петак, 23. фебруар 2018.

ENIGMATSKA RADIONICA


 Piše: Krsta Ivanov
U utorak, 20. februara 2018. Godine, u okviru Nedelje prijateljstva u biblioteci, na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke Bor, realizovana je enigmatska radionica.
Mladim radioničarima objašnjeno je kako se rešavaju anagrami, rebusi, palindromi, magični kvadrati 5h5 i stihovana ukrštenica. Pokazali smo im kako se do znanja može doći i kroz razonodu. Radioničari su bili učenici petog razreda OŠ „Dušan Radović” iz Bora i njihova nastavnica Vesna Nikolić Grujić. Enigmatsku radionicu realizovali su Vesna Jovanović, Marija Radosavljević i Radomir Matić.
Vesna Jovanović predložila je da se za mlade enigmate početnike uradi ENIGMATSKI BUKVAR. Predlog je za pohvalu, a nama je da to realizujemo.

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Радионичари су били ученици петог (5/4) разреда ОШ „Душан Радовић” из Бора и њихова наставница Весна Николић Грујић. Учесници: Тамара Стојановска, Јована Стојадиновић, Марија Момчиловић, Соња Татић, Леа Ивановић, Ања Радосављевић, Вук Стојановић, Стеван Анђеловић, Стеван Станојевић.

Slavko Bovan је рекао...

Imena učesnika radionice ubačeni su u komentare jer imam neke tehničke problemed da originalni tekst objavim kao poseban post (vjerovatno problem sa fontovima).

Krsta је рекао...

Slavko,
Hvala na objavljenom prilogu. Svaki enigmatski klub neka u svom mestu pokuša da na bilo koji način enigmatiku približi najmlađim rešavačima, najbolje učenicima, našem enigmatskom podmlatku. Pridružite se EK Kikindi i EK Bor u ovakvim aktivnostima.
Pozdrav.

Slavko Bovan је рекао...

Prva ovogodišnja radionica u Kikindi zakazana je poodavno za 28.02, u 17.25 u OŠ "Jovan Popović". Koncept je propremljen, a nakon realizacije bićete informisani.

Belirac је рекао...

Pohvala Boranima. Zamislite tek da takve radionice organizujete u seoskim školama!