недеља, 27. октобар 2013.

DANAS NA SAJMU (5)


Sveska sa Brebusima
Nedići su imali priliku da sa Borom Đorđevićem (Borom Čorbom) porazgovaraju i o enigmatici. Bora je, nakon nedavnog susreta sa enigmatima, spremno došao na sajam - doneo je i svesku u koju beleži ideje za BREBUSE. Po njegovim večima u planu je štampanje zbirke BREBUSA.

12 коментара:

Mišo је рекао...

Bora je dao ideje za neke BREBUSE koje sam ''prenio'' Slavku i mislim da će ih on valjano prezentovati. Sveska mu je puna ideja.

Mišo је рекао...

Nadam se da su Nedići zadovoljni kako su uslikani!

Slavko Bovan је рекао...

Da, jedan je već pripremljen za objavljivanje i biće postavljen večeras, za sat-dva, dok se malo upoznate sa današnjim sadržejem bloga.

Slavko Bovan је рекао...

Ima još nekih fotografija koje će biti postavljene sutra uveče (a čekam i fotofrafije iz Jovanovog foto-aparata)

Gojko је рекао...

Riblja čorba - BAR BOLJI ČAR
Bora Đorđević - RĐO,BIĆE RĐAVO !

Sada sena RTS 2 emitovao 4.nastavak priče o Čorbi...što bi rekao frontmen...U nove borbe/sa momcima iz Riblje čorbe

Belirac је рекао...

Nedići su se upravo vratili kući u Beli Manastir. Ovo je bio naporan dan, ali pun lijepih utisaka.

Belirac је рекао...

Vremena se mijenjaju. Nekada sam ja sa Sajma knjiga donosio punu torbu knjiga, a sada to prepuštam kćerki. Ona ih je donijela 15, a ja svega šest, s tim da mi je dvije donio na poklon Sreten Perić ("Ideje u slovnim rebusima" Vladete Trivunca i "Enigmatska enciklopedija ličnosti i dela" Ratka Stojkovića), a jednu mi je poklonio Đorđe Otašević ("Prilozi istoriji srpskohrvatskog jezika" Henrika Jaroševiča).

Preostale tri su: "Srbi u dijaspori - Adresar i imenik" Marka i Duška Lopušine, "Antologija stare japanske poezije" Dragoslava Andrića i jedna enigmatska: "Sudoku - Od igrarije ka izazovu", koju je priredio Will Shorrz.

Slavko Bovan је рекао...

Sada, kada sređujem utiske, mislim da je (što se mene tiče) ovogodišnji Sajam baš uspio!

Nadam se da ste i zadovoljni (dosadašnjim) izvjeđtavanjem sa Sajma.

Biće još!

Анониман је рекао...

Jovane, ne kaže se tek tako da na mlađima sve ostaje. Inače enigmatski minisamit je protekao u prijateljskoj i srdačnoj atmosferi što bi rekli političari i ovih tri sata druženja je proteklo stvarno brzo, a našim enigmatskim pričama nikad kraja. Rastali smo se uz dogovor da se, akobogda ponovo vidimo dogodine i to u većem broju.
Od Jovana sam dobio najnovije brojeve vodeća tri enigmatska časopisa u Hrvatskoj, kao i "Rječnik baranjskog šokačkog narječja", a ja sam pazario desetak naslova od kojih bih izdvojio "Rečnik stranih reči i izraza" od dr Mite Lukića i dr Dragoljuba Obradovića iz 1928. godine, tako da je to sada najstarija knjiga u mojoj biblioteci.
Lozničanin

Mišo је рекао...

Treba razzmišljati o tome da sledeće godine napravimo neku enigmatsku manifestaciju u vrijeme sajma. Čekam ''konstruktivne'' prijedloge pa da malo poradimo i na tome.

Анониман је рекао...

Na Sajmu je i pala odluka da bi, ukoliko to bude moguće u neki od kolegija koje sam imala, bilo zanimljivo za temu mog diplomskog rada istražiti ulogu/značaj/važnost enigmatike u tiskanim izanjima/novinama. Ukoliko to bude tako, ja naravno očekujem pomoć/sugestije/prijedloge svih vas enigmata kako bi najpoznatije enigmatsko dijete diplomiralo sa stilom. :)
Sonja

Slavko Bovan је рекао...

Toooo!