субота, 31. октобар 2015.

EKK OSVAJA VRHOVE

Ivan, Dubravko, Marinko, Luka, Toni i Miro
Piše: Luka Pavičić
Današnji sunčani Dan vještica splitski mensaši, enigmati, kartaši ... iskoristili su za izlet na brdo Kozjak ponad Kaštela. Okupljanje je dogovoreno oko 11 sati na prijevoju Malačka (477 m.n.m.). Poštujući akademsku četvrt, šestočlana ekspedicija je krenula osvajanje vrha Biranj na visini 562 m.n.m. Markirani put vodi po hrptu Kozjaka kroz makiju i kamenjar, da bi nakon 45 min pješačenja došla do cilja, crkvica Sv. Ivana. Uslijedio je kratak predah i presvlačenje vlažnih majica, te smo se uhvatili kartanja Popovske, pod nazivom Iron Man - Malačka. Nakon jednoiposatnog igranja, čestitasmo Toniju sa: Heluo Vin(er). Glavna nagrada je  bila šipak, a ja sam iskoristio priliku da Toniju predam "armaturni" trofej koji i priliči Iron Manu. Povratak je bio nešto duži, obzirom da smo se vraćali sjevernom stazom preko jezerca. Četvoricu je put očito dobro izmorio, te su ostali u planinarskom domu Malačka na kiseli kupus i kobasice, i nastavili s kartanjem. Ja i organizator Marinko vratili obiteljskim obvezama, i rastali od kolega sa porukom: Do slijedećeg vrha!
Luka i Toni + trofeji

6 коментара:

Luka је рекао...

Dok smo šetali Iron Man je non stop ponavljao: TO BOTANIKA!!!, a kad smo počeli igrati KONTAO BATI (baštoni) ne smiju u mene doći u drugom miješanju, a ja dodajem KON(J)O BATA TI mrzak u trećem miješanju

Mirka је рекао...

Ako sam dobro shvatila, 85 m visinske razlike prešli za 45 minuta. I čak se i oznojili! Savjet: stičite kondiciju ako imate namjeru osvajati prave planinske vrhove, poput naših bosanskih.
Uzgred, svakako je za pohvalu izlazak u prirodu. Zavidim na sunčanom vremenu. Mi tri dana u Prijedoru nismo sunca vidjeli.
A, TO BI TANKO!(odnosi se na dužinu staze)
TABAN I OTOK! (zavisi od toga kakvu ste obuću imali)

Luka је рекао...

Ja sam očito na neti gledao krive podatke, mada ipak na više mjesta piše da je Biranj visok 631 m.n.m., te da je staza duga cca 3 km, a da je potrebno vrijeme za prijelaz steze 1:15. Dakle, mi očito nismo pravi planinari, jer smo poprilično brže stigli. Ovaj dodatak pišem više radi točnih podataka o visini vrha Biranj, nego pravdanja glede razloga znojenja.

Što se tiče premeta, meni se osobito sviđa ovaj drugi, mada mislam da nitk onije imao problema s otokom. Prvom prilikom mu Toniju Bakoti ću reći ovu igru slova!

Mirka је рекао...

Šalim se, Luka. Čestitam na osvojenom vrhu.

Mirka је рекао...

Da se malo ispravim, da se ne bi ko naljutio:
K'O TITAN OBA!

Анониман је рекао...

Inače Kozjak je jako poznat po amaterskim filmovima. Da li je to ta destinancija iz poznatog filma?