петак, 19. јул 2019.

ELQ LIGA

Piše: Luka Pavićić
Pregledana su pristigla rješenja 5. kola ELQ Lige OL '19, za koje je zadatke pripremio Petar Štambuk, te je izrađena redosljednica. Rješenja je poslalo 14 natjecatelja, među kojima je jedan novak, ali ne Đoković, već enigmat Vladimir Šarić. 
Dijana i Marko su sve točno riješili, dok Mladen nije riješio dva Rebusa i dva Kriptograma. Ane, Kate i  Manuel osvojiše isti broj bodova, a boljeplasirane su dame jer imadoše manje vremena za rješavanje. Bodove još podijeliše Vanja i Adnan.
Najlakši zadaci bijahu slovni Sudokui, a tvrd orah su izgleda bili otoci, koje nije riješilo pola natjecatelja, te Rebusi i Kriptogrami, koje su komplet riješili samo Dijana, Marko i Miro.
Dragiša i Ilija očito nisu do kraja skužili zadnji zadatak, kad nisu našli  Zrinkino "skrovište" , te su možda nepravedno zakinuti za 6 bodova, no to ionako ne bi značajno izmijenilo redosljednicu.
U ukupnom poretku 2. sezone ELQ Lige On Line imamo 24 natjecatelja, a zbrajajući 3 najbolja rezultata, a Dijana je i dalje liderka ispred Marka.

U tijeku je 6. kolo, koje traje do sredine kolovoza, te "ko voli nek izvoli".

2 коментара:

Svetlana је рекао...

Vratismo se mi u april. :)

Slavko Bovan је рекао...

Pardon.