уторак, 25. фебруар 2020.

"NOSTALGIJA" (896)

Piše Jovan Nedić
Na web-stranici
nalazi se dosta snimljenih stranica iz "Plavog vjesnika". Na samo jednoj od njih naišao sam na križaljku. Iako je rezolucija mala, a opis križaljke tek djelomično čitljiv, uspio sam JE RIJEŠITI.

6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Stigla mi je bogata pošiljka sa enigmatikom iz ovog lista. Za koji dan moći ćete to da vidite u popularnoj "Nostalgiji". Vrlo sam zahvalan saradnicima. Naime, nostalja je namirena do početka aprila (svaki dan po jedna objava).

Belirac је рекао...

Evo i rješenja te križaljke:

P O D L O S T -I █
A R T -I- S T -I- K A
P O █ S N O P █M
U █ A T O M █ O P
K A R A V- A N K E
█ K A R A K T E R

Belirac је рекао...

I mene zanima enigmatika iz "Plavog vjesnika". To je jedan od rijetkih listova koje sam kupovao, a nisam ih sačuvao. Iz njega sam izrezivao stripove i neke rubrike, koje imam i danas.

Slavko Bovan је рекао...

Ljubitelji "Plavog vjesnika", zahvaljujući Stjepanu Najmanu moći će da se sa nostalgijom prisjete enigmatike iz tog lista od sutra, pa svakog drugog dana do 18.03.2020.

Belirac је рекао...

A baš sam se pitao ko ima zbirku "Plavih vjesnika". Sad kad sam to saznao, uopšte se ne čudim da ih ima - Stjepan Najman.

Hajro је рекао...

Biće mi drago vidjeti enigmatiku, ali Plavac je bio vrhunski zbog drugih sadržaja. Hvala Stjepanu Najmanu, bravo za sve, Štef je započeo bezbroj dobrih stvari, evo i prvi pomenu Plavi vjesnik..., vjerujem da mu je drago što se pojavi ovaj odvojak priče o njegovih 100 priloga. Kako se ono kaže, čega god se dotakne...