недеља, 2. фебруар 2014.

REBUSANJE (766)


10 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Etimologija je samo jedna sličica!

Unknown је рекао...

Neka ovo onda bude "kriptorebus" (odgonetnuti koja riječ se čita etimološki, a koja ne), a ne nesmotrenost autora... ;(

Dejan Minić је рекао...

Mladen bi mogao da ga reši i stručno nam objasni taj pojam!

Slavko Bovan је рекао...

Uhhh. Pošao sam da napišem pokušaj duhovite upadice (nadovezivanje na post sa oborenim znakom), al' povukoh ručnu kočnicu!


Slavko Bovan је рекао...

Za ovaj rebus Iliji rekoh da će duže čekati, ali zbog nekih pretumbacija u folderu sa rebusima, objavljen je preko reda (kao i onaj Dejanov sinoć).

Rešad Besničanin је рекао...

Mediokritet

Slavko Bovan је рекао...

Ispravno rješenje!

N. Petkovski је рекао...

Srbi kažu KRIT, Hrvati KRETA, Grci KRITI, a Englezi pišu CRETE.

Gojko је рекао...

Mediokritet

Mandrak је рекао...

Ne znam da li je predlog zastareo, a i da nije, bojim se da ne bih umeo da sročim objašnjenje. Meni je ovaj pojam potpuno apstraktan, jer, na sreću, u našoj stvarnosti (u politici, u medijima itd.) se tek sporaddično sreću ljudi koji se uklapaju u definiciju. Kod nas nema osrednjih, ni - daleko bilo - ograničenih, pa je za mene mediokritet nešto kao vampir ili fantom: načuo sam da postoji, ali nisam video.

S tim u vezi, a i nevezano za to, ne znam da li ste onomad pročitali senzacionalnu vest da je prosečan IQ u Srbiji 89 (to vam je granica između fiziološke tuposti i proseka). Kažu da smo najgori u regionu, ali i u vasceloj Evropi, ali ja ništa ne verujem, jer tačno znam da smo najpametniji. Sve to to je samo gnusna antikampanja koju zavidljivi dušmani iz celog sveta vode protiv nas.