недеља, 29. мај 2022.

NAJAVA TAKMIČENJA


 TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA

2022.

Autori: Branislav Nikić i Luka Pavičić

 

Propozicije

 

         - Takmičenje počinje u ponedeljak 30.05.2022 u 20,00 časova. Tada ću na blogu objaviti linkove za skidanje 2 fajla sa rebusima, a sve rebuse zajedno, objaviću i na blogu.

        - U prvoj fazi koja traje do 23,00 vrednost svakog ispravno rešenog rebusa je određena brojem slova u rešenju. U drugoj fazi koja počinje u 23,01 i završava se u 24,00 objaviću kao pomoć broj slova u postavkama i naslove, pa će svaki ispravno rešen rebus osvojiti 50% početne vrednosti. U obe faze važi pravilo da se sva rešenja iz te faze šalju odjednom, a nikako pojedinačno.

        - Rešenja se šalju kao tekst na moj mejl i ne treba slati fajlove sa slikama koje vam šaljem zbog lakšeg rešavanja. Rešenja šaljite isključivo na mejl: nikic.branislav@gmail.com  Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoja rešenja putem SMS poruke na telefon: +381 64 8306174. Rešenja koja stignu posle predviđenog vremena neće se priznavati.

        - Za rešavanje je pripremljeno 24 rebusa raspoređenih u dva fajla, tako da svako može da bira čije će rebuse prvo da rešava.

        - Ako, prilikom sabiranja bodova, dva ili više takmičara imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje broj bodova iz prve faze, zatim brzina predaje rešenja u prvoj fazi, a ako su dva ili više takmičara imali isti broj bodova i u isto vreme poslali rešenja za prvu fazu, tada odlučuje brzina u drugoj fazi. Ako se, kojim čudom, desi da su i tada izjednačeni, podeliće osvojeno mesto na tabeli.

       - Nagrade nisu predviđene, već postoji želja da se svi lepo razonodite i proverite svoje rešavačke sposobnosti. Puno sreće svim učesnicima!

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Da ne bude zablude, takmičenje je na blogu REBUSI Baneta Nikića.

Slavko Bovan је рекао...

Preporučujem svima da se okušaju. Termin mi ne odgovara jer imam neke planirane obaveze BAŠ TADA, ali ću se potruditi da odgonetnem makar nekoliko komada.

Бранислав Никић је рекао...

Hvala na objavi, a ja i Luka očekujemo dosta rešavača. Ima i lakih rebusa, ima i rebusa srednje težine, a ima i poneki težak. Za svakog po nešto.

Анониман је рекао...


Nadam se da ću učestvovati.
Ujedno čestitamo rođendan BRANISLAVU NIKIĆU BANETU!

Vlagor

Gojko је рекао...

Čestitka sada ide i moja-
doguraj do obrnutog broja