субота, 17. март 2018.

DANAS U ĐEVĐELIJI

(Čekamo izveštaj)

6 коментара:

Andon Koloski је рекао...

Сaд укрaткo.Пoбедник у брзoм решaвaњу укрштеницa је :НИКOЛА КРУПИШКИ (Штип),другo местo ТOНИ РУНЧЕВ (Штип),треќе местo ЈOВАН ФРАНГOВ (Гевгелијa).Пoбедник у решaвaњу судoкуa САШO СТOЈOВ .(Скoпје)...

Rok Ban је рекао...

Čestitka organizatorima, svima koji su učestvovali, a posebno pobjednicima u raznim kategorijama.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Čestitke najboljima i organizatorima. Andone, napišite kako se zove klub organizator i kada je osnovan.

Andon Koloski је рекао...

Недјељкo, дaнaшње успешнo дружење oргaнизoвao је ЕК,,ЦЕПИУМ" (председник Димитaр Ќaев).Билo нaс је 16 тaкмичaрa (8 из Штипa, седмoрo из Скoпје), из Oхридa 1,те двoје дoмaќих, из Гевгелије.

Andon Koloski је рекао...

Пoвoд је биo 25 гoдинa oд фoрмирaњa гoрепoменутoг клубa.Пoсле дуже време, зaједнo сa нaмa биo је и Никoлa Велики Мaкедoнски.Сaд је вoзoм нa пoврaтни пут зa Скoпје.

N. Petkovski је рекао...

Stigao sam kući, pa evo da i ja napišem nekoliko reči o zbivanju u Gevgeliji (tako se kaže na makedonskom). Gevgeliski enigmati su osnivalu klub pre 25 godina i danas su slavili "srebrni" jubilej. Klub je dobio ime CEPIUM (kasnije ću ojasniti šta znači ta reč, to je Nedjeljko Nedić baš hteo da zna). Andon je ukratko dao osnovne podatke, ja ću samo da ih isfilujem. Dakle, skupili smo se 16 ljudi, održali jedno divno druženje, jer ih u zadnje vreme (i to od poodavno) u Makedoniji nema. Nakon druženja u Skopju prošle godine, eto i gevgeličani nastavljaju novi trend da se obnove susreti. Skupili smo se u prostorijama hotela Apolonija (pređašnje ime je bilo hotel "Jugo") i to u prostorijama kazina, tačnije u rulet sali. Danas, subota, taj deo kazina ne radi, pa smo imali čast da mi tamo organizujemo svoje druženje (rulet stolovi su bili pokriveni velikim čaršavima, pa nam nisu bili dostupni za korišćenje). Nakon početnih neobaveznih i duhovitih razgovora, prešli smo na takmičenje u brzom rešavanju ukrštenica, najpre jednu kvalifikacionu (svi smo se plasirali u finale), a onda još dve ukrštenice za oficijalni plasman. Kasnije je bilo i takmičenje u rešavanju sudokua. Rezultate (pobednike) je objavio Andon Koloski. Zato što smo većina učesnika bili gosti izvan Gevgelije, slike sa susreta i dopunski komentari će uslediti kasnije. Slavko će ih dobiti preko fejsbuka. Onda, po završetku takmičarskog dela je usledio gurmanski deo programa, najpre u prostorijama gde smo obavili takmičenje, a nakon toga i na otvorenom prostoru jedne kavane u centru grada. Uz vesele razgovore, šale, smeha i lepog druženja, završena je ova lepa manifestacija. Tome je doprinelo i lepo, sunčano i toplo vreme (danas u Gevgeliji +24 stepena).

I na kraji smo "bacili rukavicu" ostalim zamrlim klubovima u Makedodniji da slede naše primere i da se ponovo češće družimo.

A sada o imenu CEPIUM. Pozivam Nedljeljka (a i ostale ko hoće) da pogleda post od 11 marta gde je na slici objavljeno logo kluba. Tamo se na dnu vidi mozak (um), a odozgo munja koja CEPA taj UM. Pa otud i ime - na srpskom se kaže munja CEPA UM, na makedonsdkom se kaže CEPI UM = CEPIUM.

Da napomenem da je ohriđanin Andon Koloski ostao na povratku u Štip, kod štipskih prijatelja, pa nije mogao uživo da doživi veliko orkansko nevreme koje je danas pogodilo Ohrid. Stahota jedna!

Ja sam ovaj dan doživeo i malo različitije od ostalih kolega. Naime, moj je otac rođen u Gevgeliji, pa ja tamo imam rođake, pa sam dan iskoristio i da ih obiđem, dakle imao sam kompletan aranžman mog vremenskog boravka u Gevgeliji.