среда, 4. септембар 2013.

ZAHVALNOST

Osjećam potrebu da se javno zahvalim Miloradu Živaniću na gestu koji zaslužuje pohvalu.
Osim mnoštva knjiga koje sam osvojio na takmičenjima, dobio sam (u Hercegovini bi kazali - "po vrhu") i Knjigu o Mostaru. Otvorim, a unutra posveta:
Bez "BUNDŽIJE", ovaj svijet bi bio drugačiji- siromašniji!
Mom bratu Slavku s ljubavlju i poštovanjem.
Vranje, 31.08.2013
Mišo Živanić

Vrlo sam obradovan, a dodatno me veseli činjenica da sam knjigu i posvetu dobio nakon što sam  se, na Skupštini ESS-a, oštro i kritički osvrnuo na rad sadašnjeg i bivšeg rukovodstva. Dakle, ako čovjek nastupa iskreno i principijelno (kao ja) biva shvaćen na pravi način. I ubuduće će to biti moj princip ophođenja sa ljudima - Sve što treba kritikovati, sa ciljem da se nešto popravi ili izmijeni, to ću i raditi - NA MJESTIMA PRIMJERENIM ZA TO, a što treba hvaliti - to ću i raditi. Jesam Živanića kritikovao za neke propuste (i opet ću ako za to bude potrebe), ali ću ga i hvaliti kada zasluži. Sada ga valja hvaliti jer je Susrete u Vranju organizovao mnogo bolje nego što je iko očekivao. Nemam nikakvu (veliku) primjedbu, a o tome ću i pisati u nekoj od narednih "Eroteka". Izuzetno mi je drago što se pokazalo da su netačne optužbe koje kruže internetom povodom navodnih malverzacija sa listom "Alo". Kako i dolikuje, na Skupštini sam tražio da se raščisti to pitanje za sva vremena, jer sam lično optuživan da saradnjom sa MŽ nanosim štetu ESS. Gledajući u oči svakoga insistirao sam da se to sve raščisti do kraja a sve u interesu 50 saradnika tog lista, svih članova enigmastkih klubova, ali i onih koji su van enigmatskih organizacija, a ovim povodom dižu galamu, ali samo kada se sakriju iza tastature. (Dok sam pričao bio je muk su sali jer su se mnogi iznenadili, možda iz predubijeđenja da sam stvarno nekakav Živanićev portparol).
Živanić je javno, jasno i glasno, kazao da je "Alo" ugovorio Miroslav Lazarević ispred "Nove Zagonetke" (sjedio je odmah do Živanića - gdje je i mjesto bivšem predsjedniku - Još jedna pohvala za obojicu zbog toga) te da su zbog problema podizanja novca sa računa ESS-a (kome je "Nova Zagonetka" prepustila posao), odlučili da se uplaćuje na račun fizičkog lica. Učinjeno je kako su se dogovorili, odnosno na prijedlog Miroslava Lazarevića - da se uplaćuje Živaniću, a da on dalje raspoređuje honorare. Niko nije ništa negirao. Od više kolega je stigla potvrda da se honorari isplaćuju, a rečeno je da se isplaćuje i procenat koji pripada Savezu i "NZ". Meni je to dovoljno. (Detaljno o skupštini, takođe, čitaćete u nekoj od narednih "Eroteka")

Da se vratim na početak. Zahvaljujem Miši Živaniću na lijepoj knjizi (saznajem da je za mene čuvana tri mjeseca) i lijepoj posveti. Posebno mi se dopada ono "Bundžija". (SB)

6 коментара:

Belirac је рекао...

Živanić se poklon-knjigama zahvalio i damama koje su došle na SES. Mojoj je supruzi uručio roman "Plivati u monsunskom moru" kanadskog pisca šrilankanskog porijekla Šajema Selvaduraja, a kćerki roman "Vozom do Trsta" Domnike Radulesku. Oba romana uzdala je beogradska "Laguna".

Миле Јанковић је рекао...

A koji su to problemi oko podizanja novca sa računa ESS-a? Izgleda da niste dobro pročitali moje otvoreno pismo MŽ. U ovom poslu MŽ ima direktnu korist (povećanje proseka za penziju), a ESS direktnu štetu (mogao bi se porez (ili deo poreza) za honorare iskoristiti za neke aktivnosti saveza). Ako je tebi to dovoljno, meni nije, i nikada neće ni biti.

Unknown је рекао...

Iskoristiću priliku da se na ovom mjestu i ja iskreno zahvalim Mišu Živaniću na načinu kako me je prihvatio i promovisao u Vranju - vrlo toplo i više nego korektno i kolegijalno! To ću uvijek pamtiti i još jednom mu veliko hvala na tome!

Slavko Bovan је рекао...

Mile, đe si do sad?
Ja se zabrinuo, nema te 2-3 dana, a očekivao sam da ćeš da daš principijelan osvrt na izvjesna dešavanja.

To što pominješ, takođe je raščišćeno na licu mjesta. Malo strpljenja, biće i u tome riječi uskoro.

Ono "Meni je to dovoljno" prevashodno se odnosi na to da je raščišćena ona, pokazalo se neosnovana optužba - "Živanić oteo ALO od ESS-a, a potom nadogradnja - Slavko (ne pominjući ostale) saradnjom sa MŽ nanosi štetu Savezu.

Slavko Bovan је рекао...

Ilija, ma ti zaslužuješ sve pohvale. Hajde da sada poradimo na planu da naša trojka Dejan, Ilija, Slavko izađe na međunarodnu scenu (u Osijeku)

Миле Јанковић је рекао...

Uvek sam ti govorio na NE PODRŽAVAM da neko nekoga psuje, pljuje i šta ti ja znam koji još izraz da upotrebim, pa tako ne podržavam i ono što se desilo u Somboru, ali ne mogu ni da opravdam što su neke kolege napale neke učesnike kolonije zbog toga (ovde mislim na Baneta), mene lično nisu napali, kao da smo i mi učestvovali u kreiranju tih rebusa, a realno ni ne znaju ko je gde bio, i šta je radio u trenutku rešavanja tih zadataka.
Nisam se javio ranije, završavao sam neki časopis, a video sam da je bilo mnogo vređanja sa svih strana, pa nisam ni hteo da učestvujem u takvim prepiskama.
Ja nikoga nisam vređao (osim ako je za nekog uvreda ako kažem da po meni neko nije nikakav (iliti loš) enigmata), ni u mom pismu nisam vređao ni MŽ.