недеља, 15. децембар 2019.

REBUS ZA TUPLJENJE I OŠTRENJE

Od Milana Žarkovačkog dobih (još) tri "Maputo-rebusa". Dva sam odmah tempirao za objavu (pojaviće se za desetak dana) a ovaj sam mislio "zgužvati i baciti" ili vratiti autoru kao robu sa falinkom. Naime, smatram da veseli Todor sa mapom ne može raditi to što radio u ovom rebusu. Ipak, razmislih, te se zapitah: "ČEKAJ, MOŽDA I MOŽE?!"
Izvolite se izjasniti. Molim na ozbiljan pristup problematici, jer mislim da bi ovdje moglo biti materijala za oštrenje. (Za tupljenje ne sumnjam).

8 коментара:

Milan Žarkovački је рекао...

Možda neko može da upiše (bar) rešenje, tj. ako ga zna.

Svetlana је рекао...

Mapu Todor oda (Maputo do roda)

Slavko Bovan је рекао...

Rješenje je tačno, a sada bi bili poželjni komentari.

Milan Žarkovački је рекао...

Pitanje bi bilo: Da li može da se oda mapa (predmet) ili može da se oda samo nešto kao tajna, plan i sl. (misaona imenica)? RMS kaže da odati, pored ostalog, znači: otkriti, obelodaniti (nešto tajno, nepoznato) : odati nečije planove.

Ja mislim da Mika može odati Žiku, i da Žika može odati čikino sklonište (ima dosta primera na internetu), pa zaključujem da i Todor može odati mapu.

Andon Koloski је рекао...

Pitanje od mene:
Dali je ispravno rešenje:
DOMA PUTAR ODE - (do Maputa rode)?
ili treba "do Maputo rode" ?

Nedjeljko Nedić је рекао...

I Andonovo rješenje je točno.

Sve što se može zapamtiti, a mapa je crtež s točkama, zemljopisnim nazivima itd., može se i odati. Dakle, slažem se s Milanom!

Luka је рекао...

Andonovo rješenje ne samo da je točno, već je za mene i puno kvalitetnije, a uz to nema nedoumica!!!

Slavko Bovan је рекао...

Da, Andon je našao rješenje koje se potpuno uklapa.

Smatram da se može ODATI ono šta je na mapi (npr. gdje se nalazi skriveno blago) ali da bismo drugačije kazali ako bismo mislili na predmet (mapu).