недеља, 1. новембар 2015.

DANI LUDAJE -REŠADOVA SKANDINAVKA

Autor: Rešad Besničanin

6 коментара:

Unknown је рекао...

Свака част, Решаде. Видим да су твоја четири тематска појма "адекватно" награђена - једним бодом, што само показује и доказује критеријуме жирија. којих заправо није ни било.Или заправо јест. "Blinded by the White".

Mandrak је рекао...

Pitajući se kako je moguće da Rešadova ukrštenica dobije samo jedan poen, jedina suvisla pretpostavka koja mi se nametala je da nije imao inspiraciju, da se nije dovoljno uložio, ili da je čak smandrljao... ali vidim da nisam bio u pravu.
Stvarno mi je žao što nijedan član žirija nije prepoznao ovaj rad kao kvalitetan u zanatskom i svakom drugom smislu, tim pre što su neki smešno slabi sastavljački pokušaji sa glupim, 100 puta viđenim i ni po čemu izuzetnim kombinacijama 6 x 6 (kakve Rešad može da pravi iz za*jebancije, i to po 10 na sat) dobijale ozbiljne poene (neke su čak i nagrađene).
Nismo često viđali kombinacije sa tri nivelisana provučena pojma, za tako nešto je potrebno dosta truda i umeća, a ono što je ovde možda ostavilo mlak utisak je malo slabija vodoravna prožetost.
Da sam ja žirirao, ovaj rad bi dobio najmanje 8 poena.

Dragan Dragoljević је рекао...

Rešad originalan kao i uvek. Chapeau! :)

Nedjeljko Nedić је рекао...

Znao sam, Rešade, da si napravio nešto drugačije od ostalih. Nažalost, žiri se u tvojemu slučaju držao propozicija u kojima nije pisalo da se mora uvrstiti više tematskih pojmova od ona dva tražena. Donja dva redka su ti najlošija (IVORIT, ĆIRIĆI, 2 dvoslova jedan do drugoga i izolirano "A"). Uvećati ne znam, a ne mogu pročitati: Što je "O TRI"? Pozdrav!

Marko Mihaljević је рекао...

Moj najdraži stil sastavljanja (i jedan od težih) gdje je uzastopce poredano nekoliko tematskih pojmova. Tu se vidi pravo majstorstvo jer je izrazito teško postići estetski lijep raspored polja i apsolutnu rješivost. Kod Rešada to izgleda kao rutina, iako je u ovu križaljku mogao još dotjerati (kao što je već primjetio Nedjeljko). Moglo se iskombinirati i jedno polje manje kod pojma "ERGELA" pa uvrstiti "ESKALATOR".

Rešad Besničanin је рекао...

Hvala kolegama koje izuzetno cenim kao autore. Šta reći o žiriranju a što već nije rečeno? Evo prijavljujem se Slavku kao član žirija za naredno takmičenje. Mogao bi se pridružiti i Mladen (već je pokazao na takmičenjima da je bez premca) i recimo Žarko Đokić. Valjda onda ne bi bilo ovakvih primedbi.
Marko, u pravu si za eskalatora (mislim da sam ga već i bio ubacio, pojma nemam zašto sam ga eliminisao).
Nedjeljko, OTRI se kod nas opisuje tradicionalno kao: američki džez trubač, Herman. Kod mene je O TRI - hemijska oznaka ozona.