уторак, 16. фебруар 2016.

PISMO LISTU "ALO"



Број: 03/2016
Датум: 28.01.2016.                                                      

ЛИСТ „АЛО“
Генералном директору
Бренд менаџеру
Главном и одговорном уреднику


Предмет: Дуговање хонорара за енигматске прилоге јун-септембар 2015. године


Поштовани,
Од октобра 2015. године измењена је екипа која припрема енигматске прилоге за ваш лист. У претходном периоду укрштенице су махом радили енигмати који су чланови ЕК „Кикинда“ (Решад Бесничанин, Славко Бован, Крста Иванов, Динко Кнежевић, Младен Марковић, Јован Недић, Никола Петковски и Златан Пупезин). Од октобра сарадња иде преко Енигматског савеза Србије, а чланови нашег клуба не сарађују. (Нећемо да вас оптерећујемо односима унутар ЕСС, те  и не наводимо разлоге престанка сарадње чланова ЕК „Кикинда“ са новим уредником М .Јанковићем, односно од пре неколико дана С. Чолаковићем).
На седници Председништва ЕСС, одржаној 23.01.2016. године,  наглашен је ваш коректан однос када је исплата хонорара у питању. Председник ЕСС Александар Јанковић то је неколико пута поновио. На тој седници присуствовали су Златан Пупезин, председник ЕК „Кикинда“ и Славко Бован, секретар, овлашћена лица за заступање ЕК „Кикинда“.
Пошто је и у претходном периоду, када је енигматику припремао Милорад Живанић, исплата хонорара била редовна и коректна, претпостављамо да је дошло до пропуста ваше администрације, те вас молимо да то исправите што пре.
Сви хонорари за недељни додатак су исплаћени свим члановима нашег клуба, али нису исплаћени хонорари за скандинавку у дневном издању у јулу (27 укрштеница), августу (26) и септембру (26).
Укупно дуговање је за 79 укрштеница по 500 динара – 39.500 динара.
Уверени смо да је у питању обичан пропуст, те да ћете, као угледна кућа, хонорар одмах исплатити. Није нам намера да вас „прозивамо“ и јавно пишемо о вашем дуговању, те вас молимо да нам одмах одговорите на овај наш допис (адресе и телефон у заглављу).
Исплату можете извршити на начин који је вама најлакши:
-На рачун Милорада Живанића, на који сте вршили исплате до октобра
-На рачун секретара ЕК „Кикинда“ – Славко Бован, 160-2600100003966-58, Банка Интеза
- На рачун Енигматског савеза Србије, на који сада вршите исплату хонорара (са назнаком „За ЕК Кикинда“)

Надамо се да ћете брзо реаговати и да ћете одмах одговорити на овај допис.
Једино у случају да не добијемо одговор на овај допис у разумном року (до 15.02.2016.) мораћемо да упознамо енигматску јавност с овим дуговањем.
Обратићемо се колегама преко нашег званичног блога (адреса у заглављу) који је врло популаран и врло посећен (преко 40.000 посетилаца месечно), преко друштвених мрежа и саопштењем медијима (али тек 15.02.2016.).
Пошто водимо рачуна о угледу ваше куће, а због досадашње коректне сарадње  верујемо да се ради само о пропусту ваше администрације, те се надамо брзом одговору.

С поштовањем

Славко Бован, секретар ЕК „Кикинда


Напомена: Овај допис је упућен на адресе:
online @ alo.rs
redakcija_alo @ ringier.rs

и поштом:
Ringier Axel Springer d.o.o.,
Beograd, Žorža Klemansoa 19

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Dopis objavljujem u integralnoj verziji kako bi se članstvo EK "Kikinda" upoznalo sa svim postupcima rukovodstva kluba.
Zaključujete da nismo dobili nikakav odgovor od redakcije ovog lista.

Dusan је рекао...

Slavko,
To kašnjenje nije još alarmantno. Ima mnogo gorih primjera. Saradnicima enigmatskog časopisa "SEZAM" iZ Sarajeva godinama nije uplaćivan honorar.
Ja od 2000-e godine nisam imao uplatu. Znam još neke saradnike kojima takođe nije ništa uplaćivano.Menadžment uzima učešće svake godine u organizaciji enigmatskoih susreta na teritoriji BiH.Gosti imaju dojam da je sve besprijekorno, međutim, slika je nažalost sasvim drugačija.Pozdrav!

Mandrak је рекао...

Dušan nije razumeo situaciju: imamo i mi te takve listove koji postoje samo da bi hranili urednike bez gimnazije (evo, poslednji primer je ta sirota Alo razbibriga), kod nas je to zapravo normalno (bar tako tvrde ovi starci-klakeri koje čovek, kao god i malu decu, može da namiri cuclom i pljeskavicom), ali ovaj sučaj prevazilazi apsurdnu situaciju u kojoj npr. jedan raspopljeni tzv. urednik bez gimnazije (sa tečajem za popa), naravno i bez kučeta i mačeta, uporno i godinama otima honorare tuđoj deci da bi... pa, da ih pojeo (jer šta bi drugo mogao da uradi sa tim plenom neko ko ima 350 kila i ko ni u autobus ne može da uđe?!). To kod nas nije alarmantno, sasvim je prihvatljivo, mi smo jedna humana enigmatska družina i čak volimo da pomažemo psihofizičkim bogaljima kao što je nesrećni genetski modifikovani raspop ili onaj njegov pajtos od blizu 60 godina čija je glavna fora "ne dirajte mene jadnog, ja nemam roditelje". Mi, dakle, ne uključujemo alarm dok znamo u čije džepove i WC šolje idu naše pare, kojoj nakazi pomažemo da se zakrpi i najede, ali...

Ovde se ne zna gde su završili naši honorari (a nema smisla čekati ih jer je ekipa "bez mame, tate i gimnazije" koja je preko reda došla na red već dobila svojih 300 dinara). Elem, meni lično ovde najviše smeta što uopšte ne znam kome sam poklonio 70 evra. Npr. kad raspopu i njegovoj ofucanoj bandi darujem hiljade i hiljade evra - bar znam da sam pomogao konkretnim nakazama, znam ih po imenu, znam kolike su nakaze... Međutim, sada ne znam ko je švalerki kupio cveće i bombonjeru mojim parama, a iz principa ne volim da finansiram NN lica.... bar dok ne utvrdim da je reč o nakazama.

Zato bi bilo lepo da nam neko bar kaže kako se lopov zove (od para ionako nema ništa), možda ćemo mu lakše oprostiti dug kad vidimo koliko je nakazan. :)

Rok Ban је рекао...

Jeste li poslali pismo predsedniku ESS Jankoviću? Alo je pod njihovim patronatom. Trebalo bi da se i on javi i komentira nastalu situaciju, posle odluke predsedništva ESS i smjene uredika u Alo razbibrizi.

N је рекао...

Čini mi se , koliko sam razumeo, da su ovo honorari za objavljene skandinavke u dnevnom listu ALO i da nemaju veze sa Razbibrigom.

Slavko Bovan је рекао...

Vidim da je ovo pismo vrlo čitano, te je post za manje od 24 sata došao u TOP 10.

Анониман је рекао...

17.2.2016.

Данас сам добио писмо од RINGIER АXEL SPRINGER, у коме стоји :
''... Овим путем вас обавештавамо да нисмо у могућности да наставимо нашу пословну сарадњу закључену по основу Уговора ... дана 1.10.2015.године.
У складу са наведеним, а све сходно одредбама чл. 10. уговора, као и одредбама ЗОО, овим путем Вас обавештавамо да на овај начин подносимо захтев за раскидање предметног уговора, који би ступио на снагу дана 01.03.2016.године.
Поред наведеног, уједно смо слободни да у овом обавештењу напоменемо да завршетак сарадње подразумева и испуњење свих до сада преузетих обавеза, као и искоришћење свих договорених услуга по основу предметног уговора. ...
У Београду 10.2.2016.год. ''
У потпису, уз печат, је Јелена Дракулић-Петровић.

А Сретен Радовић, са којим сам крајем децембра више пута разменио поруке и разговарао у проширењу сарадње у 2016. године, не јавља се на телефон. Последњи пут смо се чули 29-30.12, и остало је да 4-5. јануара разменимо мејлове са договореним понудама, али после Нове године нисам могао да ступим у везу са њим.

Ацо Јанковић.