уторак, 7. април 2020.

REAGOVANJE



Piše: Štefan Markovič
Pre neki dan si imao na blogu  pod slovom G u rubrici "Reč po riječ" članak o "gaspaču". Autor članka pominje među variantama i "salmoreho" (salmorejo), kao variantu gaspača. Meni osobno se salmoreho više sviđa, pa ga povremeno sam i spremam. U julu 2012 godine imao sam objavljenu ukrštenicu u slovenačkom izdanju kulinarskog časopisa "Kuhinjica" sa receptom, slikom salmoreha. Tematski pojmovi u ukrštenici su bili sastojci za spremanje salmoreha, a konačno rešenje je bio naziv jela. Jelo na slici sam spremio, kao i snimio gotovo jelo.
Tokom 2012 godine, dok je izlazila “Kuhinjica” imao sam seriju nekih sedam ukrštenica na isti način.

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Ovakvi prilozi me baš razvesele. Aktivno učešće pratilaca bloga daju smisao radu TIO. Dakle, ne trošimo uludo energiju.

Dodatno tapšanje Štefanu za kulinarsku vještinu!