субота, 24. јануар 2015.

ZRNCA (688)

Autor: Nikola Pešić

10 коментара:

IlijaO је рекао...

Postavka 2-7-1 a rješenje 11 slova?

Ilija Đurković је рекао...

SAVO KALI MAČ (sa vokalima Č)

IlijaO је рекао...

Zar postavka nije zamka? Čekao sam da netko ponudi rješenje! A po meni, ni to nije korektno jer je označeno samo jedno slovo Č a s vokalima ih ima dva!

IlijaO је рекао...

Kad već stavljam opaske na ovaj uradak, a vjerujući da mi autor neće zamjeriti, mišljenja sam da bi ovo bio idealan rebus, a sudeći po rješenju, nikako se ne bi mogao svrstati pod indirekte!
Recimo, "u hrpi samoglasnika( vokala) jedno Č"- onda rješenje ima smisla. U ovoj verziji kao indirekt, hm...vrlo vrlo vrlo nategnuto. Pogotovo i plus mom tumačenju - greška u samoj postavci! Što misliš, imenjače?

Dejan Minić је рекао...

Sudeći po postavci i rešenju i za mene je ovo slovni rebus. Dobar slovni rebus:)

Ilija Đurković је рекао...

Šta kukaš imenjače, čekao si me da dođem s posla i da umoran ovo riješim... Pravi meštar ovo rješava i sa pogrešnom frazom, i sa pola slike, i bez kolora. :)
Potpuno se slažem sa tobom i Dejanom da je ovo po postavci i rješenju odličan slovni rebus, mnogo više nego indirekt. Ovo je ove nedjelje već treći ili četvrti izvanredan Nikolin rad, sve čestitke!

Бранислав Никић је рекао...

Da, logičnije je da bude rebus. Inače, ovakav rebus je objavljen pre dosta godina u Kvizu Braničevo, a autor je čini mi se bio Zoran Živanović.

IlijaO је рекао...

Ni "K" od kukanja! Ali , isto tako ni "I" od indirekta! Uz dužno poštovanje želje autora!!!

Анониман је рекао...

N.Pešić
Ideja autora je bila da postavka bude nastavak misli iskazane rešenjem - Savo kali mač, a oči uče! Neko gleda, krade zanat.
Inače je u pitanju indirektni rebus i naglašena su oba slova Č, ali je greška verovatno u *štampanju*!

Анониман је рекао...

Nakon 8 komentara!!!