada sve ide u dobrom pravcu. Solidan je broj učesnika, a stiglo je dosta ODLIČNIH anagrama, rebusa i ukrštenica. Očekujem da (makar) udvostručimo sadašnji broj, a kvalitet je već na visokom nivou.