Piše:
Štefan Markovič
Pre
neki dan si imao na blogu pod slovom G u rubrici "Reč po riječ"
članak o "gaspaču". Autor članka pominje među variantama i
"salmoreho" (salmorejo), kao variantu gaspača. Meni osobno se
salmoreho više sviđa, pa ga povremeno sam i spremam. U julu 2012 godine imao
sam objavljenu ukrštenicu u slovenačkom izdanju kulinarskog časopisa
"Kuhinjica" sa receptom, slikom salmoreha. Tematski pojmovi u
ukrštenici su bili sastojci za spremanje salmoreha, a konačno rešenje je bio
naziv jela. Jelo na slici sam spremio, kao i snimio gotovo jelo.
Tokom
2012 godine, dok je izlazila “Kuhinjica” imao sam seriju nekih sedam ukrštenica
na isti način.

1 коментар:
Ovakvi prilozi me baš razvesele. Aktivno učešće pratilaca bloga daju smisao radu TIO. Dakle, ne trošimo uludo energiju.
Dodatno tapšanje Štefanu za kulinarsku vještinu!
Постави коментар