субота, 1. фебруар 2014.

NOSTALGIJA (115)


Piše: Novo Zekić
Upravo se navršilo 10 godina kako je prvi autorski enigmatski almanah Vožd, u cjelosti posvećen Prvom srpskom ustanku, ugledao svjetlost dana. Postojala je velika želja da se uradi reprint, ali ne i mogućnost.

6 коментара:

Mišo је рекао...

JEDNO IZUZETNO ENIGMATSKO IZDANJE, VJEROVATNO ''NAJJAČE'' DO SADA, OD ODLIČNOG ENIGMATE NOVA ZEKIĆA. ŠTETA ŠTO OVO IZDANJE DANAS NIJE DOSTUPNO ZALJUBLJENICIMA U ENIGMATIKU.

Slavko Bovan је рекао...

Pošto je Novo "namlatio lovu" na ovom izdanju možda ćemo imati prilku da napravimo PDF besplatno izdanje. (Izvini Novo, moramo se malo i šaliti! - Pričao nam je Novo kakve je muke imao sa distributerom)

Miodrag Bata Babović је рекао...

Ko je bio distributer?
Postoji li u bilo kojem digitalnom obliku ovo izdanje? Ako da, molim da mi pošaljete na batatisak2008@gmail.com ili miodrag.bata.babovic@gmail.com

Ilija Đurković је рекао...

I ja bih volio posjedovati ovo izdanje u bilo kojem obliku! Ne sumnjam da je bilo vrhunsko.

Slavko Bovan је рекао...

Na ova pitanja mogao bi odgovoriti Novo.

Анониман је рекао...

I pored nakih propusta (slaba štampa, sitan prateći tekst,...) dobro zamišljen i odrađen almanah, pogotovo što je to delo jednog čoveka, ne računajući i nas nekoliko saradnika. Ne znam da li je Novi žao ili ne što mu je poplava dokusurila preostalu remitendu, ali ja negde imam nekoliko primeraka, pa ako ih pronađem biće za Batu i Iliju.
Novi predlažem, pošto je već ušao u štos, sledeći almanah: STO GODINA OD POČETKA PRVOG SVETSKOG RATA, ako već nije kasno, gde bi naravno glavni akcenat bio na Mladoj Bosni i Gavrilo Principu "uzročnicima" početka istog.
Lozničanin