уторак, 23. јул 2019.

ŠIROKI BRIJEGPovodom 7. Susreta enigmata koji će se održati 3.8.2019. godine u Širokom Brijegu organizacijski odbor raspisuje:
 
 NATJEČAJ ZA SASTAVLJAČE

1.Natječaj se sastoji od dvije discipline: prva je premetaljke a druga magični kvadrat 7x7.

2. Premetaljke se sastavljaju na sljedeće teme: 1. SEDMI SUSRETI ENIGMATA U ŠIROKOM, 2. ČETRDESET GODINA U ENIGMATICI. Premetaljke moraju biti sastavljene od zadanih slova, bez dodavanja ili izmjena.

3. Magični kvadrat 7x7 se sastavlja prema važećim i pravopisnim pravilima. Najmanje u jednoj od 7 riječi moraju biti slova SEDAM. (npr: sedmica, medresa, Radames ...) Magični  kvadrat ne treba opisivati, za manje poznate pojmove valja navesti pouzdane izvore.

4. Svaki sudionik natječaja može poslati najviše 3 rada u svakoj disciplini potpisanih punim  imenom, prezimenom i adresom. 

5. Premetaljke i magične kvadrate slati na elektroničku adresu 
    marijofilsoldo@hotmail.com najkasnije do 31.07.2019. godine

6. Pristigle radove ocjenjivat će eminentni žiri a rezultat natječaja bit će objavljeni  3.08. 2019. godine u Širokom Brijegu. 

7. Najboljim sastavljačima pripast će tri jednake novčane nagrade: 40 eura autorima najboljih premetaljki i 40 eura autoru najboljeg magičnog kvadrata. U svakoj kategoriji podijelit ćemo po dvije utješne nagrade (knjige).   

13 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Valja podržati.

Slavko Bovan је рекао...

Juče sam sastavio po anagram za svaku temu i mislim da sam završio "posao" tim povodom. Možda probam još jednu kombinaciju, ali to je to.

Slavko Bovan је рекао...

Mislim da ne bi bilo loše da organizator precizira ovo MAKSIMALNO 3 rada za svaku kategoriju. Naime, da ne bude zabune, treba kazati da li:
3 anagrama (bez obzira na to što imaju dvije teme) i 3 magična kvadrata ili 3 anagrama na prvu + 3 anagrama na drugu temu + 3 kvadrata.

Ja tumačim da je to 3 anagrama i 3 kvadrata, ali je moguće da je i drugačije zamišljeno, jer mi se čini da će se proglašavati pojedinačno pobjednik za svaku anagramnu temu.

Анониман је рекао...

Lijepo piše tri rada po svakoj disciplini, a kvadrat je treća disciplina. Inače, ograničenja su uvedena zbog nekih fanatika koji dnevno pošalju po desetak anagrama pa ih ti pregledavaj. Ovako, svaki autor odabere svoja najbolja tri. Pero

Slavko Bovan је рекао...

Pero, prijatelju, pitanje nisam postavio onako reda radi (ne zbog sebe jer ću poslati po jedan anagram, a vjerovatno i jedan kvadrat).
Naime piše i ovo:
1.Natječaj se sastoji od DVIJE discipline: prva je premetaljke a druga magični kvadrat 7x7.

Slavko Bovan је рекао...

Obavio sam svoju dužnost, što i vama želim.

Slavko Bovan је рекао...

Ah, da...da se ne čudite jer je izostalo ono uobičajeno evo ga:
Naravno, sastavio sam pobjednički kvadrat, pobjedniči anagram i pobjednički anagram.
(Prethodnu rečenicu treba da čitaju samo oni koji je razumiju!)

Slavko Bovan је рекао...

Idem. (Planiram da idem)
Idete li?!

Molim saradnike da odmah šalju priloge za TIO ako treba da budu ubjavljeni od 01. do 10. avgusta.

Анониман је рекао...

Ja dolazim, jučer se čuo sa Jamesom... Pero

Slavko Bovan је рекао...

...čuo sam za još neke goste.
Radujem se susretu.

Slavko Bovan је рекао...

Jeste li poslali kvadrate i anagrame?!

Анониман је рекао...

Poslao sam tri kvadrata i dvije premetaljke. Svaki dan se čujem s Jamesom i stižem sljedeći (ne sutrašnji) petak u Mostar. Sa mnom će biti i suorganizatori SOZAH-a: direktor Turističke zajednice Grada Kraljevice Robi Krulić (bio na zadnjoj Uni) i direktor "Uvale Scott" Nedjeljko Anđelić.
Za sutrašnji petak spremamo ekskluzivu: jedan urednik, jedan suradnik na grobu velikog Dragutina Karla Barbalića u Dobrinju na otoku Krku.
S nama će i fotić pa... Pero

Slavko Bovan је рекао...

Pero, sve što si napisao zaslužuje poštovanje (sve tri stavke).
Specijalno, ovo zadnje napisano je za posebno poštovanje. Svaka čast.