понедељак, 4. март 2019.

ZEKA 2019 - GORANU

Piše: Luka Pavičić
Proteklog vikenda u Dugoj Resi je održana je 13. po redu ZeKa 2019. Vrijedna domaćica Zrinka, iako na (privremenom) radu u Sjevernoj Irskoj, potrudila se da se ne ugasi jedini logički turnir u Hrvatskoj. Okupilo se 18 hrvatskih logičara, te Marko i Rade standardni sudionici iz susjedne države. 
U subotu se rješavalo 6 setova zanimljivih zadataka, u autorstvu: S.Hrge, V.Kvalića, V.Fornazar. P.Štambuka, te Č.Milanovića i N.Živanovića. Pobjednik je ponovno Goran ali sa svega 20 bodova ispred Zrinke. Trećeplasirani je Marko, a slijedi tercet splitskih logičara, od kojih je ugodno iznenađenje Luka plasiravši se ispred Petra. 
U nedjelju se u timskom natjecanju, rješavao set Prasanne, a pobijedio je Goranov tim za koji su igrali Rade i najbolja juniorka Monika Stracenski.
Dakako, nisu izostale no društvene i kartaške igre, a uz logička čavrljanja, rasprave i analize, održano je i jedno enigmatsko. Naime, po običaju u Dugu Resu je navratio Zdenko Capan, na čašu piva i enigmatskog razgovora.


 

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

"od kojih je ugodno iznenađenje Luka"

Naš izvještač je propustio da ovu informaciju napiše onako kako je trebalo:

"od kojih je ugodno iznenađenje MLADI I PERSPEKTIVNI Luka"
:)

Slavko Bovan је рекао...

Šalu na stranu, u komentarima biste mogli napisati još koju informaciju (najviše nas interesuje "rad po sekcijama", tekuća pitanja, razgovori i dogovori...

Luka је рекао...

Sljedeći skup logičara bit će krajem lipnja u Sremskim Karlovcima, kada se prema "logičkom kalendaru" održava 2. GROM, uz organizaciji Rade i Marka.
Na znanje i ravnanje, pa ko voli nek izvoli!