среда, 16. октобар 2013.

ZRNCA (224)



Od riječi AĐANI, ANČIĆ, IĐOŠA (ime govedu; Rečnik SANU), IZVAN, ORLAŠ, ŠAINI (sokoli dresirani za lov na druge ptice; Klaićev rječnik), VRLIČ (docent s Pedagoškog fakulteta u Mariboru, dr. Tomaž), ZORAN te imena i prezimena pjesnika, proznog pisca, kritičara, esejista i organizatora kulturnih događanja u Slavoniji, Baranji i Srijemu (na slici) sastavite križaljčicu na lik 5 x 5 polja.
Autor sa slike rođen je 1957. godine u Bijelom Brdu kod Osijeka, a diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, grupa jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik. Od 1985. objavio je šest zbirki pjesama: "Crv sumnje u jabuci razdora" (1985), "Surogati" (1990), "Čekajući Stvoritelja" (1995), "Haronov čamac" (1998), "Prozor kroz koji Dunav teče" (2000) i "Granica" (2006), kao i zavičajni rječnik "Luk i voda" (2004; 2012). Dobitnik je Brankove nagrade, nagrada "Laza Kostić", "Milan Lalić" i "Sava Mrkalj" te plakete Sarajevskih večeri poezije.
Jovan Nedić

2 коментара:

Бранислав Никић је рекао...

I Z V A N
Đ O R Đ E
O R L A Š
Š A I N I
A N Č I Ć

Belirac је рекао...

Kod ovakvih križaljki (ili ukrštenica) izazov je da se od nezgodnih imena i prezimena (a ime Đorđa Nešića svakako je jedno od takvih) sastavi rad sa što manje nepoznatih i enigmatski loših riječi.