среда, 16. октобар 2024.

IN MEMORIAM

Дана 13. октобра о.г. преминула је наша колегиница енигмата Даница Стојимировић (1954 - 2024). Била је једна од ретких жена која се бавила овим нашим послом "гимнастике ума и играрије духа". Углавном је правила илустроване укрштенице и успешне осмосмерке.  Сарађивала је у београдској "Енигматици" и дуже време у "Енигми".

 Била је вишегодишњи члан ЕК "Нова загонетка".Сахрана је, према читуљи у "Политици",  у петак, 18.10. на гробљу Лешће у 12.30часова. 

 Председништво ЕК "Нова загонетка"

3 коментара:

Анониман је рекао...

ИН МЕМОРИАМ
УМРЛА ДАНИЦА СТОЈИМИРОВИЋ
У Београду је умрла 13. октобра (у 71. години )дугогодишња сарадница "Новости енигме" и "Политика енигматике" Даница СТОЈИМИРОВИЋ. Била је једна од ретких жена која се бавила састављањем загонетака - понајвише осмосмеркама и укрштеницама. Први рад је објавила у "Хупер енигматици" 16. новембра 2004. године а исте године је постала и сарадник "Новости енигме". Заступљена је у Лексикону српских енигмата (Мирослав ЛАЗАРЕВИЋ и Јован ВУКОВИЋ, Алма и ЕСС, Београд, 2007) на страни 361 као и у Алманаху Сусрета енигмата Србије 1-17 (приређивач Крста ИВАНОВ, ЕСС, ЕК Бор, Бор 2017) где је наведено да је трипут била на Сусретима енигмата Србије - у Сомбору 2008, Вршцу 2009. и Крагујевцу 2010. године. Била је истакнута учесница "Меморијала Србољуба Станковића" са 6 учешћа а заступљена је у књизи Мирослава ЛАЗАРЕВИЋА "ДЕСЕТ МЕМОРИЈАЛА СРБОЉУБА СТАНКОВИЋА" (ЕК НЗ и Алма, 2022). На 4. Меморијалу 2009. освојила је треће место за чист словни ребус (решење: И ЗАМАЛО ГОЛ), На шестом Меморијалу 2013. године освојила је прво место са индиректом: БУЧНА ПТИЦА КОЈА ДОНОСИ БЕБЕ (решење: ГЛАС НАРОДА /гласна рода), На 9. Меморијалу 2019. је освојила треће место са индиректом МАЛА ЈЕ ПОСЕКОТИНА, СТАВИ ГАЗУ (решење: ...преко ранице: ПРЕКОР АНИЦЕ). Уче-ствовала је и на 11. Меморијалу 2013. године са 7 радова, Дугогодишња је била чланица ЕК "НОВЕ ЗАГОНЕТКЕ" а тиме и Енигматског савеза Србије. Учествовала и на више скупштина ЕК "Нове загонетке".
Сахрана ће се обавити у петак 18. октобра на гробљу Лешће.
Остаће нам у сећању као скромна и радознала енигматкиња.
Нека јој је вечна слава.
В. Шарић

Aljoša Vuković је рекао...

Sućut obitelji i enigmatskoj zajednici!

sonyface је рекао...

Вјечнаја памјат!