понедељак, 3. јун 2019.

HAJRO NA UNI

(Hajrudin Hodžić, Kvizorama broj 1417, 1. VI. 2019., str. 29)
Preuyeto sa bloga Nedjeljka Nedića

7 коментара:

Belirac је рекао...

Odlična križaljka u Hajrinom stilu, bez bjelina, moleraja i drugih natezanja.

Анониман је рекао...

Meni se isto sviđa. Osim bjelina bitan je i sadržaj. 25. riječ po kvaliteti iz ove križaljke ljepša je od treće, četvrte u nekim drugim Pozdrav, Pero

Belirac је рекао...

Rekao bih da je Nedjeljko pogrešno riješio OTI + ILZ. Mislim da tu treba OTA + ALZ. Ilz je pritoka Dunava i to baš nasuprot ušću Inna u Dunav ... Bio na licu mjesta i svojim očima vidio, a u Inn ruku zamočio...

Vjeko Hudolin је рекао...

Majstor je majstor! Hajro, čestitam!

zarptica.53 је рекао...

Drugačije i ne može da bude kada se sastavlja "iz glave".Većina radova je bila "pitka", sa lepim rečima i bez "natezanja". Očekujem da Hajro na svom blogu predstavi sve radove. Bila je to revija vrhunskih sastavljača i lepih ostvarenja. Uživao sam u prijatnom druženju i "ad hoc" kreiranju. Živela Enigmatika (ona jedna jedina!) kao što je i Una (jedinstvena). La vita e bella!

Hajro је рекао...

Hvala momci, solidan je rad, uživao sam istinski. Mislim da sam bio opušteniji u ulozi organizatora, ne zato što je sve bilo savršeno već zato što je atmosfera bila savršeno opuštena, još jednom hvala svima... Tako je Žarko, život je lijep, u ovakvim prigodama još malko ljepši.

Žiriranje, kriteriji, rad uživo, teme su koje se ovdje prepliću. Internet i ostali izvori su iskušenje, nimalo negativni po sebi, suština je u mjeri, mišljenju na rješavača. Jednako je i sa korištenjem baza podataka i sastavljačkih softvera. Uloga urednika je ključna, mi ostali možemo ovako podsjetiti da nije sve u brojevima.

Biće izvještaj, vjerujte kasnim u svemu.

Nedjeljko Nedić је рекао...

U pravu si Jovane. Točnu odgonetku nisam znao, a znam za rijeku Ilz.