петак, 18. децембар 2020.

"SUBOTIČKE NOVINE" (197)

18.12.2020.

 

7 коментара:

Milan S. је рекао...

Nadam se da Ekstranena i Karleuša ne čitaju Somborske novine :)

Dejan Minić је рекао...

Jok, njih dve čitaju samo knjige o kvantnoj mehanici i atomskoj fizici.

Миле Јанковић је рекао...

Ovaj rebus nije dobar za regionalne novine, pojam LENO (vidi rečnik Srpskog jezika) nije dobar, pošto tako niko ne govori u Srbiji.
Reči koje se upotrebljavaju u dnevnim novinama i regionalnim izdanjima moraju biti opšte poznate (ovo se razlikuje od enigmatskih izdanja), nikakve problematične i manje poznate reči nisu dozvoljene,

Анониман је рекао...


U četvoroslovnom rečniku - podsetniku Stanka Žugića piše LENJO (sporo, tromo)a za LENO piše nešto drugo.
Međutim, rešenje rebusa ima drugačiji smisao: SNENO MI JE, LENO, MOMČE! gde se ovo LENO odnosi na žensku osobu koja se zove LENA (Kovačević, pevačica).

Vlašar

Slavko Bovan је рекао...

Očekujem vas (i Subotičane) u velikom broju sutra i u nedjelju na rješavačkom takmičenju (Rebusi Milana Sečujskog).

Milan S. је рекао...

Ne znam šta je "rečnik Srpskog jezika", ali u Rečniku Matice srpske piše: "len (ijek. lijen) = lenj", nema nikakve odrednice da je u pitanju regionalizam a ima i 4 primera iz književnosti. Pri tome, u Rečniku SANU ta leksema zauzima više od pola stupca sa bar još desetak primera iz književnosti. Što se tiče podsetnika Stanka Žugića, u ovoj situaciji trebalo je, verovatno, konsultovati troslovni. Rešenje rebusa ima smisao "sneno mi je lenjo momče", ne bih nikad rasturio rebus vokativom na ovaj način.

Slavko Bovan је рекао...

Milane, nema razloga da obrazlažeš svoj rebus. S njim je sve u redu, a na strani koju uređujem uklopio se "ko bombonica".