недеља, 15. март 2015.

KIKINDA IMA ENIGMATSKI KLUB



U Kulturnom centru Kikinda, u subotu 14. Marta 2015. godine (na Dan broja pi) održana je Osnivačka skupština Enigmatskog kluba „Kikinda“. Osnivači su: Ilija Stančul, Zlatan Pupezin, Slavko Bovan, Milijana Bovan, Ilija Ozdanovac, Milorad Živanić, Miodrag Ivanišević, Josip Dubrović, Jovan Nedić, Tunjo Džijan, Paja Čudanov, Dragomir Karanović, Ognjen Bovan, Marko Cvijan, Čedomir Milanović, Vanja Tomašev, Dobrivoj Jerinkić, Danica Stojkov, Ervin Šalgo i Mirjana Grbić.
Na skupštini kojoj je predsedavao Slavko Bovan donet je akt o osnivanju, usvojen je statut i izabrano je predsedništvo. Prvi predsednik EKK je Zlatan Pupezin, jedan od doajena srpske enigmatike, autor prve osmosmerke u Srbiji, potpredsednik je Vanja Tomašev, jedan od najuspešnijih učesnika televizijskih kvizova u Srbiji, a sekretar je Slavko Bovan. Za počasnog predsednika izabran je Ilija Stančul, čuveni Stil, najstariji aktivni kikindski enigmata.
Od planiranih aktivnosti do kraja ove godine posebno su naglašene: kviz za učenike osnovnih škola u Kikindi, enigmatska takmičenja u školama, uključenje u Dane ludaje prigodnim sastavljačkim i rešavačkim takmičenje, izdavanje povremenog biltena, više aktivnosti na internetu (od kojih je prvo uključenje u realizaciju Memorijala „Đuro Knežević“), učešće na okupljanjima enigmata u Srbiji i regionu i drugo.
EK „Kikinda“ će delovati kao sekcija u okviru Enigmatskog saveza Srbije.

Nakon  skupštine, održano je Prvo prvenstvo Kikinde u rešavanju enigmatskih zadataka. Prvi rešavački šampion Kikinde postao je Milorad Živanić iz Beograda, sa maksimalnim učinkom od 250 bodova. Drugo i treće mesto zauzeli su Kikinđani Vanja Tomašev i Čedomir Milanović, kojima je izmakla pobeda samo zbog toga što su 30 sekundi kasnije predali rešanja. Četvrto mesto zauzeo je Ilija Ozdanovac iz Vinkovaca. Učestvovalo je 13 takmičara i svi su nagrađeni knjigama.

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Osim osnivača, za sada su evidentirani za članstvo:
21. Verica Rajović, Valjevo
22. Nikola Petkovski, Skoplje
23. Krsta Ivanov, Bor
24. Luka Pavičić, Split
25. Ilija Đurković, Podgorica

Slavko Bovan је рекао...

Radi potpune informacije, valja dodati da su tok cele skupštine propratili: Predrag Miljanović, dopisnik RTS-a, Ištvan Kepe snimatelj RTS-a i Rada Šegrt ("Blic") dok su veći deo skupštine bili prisutne dve ekipe lokalnih televizija "Rubin" i VK.

Slavko Bovan је рекао...

Jovan je poslao više interesantnih fotografije. Već bilježim crtice za "Eroteke"
- Ovako ja i moja žena čitamo komentare na blogu
- Iz kikindskog podzemlja
- Po jutru se dan poznaje
- Bolman i Bovan
- Nema protekcije!

itd

Slavko Bovan је рекао...

Ili sam ja subjektivan, ili je ovo zaista lijepa fotografija.

Slavko Bovan је рекао...

Za članstvo se prijavio kao 26. Mladen Marković.

Ako nastavio ovim tempom, ESS će imati dobru uplatu članarine od EKK.

Slavko Bovan је рекао...

Raduje me što su Vanja i Čedomir postigli maksimalan broj bodova. Tako su pokazali da su rame uz rame sa "profesionalcima" (sa ili bez znakova navoda).

Slavko Bovan је рекао...

Pod brojem 27. bilježim Mirku Šajić iz Priejdora.