субота, 13. октобар 2018.

REBUSANJE (3410)

9, 8
Moj rebus sa SOZAH-a. Trebalo je za 90 minuta sastaviti: križaljku, magični lik, anagram, potiraljku i rebus. Sve sastave ocenjivao je tročlani žiri (tri puta Željko - Bilankov, Jozić i Jandragić). Svaki sudija davao je ocenu od 1 do 10. Ovaj rebus dobio je 23 boda (8, 8 i 7).

Zadatak: Sastavite klasičan rebus u čijoj se postavci moraju naći dva imena ili prezimena naših ili svjetskih glumaca i glumica iz sljedećeg popisa: ALBA, AMAR, BANA, BRAD, BRUCE, DANA, DEMI, DOBRA, EVA, GINA, GORAN, KERI, KLINE, KUNIS, LENA, MATIJA, MATKO, MENA, MIRA, NELA, OLIN, TERI, VERA.

16 коментара:

Бранислав Никић је рекао...

ТЕРИТОРИЈ АЛБАНИЈЕ (Тери, ториј, Алба није)
Леп ребус!

Dejan Minić је рекао...

Uzevši u obzir i vremensko ograničenje, ovo je odličan rebus.

Slavko Bovan је рекао...

Rješenje je tačno.
Da, mislim da rebus nije rđav.

Rebusaši, evo imate zadatak. Ne mora baš za 18 minuta. Probajte.

Milan Žarkovački је рекао...

Vremensko ograničenje je svakako ograničenje, teže ga je analizirati, ali ovaj rebus nije dobar jer je mešan. Ređaju se kao u čitaljci Teri i torij, a onda dođe "Alba nije", što je rečenica, jer je "nije" glagol. "Alba ne" je sintagma - mada mi se ne sviđa, jer ne zvuči dobro, jezički je prirodno "ne-Alba", ali u rebusima se koristi odvajkada - ali "Alba nije" nikako ne može proći kao sintagma.

Slavko Bovan је рекао...

Slažem se da bi na ovu sliku bio bolji rebus: TERITORIJ PRECRTANAALBA, ali, avaj, ništa što bi se zvalo "Precrtanaalba" nema teritorij :)

Nedjeljko Nedić је рекао...

Milane će se morati natjecati u živo pa ćemo ga vidjeti.

Milan Žarkovački је рекао...

Odmah ću vam zadovoljiti znatiželju: Dobiću 0 bodova.

Svetlana је рекао...

Danak Eri :)))

Dejan Minić је рекао...

Malo sam bio odsutan i ne stižem da se igram sa vama.

Odmah sam video: PRIMAT KUBANACA (pri Matku Bana CA), ako mogu i dopisana slova. Posle 5 minuta sam došao do: DOMEN EMIRA (do Mene Mira). Ako smislim nešto bolje, možda ga i ilustrujem.

Svetlana је рекао...

Može i Primat kumira.
Lepo je to Slavko smislio sa Albom i Teri.

Slavko Bovan је рекао...

Stižu rebusi. Neki od njih će biti objavljeni u redovnim terminima.

Бранислав Никић је рекао...

MA, ZAKUNI SE VARALICE! (Maza, Kunis, Eva, ralice)

Бранислав Никић је рекао...

IZAĐOŠE MENADŽERI DANA (iza Đoše Mena, Džeri, Dana)

Бранислав Никић је рекао...

GORE MI RAMENA (gore Mira, Mena)

Cryptoman је рекао...

Ero nije napomenuo da nije bila dozvoljena padežna promjena pojmova. Tako da PRIMAT KUBANACA nije moglo proći zbog MATKU (moralo je biti neizmijenjeno MATKO, ali su prihvatani oblici MATKOM i sl.).

Luka је рекао...

Slavko je točno prepisao tekst za sastavljanje rebusa, tako da ne znam Adnane odakle ti taj uvjet. Ja bih ipak skrenuo pažnju na dio teksta koji navodi: "Sastavite klasičan rebus u čijoj se postavci moraju naći dva imena ili prezimena", te ne znam kako je žiri tretirao miješane rebuse, tj. oni koji su u postavci sadržavali imenima i prezimenima.

Ja sam na natjecanju vrlo brzo došao do jednostavnog rebusa:
KUNI SMIRAJ! (Kunis, Mira J)
koji mi se nije svidio prvo zbog dodatnog slova, a onda i zbog sumnje u gore navedeni uvjet. Stoga napravih drugi rebus kojeg ilustrirah i poslah blogogazdi za objavu.