уторак, 16. фебруар 2016.

NOSTALGIJA (556)


Piše: Radojica Jovičić

16. FEBRUARA 1998. GODINE U PROSTORIJI  "AERO KLUBA- BEOGRAD", ODRŽANA JE REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA ENIGMATA "VUK KARADŽIĆ". BILA JE TO DESETOGODIŠNJICA OD OSNIVANJA UDRUŽENJA.
Na slici je Radno predsedništvo konferencije. S leva na desno: Dušan Nikić, Pero Višnjić (ispred lista "Marbo", Radojica Jovičić, Stanko žugić, Ratko Stojković, Vlada Šarić i Jovan Vuković
Za konferenciju je priređen i bilten "Vukov kovčežić" broj 10, koji se odnosio na rad i aktivnosti u 1997. godini.
Bilo nas je 124 redovnih članova i šest članova-prijatelja.
Saradjivali smo u: Marbo-mega ukrštenica, Politika ekspres, Politika ekspres-dodatak Antena, Velika Eureka, Eureka skandinavka, Eureka šampionka, Demokratija, Argument i Građanin. Objavljeno je ukupno: 3.206. radova.
Bio je raspisan i uspešno sproveden  tradicionalni konkurs u sastavljanju zagonetaka "VUK-97"., za Anagram, Ukrštene reči i Skandinavku.  Prispelo je: 360. anagrama, 65. klasičnih ukrštenica i 50. skandinavki.
Prvu nagradu za anagram, osvojio je SLAVKO BOVAN,  na temu: Osamsto godina manastira Hilandar.
STALNO GRADISMO NA HRIDINAMA ATOSA
Drugu nagradu osvojio je Zoran Milunović iz Niša, treću Dragiša Cetić iz Subotice, itd.
Prvu nagradu za klasičnu ukrštenicu, osvojio je  ZLATKO DELIĆ iz Požarevca, drugu: Zoran Milunović iz Niša, treću: ZLATKO DELIĆ iz Požarevca, itd.
Prvu nagradu za skandinavku, osvojio je JAN BAŽIK iz Gložana, drugu: SRETEN PERIĆ iz Loznice, treću: MILENKO MIJATOVIČĆ iz Beograda, itd.
NEKA NAM OVAJ MINULI RAD OSTANE U LEPOM SEĆANJU.

4 коментара:

Krsta је рекао...

Živi bili i u tom stilu nastavili. Pozdrav!

Dragiša је рекао...

Nosim divne uspomene sa ovog skupa. Tada sam imao čast i zadovoljstvo da upoznam Radojicu Jovičića i još dosta velikih ljudi i enigmata. Drago mi je da sam Radojicu sreo posle mnogo godina na susretima u Valjevu 2015. godine.
Možda ima još neka fotografija?!

Pozdrav!

R.Jovicic је рекао...

Dragi Dragiša!
Ima još fotografija iz tih dobrih vremena.
Ti si bio naš vredni član, i tvoje radove smo rado objavljivali u listu "Marbo". Ali nas je bilo mnogo i svako je trebao imati neko svoje mesto u ovom listu. U svakom broju lista "Marbo" bilo je preko pedeset saradnika. Jer, moj rezon je bio: prema starijim iskusnim enigmatama budi strog, a prema mlađim, naročito početnicima, popravi i objavi.
I meni je drago da smo se videli u Valjevu. U našoj evidenciji tvoja pristupnica-članska karta nosi broj 128. i u članstvo si primljen 23.12.1996. god.
Želim ti mnogo uspeha u radu, pa i u enigmatskom. Jer enigmatikom se bavi onaj ko hoće i ko voli.
Srdačan pozdrav Radojica Jovičić

Slavko Bovan је рекао...

Eto, tom prilikom smo se Dragiša i ja mimoišli (odnosno, ne sjećam se da smo se tom prilikom sreli).