петак, 12. фебруар 2016.

REBUSANJE (2017)

Rešenje: 5, 7, 9

14 коментара:

IlijaO је рекао...

dobar tapetar Pantelija

Milan Žarkovački је рекао...

Eh, gde li su sad Dani ludaje?! ;-)

Dejan Minić је рекао...

To je i napravljeno tada (grafiku sam ja radio), samo Slavko, kao organizator takmičenja, nije želeo da učestvuje.

Inače ovo je nadogradnja mog ranijeg rebusa: DOBAR TAPETAR (do Barta Petar), koji je bio u ˝Dvojcu bez kormilara˝ sa SES u Kikindi 2012. godine. Eh, kad to beše:)

Slavko Bovan је рекао...

Tačno, a tačno i ovo Dejanovo. Ovo sam sastavio na osnovu Dejanove ideje, a sve da pokažem da bih znao da uradim zadatak za "Dane ludaje".
Ne takmičim se na takmičenjima koja organizujem.

IlijaO је рекао...

Pa, gazda, jbt- tako ćeš pobijediti!

Slavko Bovan је рекао...

IlijaO, da li to ti smatraš da je to moja šansa koju treba da iskoristim ne bih li osvojio pokoje prvo mjesto?
Treba da učestvujem, žiriram, odbacim sve što bi mi moglo biti konkurencija, sudim i sam sebe potapšem po leđima? Hmmm, valja o tome razmisliti...samo bojim se da taj pronalazak već nije zaštićen patentom.

IlijaO је рекао...

Ebiga, sad već trebaš napraviti statistiku: Koliko si natječaja organizirao, koliko si žirirao i na koliko pobijedio! Ako ti je rezultat u disproporciji, treba da se zabrineš i zapitaš kakav si ti to enigmata. Nikad ne ćeš biti Muha-med Ali!(ma ne on, nego njegova izreka!).
Ali, ne sekiraj se.Šansa ti je kod Baneta uskoro. Ja i Luka ćemo samo s pola gasa,( nećemo valjda kontra šefa) a ozbiljnijih konkurenata( kolko ja znam) nemaš!

Slavko Bovan је рекао...

Opaaa, moraću pojačati ishranu!
Doduše, ne znam da li ću imati inspiraciju (Da ciriram jednog drevnog tibetanskog mudraca). Vidjeću ako odgonetnem više od 2 rebusa onda ću učestvovati, a ko ne čupaću se na pomanjkanje inspiracije i zainteresovanisti.

IlijaO је рекао...

Ili će ti u pola natjecanja doći nenajavljeni gosti, pa iz obzira prema njima , ugasiš stroj, a kad oni, napokon, krenu kući, iscurilo vrijeme! He- he...
Mogao sam si i misliti, ti si dobar samo ako se takmičiš uživo, (kao u Boru)
a ako se kiseliš i nisi pod nadzorom , onda malo fališ.
A da i ja citiram jednog feng-šui teoretičara:" Uvjeren sam da sam prvi, šta prvi, ispred njega. Ako slučajno nisam, još jednom ćemo se prebrojati i provjeriti bodove.Inače su me pokrali..."....i tako to...

Slavko Bovan је рекао...

Daaaaaaaaaaaaa! Valja računati i na goste.

Možda da javim organizatoru da mi već ispiše diplomu, a da se ne takmičim, jer k'o što reče gore citirani mudrac: "Ja bih svakako bio prvi samo da sam se takmičio".

Slavko Bovan је рекао...

Dosta smo se sprdali, a sada ozbiljno da pozovemo ljude da se takmiče kod Baneta u rješavanju rebusa koje je sastavio Ilija Đurković. Ljudi, hajde da se malo poigramo, a da nas bude što više (Podržite autora i organizatora makar i simboličnim učešćem). Kako stvari sada stoje, mislim da ću biti slobodan u četvrtak, da neću imati goste, te da ću učestvovati. Odmah da kažem da me ič nije briga da li ću biti prvi ili 54. Ispravka, više bih volio da budem 54. jer je broj učesnika važniji od laskave titule šampiona. (Naravno, daću sve od sebe da odgonetnem što je više moguće).

Анониман је рекао...

Ilijino "ne ćeš" je neispravno, to se piše zajedno - nećeš

IlijaO је рекао...

Ni Ali nije Muha-med!Pa šta! Ne ćeš je greška u kucanju, a ALI je namjera! I opet ni šta!

Nedjeljko Nedić је рекао...

Novi hrvatski pravopisi, pa tako i zadnji iz 2013., dozvoljavaju NEĆU i NE ĆU, NEĆEŠ i NE ĆEŠ. Zato ti Ilija nisi napravio pogrješku u tipkanju!