уторак, 7. март 2017.

ZEKA 2017


Petar, Marko i Giša


Piše: Luka Pavičić
Od 3-5. ožujka Hotel Frankopan u Dugoj Resi je ugostio dvadesetak učesnika 11. logičkog tarnira ZeKa 2017. Inače, ovo je jubilarni deseti u ovom hotelu, dok se prvi održao u Samoboru. Uz logičko natjecanje, održan je i tradicionalni Sherlock, te kartaški turnir Popovske Istanbul Open.
Nastupilo je 18 logičara, a zadatke su pripremili: Zrinka, Valter, Fred, Petar i Luka, koje je kontrolirao Nikola Živanović. Nakon cjelodnevnog rješavanja pobijedio je Marko Obradović ispred  Petra Štambuka i Dragana Tolomanoskog. Ovogodišnji Sherlock je pripremio Dalibor Grđan-Grga, a zamišljen je kao „traženje sumnjivaca“ kroz 13 društvenih i kartaških igara, u kojem je trujumfirao Petar ispred Marka, a njih dvojica će pripremiti Sherlocka za sljedeću godinu.
U subotu navečer na čašu vina i enigmatsku ćakulu došao je Zdenko Capan, a na kartaški turnir Popovske stigli su dvojica zagrebačkih mensaša Igor i Čus. Na Istanbul Openu nastupilo je osmero kartaša, među kojima i Marko Obradović. U finalu su dominirali Dalmatinci, a trijumfirao je Davor Meštrović, ispred Luke i Petra.
Brončani tim

Nedjelja je bila rezervirana za timsko rješavanje, a set zadataka je uzet sa 23. WPC-a (London 2014.). Prema plasmanima prvog dana ždrijebom je formirano šest tročlanih ekipa, a tim Petra Štambuka sa Zrinkom Karačić i Krešimirom Stracenskim je jedini riješio sve zadatke. Viceprvakom je, kao i prošle godine postao tim Marka Obradović sa dvije Maje (Jelkić i Stracenski), dok je tim Katarine Cvenić, sa veteranom Lukom Pavičićem i  juniorom Damjanom Strancenskim osvojio broncu. Lako je uočiti da je na timskom postolju dominirala obitelj Stracenski: otac Krešo, majka Maja i sin Damijan, a spomenimo da je nastupila i njihova kćer Monika.
Nakon natjecanja uslijedila je podjela nagrada, te grupno fotkanje, a druženje je nastavljeno uz bogatu trpezu i dobru kapljicu. Dakako, ne smijemo zaboraviti pohvaliti organizatoricu Zrinku Kokot, a rastasmo se sa željom novog okupljanja, prvo na Zagreb Openu 2017 u lipnju, a potom dogodine na 12. logičkom turniru  ZeKa 2018.

1 коментар:

Nedjeljko Nedić је рекао...

Iskrene čestitke najboljima i organizatorici.