уторак, 2. октобар 2018.

ELQ LIGA

Piše: Luka Pavičić
Sa malim zakašnjenjem sumirana su prispjela rješenja srpanjskog kola, i redoslejdnica je tu. Ljeto je i većina učesnika se očito prepustila čarma sunca negoli opterećivanju moždanih vijuga. Ipak 12-ero  rješavača nije propustlo priliku da se malo zabavi kombinatorikom. Izočnost vodećeg dvojca Gorana i Marka najbolje su iskoristili Miro i Mladen osvojivši prva dva mjesta sa svega poenom razlike. Treća je Katarina, a potom slijedi četvorka sa po dva poena razlike.
"Najlakši" zadatak je izgleda bio Dijagonalni sudoku, kojeg su svi riješili, osim Mira, koji je  zaboravivši upisati jedan broj skoro ispustio sigurnu pobjedu, a Termo-sudoku nije riješilo samo dvoje fenjeraša.
Tvrd orah je izgleda bio Kriptogram, kojeg su riješili samo dvojica, dok su Spuneristčke indirekte riješili trojica učesnika.
Ovom pobjedom Miro je napravio veliki skok na zbirnoj redosljednici, i sada je treći, a slijede ga Kate i Ilija. Učesnicima je poslano na rješavanje 6. (rujansko) kolo, pa ako netko želi da se pridruži samo naprijed. Rok za slanje rješenja je 20. listopada.

Нема коментара: