уторак, 19. август 2014.

TREBINJE

Eroteka (146)
U hercegovačkoj turneji stigao sam i do Trebinja. Nakon nekoliko dana uživancije na obali Bune, juče sam se otisnuo u pravcu Trebinja. Polazak sa Bune bio je u 15.30, ali pošto se putuje okolo-naokolo (preko Čapljine, Stoca, Berkovića i Bileće) stigao sam oko 19.00. Pošto je juče bio 17. rođendan nećaku, stric je izvršio korekcije u planu i krenuo za Trebinje "neadekvatnim prevozom"  jer je "normalan prevoz" pravio dodatne komplikacije.
Vozili smo se minibusom (kombijem) sa 9 sjedišta a bilo nas je 13 u jednom momentu (između Berkovića i Bileće). To je onaj isti prevoz (i vozač) kojim je Luka onomad putovao iz Mostara do Bileće. Vozač liči na Pavla Vujisića (Luka, zar ne?!) a u ovom jučerašnjem neredu samo su nam falili harmonika i drombulje pa na zapjevamo "Za Beograd..." pa da sve liči na "Ko to tamo peva".
Ipak, brzo smo zaboravili na patnju u prevozu. Ilustracija: Sinoć je spavanje naređeno tek u 02.30, a ustajanje jutros prije  7.00. Ne smije se dangubiti! 
Sinoć je u Trebinju tambusrao Emir Kusturica sa svojom grupom (mi stariji nismo išli, a omladina jeste!). Danas je slava grada Trebinja (Preobraženje) pa ima mnoštvo kulturnih sadržaja. U prijepodnevnoj šetnji iznenadih se velikom gužvom u gradu. Pod "Platanima" nije bilo mjesta pa smo se morali snalaziti tražeći alternativnu lokaciju. Sledeća faza - večeras (kasno popodne) "bijes po Trebinju", a onda i noćas "provod po Trebinju". Zabava na svakom koraku.
Pošto 4-5 dana nisam imao pristup internetu, vidim da sve na blogu funkcioniše koliko-toliko normalno. "Čuvari bloga" su mi SMS-om javljali da je sve pod kontrolom, a dobio sam dojavu da je "Večernji list" objavio repaortažu sa "Dana enigmatike" u Širokom brijegu.
Internetu pristupam krajnje selektivno pa neću stići da odgovorim na sve poruke (oko 200 komada) pa molim za još malo strpljenja. 
Nastavite sa zabavljanjem na ovom veselom blogu.
Postoji šansa da sledeća destinacija bude Podgorica, ali pošto to još nije 100% još ništa ne javljam zainteresovanima u Podgorici. Ako se steknu uslovi da "skoknem" do Podgorice, to će biti sutra. Naravno, imam i rezervni plan - pravac prema Nevesinju!.

6 коментара:

Mišo је рекао...

lozu ne spominješ - pa što si onda išao!

Slavko Bovan је рекао...

Loza nije dobra na ovoj vrućini. Hladno pivce godi!

Ilija Đurković је рекао...

Navijam da skokneš do Podgorice! Odavno sestru nijesi vidio! A možda na licu mjesta dobiješ isplatu iz "Pobjede" :)

Luka је рекао...

Jeste Slavko, ista ruta, isti bus, isti vozač. Priznajem da sam se i ja u nedjeljnoj vožnji prisjetio na kultni film Ko to tamo peva
Šteta što sam ovaj tjedan ostao u Splitu, jer sam ti se možda mogao pridružiti na izlet do našeg kolege Ilije u Podgorici.

Ilija Đurković је рекао...

Ovaj susret je bio tako blizu, a ipak tako daleko. Niko ne bi bio srećniji od mene, kakvo bi to druženje bilo! Biće valjda i druge prilike...

Slavko Bovan је рекао...

Ilija, nažalost nisam uspio u namjeri da dođem do Podgorice. Došlo je do nekih nepredviđenih okolnosti pa sam odustao. Sestri sam obećao jedan skori dolazak direktno iz Kikinde. Nije bilo izvodnjivo jer su se pokllopile neke obaveze brata (iz Trebinja) pa nije mogao da vozi, sestre (iz Podgorice) koja nije bila kod kuće danas, a ja ne mogu duže da se zadržim u Trebinju. Sutra idem za Nevesinje, a onda za dan dva za Kikindu. Valja se pakovati za Bor.

Evo i Iliji ću obećati jedno srkanje kafe u Podgorici za koji mjesec.