среда, 24. јул 2024.

ZRNCA (A129)

 POTIRALJKA

SKRITA JE TIŠINA KNIVSKJELLODDENA!

Aljoša Vuković

5 коментара:

N. Petkovski је рекао...

NORVEŠKA

Slavko Bovan је рекао...

Jesi li siguran da nije ŠKAVRENO?!

Slavko Bovan је рекао...

Knivskjellodden je poluotok u općini Nordkapp i okrugu Finnmark u Norveškoj. Najsjevernije je mjesto na otoku Magerøya u Sjevernoj Norveškoj te se često smatra i najsjevernijom točkom Europe, dok najsjeverniju kontinentalnu točku predstavlja obližnji Kinnarodden na poluotoku Nordkinn.[1] Najsjeverniju točku teritorija Norveške pak predstavlja Rossøya, otok u Svalbardskom otočju, koji doseže 80. paralelu na sjeveru.[2]

Knivskjellodden se može doseći isključivo pješice, 9 kilometara dugom rutom od parkirališta blizu Europskog pravca E69, 6 km južno od Nordkappa. (sa vikipedije)

N. Petkovski је рекао...

Naravno da sam siguran da nije ŠKAVRENO. To ti sad mene diraš i aludiraš na ANTILOPU, i dva takođe moguća rešenja - PALOTINA i LOPATINA. Ali ta dva reografska pojma postoje i nema se tu šta prigovoriti. Ne znam šta je pisalo na dva obrisana komentara u vezi ANTILOPE, sigurno se odnosilo na mene i moja moguća rešenja, ali sam zakasnio da ih pročitam, već su bila obrisana.

Da vam kažem nešto: kod šahovskih problema, nije dozvoljeno osim autorovog rešenja postojanje i drugog rešenja. Tad se smatra da je problem demoliran (takav se izraz upotrebljava) i taj problem nema vrednosti. U enigmatici, smatram, suprotno - postojanje drugog rešenja osim autorovog je kvalitet plus dotičnog rada i naravno - kvalitet plus rešavača.

Slavko Bovan је рекао...

Obrisani komentari se nisu odnosili na tebe (ni u naznakama),
Obrisani su jer su bili anonimni.