четвртак, 18. април 2019.

ELQ LIGA

Piše: Luka Pavičić
U 3. kolu ELQ Lige - On Line, za koje je radove pripremila Sanda Reić Tomaš, sudjelovalo je 16 rješavača.
Troje natjecatelja je riješilo sve zadatke, s tim da je Adnan imao nešto više vremena za rješavanje, te je trećeplasirani. Slijedi Kate koja samo nije riješila zadnji Indirekt, te Ilija i Mladen koji nisu riješili Petlju, odnosno Otoke, dok Dragiša nije riješio oba navedena zadatka. Iza njih su dvije dame Svetlana i Vanja, i tako dalje do Slavka koji rješava uglavnom samo sitne zagonetke.
Najlakši zadaci su bili Sudoku koje nije riješio jedino Slavko, a slijedi magični lik kojeg nisu riješili Ana i Matija. S druge strane tvrd orah su očito bili Otoci, koje nije riješilo 6 učesnika.
U četvrtom kolu rješavati ćete moje zadatke. Križaljka je posvećena mom ocu i njegovoj knjizi o tradicionalnoj hvarskoj procesiji, uz par dodatnih pojašnjenja: U opisnim poljima Skandi-razmještaljke umjesto opisa su abecedno poredani pojmovi veći od 3. U jednom izoliranom polju su data tri troslova, kako bi Skandica ima jedinstveno rješenje. 
I još par naputaka: Tema Premetaljaka je sportska, a Anagramnih rebusa enigmatska, dok su Sudoku zadačići su standardni sa određenim varijacijama.
Zadaci u ovom kolu su očito bili nešto lakši, obzirom da je Petru Štambuku u 45 minuta rješio sve osim Obratnog indirekta, a Snda Reić Tomaš nije rješila samo naslov djela,
Rok za slanje radova je 15-ak dana, odnosno: nedjelja, 5. svibnja 2019.
Sretno svima!!!

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Viđu sokola što ih poćera ispred sebe!

Luka је рекао...

Ako se želite pridružiti rješavanju, javite se.

Slavko Bovan је рекао...

Preporučujem onima koji imaju vremena. od mene se može očekivati simbolična podrška. Mora neko biti i sa fenjerom.