среда, 18. септембар 2019.

REBUSANJE (3738)

2, 6, 6, 6
EDL 2019
Danijela Milunović, Niš
Drugo mesto - 74 boda

6 коментара:

Milan Žarkovački је рекао...

Od iskona krijem pakost.

Čestitam, Danijela, na visokim plasmanima!

Svetlana је рекао...

S obzirom na situaciju od prošlog puta, prvo moram pitati kome treba čestitati - Danijeli ili Zoranu? :)

Zoca је рекао...

Nama:) Z.M.

Zoca је рекао...

Inače, čestitke Milanu, sviđa mi se rebus, naročito rešenje, tečno je i smisleno, nema ni mrve nategnutosti kada se čuje.

Svetlana је рекао...

Dobro, onda, čestitam VAM! :)

Milanov i ovaj, su bila dva rebusa koja su se i po mom ukusu najviše izdvojili od ostalih. Morala sam malo razmišljati kojem da dam prednost, ali sam se na kraju ipak odlučila za Milanov.

Ostaje još da vidim gde je završio rebus koji je od mene dobio bronzanu medalju. :)

Milanov rebus bi bolje izgledao sa drugačijom ilustracijom. Ovako se može shvatiti i da Žist ide "pored" Brisela, a ne "u" Brisel.

Радоја Рацановић је рекао...


Ovaj rebus prosto plijeni svojom vizuelnošću i lijepim poslovičnim rješenjem što ga je, pretpostavljam, „iznijelo“ na osvojenu poziciju. Kod mene je na početku, takođe, bio pri vrhu liste, ali sam ga, upoređujući ga sa drugim sličnim (rebusima situacije), pomicao naniže tako da je završio na 8. mjestu.

Koliko se sjećam, bila su svega 3 rebusa kod kojih je situacija/radnja bila opisana glagolom i njima sam, logično, dao prednost. U grupi rebusa sa neizrečenim predikatom, kojima ovaj pripada, prednost sam dao onim sa „prostornim“ prijedlozima (do, kod, na i sličnim). Ovom sam rebusu „zamjerio“ još proširenje situacije (pa kost) i prekidanje rečenice u rješenju na istom mjestu (pakost).

Da ne bih bio pogrešno shvaćen, ovo je zaista sjajan rebus, a sve ovo sam napisao da bih obrazložio zašto sam mu dao manje bodova nego drugim isto tako sjajnim rebusima.