недеља, 14. фебруар 2016.

ZA RAZGOVOR UZ KAFU

Tema za današnji razgovor uz kafu je pod radnim nazivom: "Šta učiniti da ovaj blog bude bolji?!"
- Koje rubrike treba izbaciti, jer su višak (dosadne, neporebne,...)?
- Koje rubrike treba ubaciti?

20 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Rubrike su ok, ne bih ništa izbacivao, a nešto uvek može da se doda (nemam ideju šta). Meni je koncepcija potaman.

Najveća zamerku imam na nedovoljan kvalitet objavljenih radova. Tu prvenstveno mislim na anagrame i rebuse (ne na naslovne anagrame jer su tamo razne igrarije čak i poželjne) i po mojoj gruboj proceni, svaki treći (ajde da ne preteram) svaki četvrti rad, ne zadovoljava neke opšte kriterijume kvaliteta. Mislim da blogogazda treba da bude strožiji, naravno i prema mojim radovima. Dakle - kvalitet, ne kvantitet.

Ako nema dovoljno rebusa da se prati dinamika od 2 komada dnevno, u pojedinim danima (bez ikakvog objašnjenja) neka bude 1. Takođe, ako nema kvalitetnih radova za druge rubrike, jednostavno ne mora ta rubrika da bude svakodnevna.

Slavko Bovan је рекао...

Moj drug Milutin Druga Klupa Do Vrata, alergičan je na "Asocijacije". Koristi svaku priliku da mi kaže "Izbaci to!".

IlijaO је рекао...

Asocijacije ne izbacivati dok Milaćin ne dođe na red. Jer, enigmata treba biti svestran, zagonetati i odgonetati , ako ne baš sve, onda većinu zagonetaka.
Ne treba biti skučen ( da ne kažem "zarobljen") u kvadratu,- ne prozivam gore pomenutog enigmatu treba, zbog sebe , širiti vidike i okušati izazove. Govorim iz prostog razloga, zagonetke su svuda oko nas , samo ih treba prepoznati.
Da rezimeniram ( remiziram)- odaziv posjetitelja na ovom blogu je pokazatelj:
dok ide, ne mijenjati ništa. Ušlo je ljudima u krv( bar meni) i dnevni raspored formiram po blogu( to je napisato uvlakački blogogazdi i preveć autokritički). Jedino, ako Slavko , kad se već jednom umirovi, ne namjerava sve to ukoričiti i izdati knjigu( predlažem radni naslov: kako sam se penjao na brdo a sišao s planine- znam, opet kopija naslova ).
Ubaciti bi trebalo, pod nazivom "neobavezno", i to po meni oko 20,00 sati, kada bi posjetitelji( redovni, omiljeni i neomiljeni, bez ono anoniman) mogli napisati enigmatske zanimljivosti, presedane, stavove ili razmišljanja kako o objavljenom na ovom blogu tako i o viđenom na drugim blogovima. Uz uvjet da se druge blogogazde ne srde. Jer, sve kritike ili sugestije, bile bi na dobrobit svima. Kako autorima, rješavačima , pogotovo blogogazdama


Slavko Bovan је рекао...

Evo konkretne reakcije. Ovo "Neobavezno" postaje oznaka za ovaj i ovakve postive.

Milan Žarkovački је рекао...

Mislim da ni jednu rubriku ne treba izbaciti. Asocijacije su (i) meni manje zanimljive, ali verujem da mnogi ne misle tako, a one ne smetaju, pa ne vidim zašto ih izbacivati.

Ja volim piramide, pa bi se možda one mogle ubaciti.

Imam zamerku za listu "Popularni postovi": Bilo bi bolje da tu stoje samo najpopularniji u nekom najnovijem periodu, recimo mesec ili dva, a ne svi.

Možda bih se složio sa Dejanom u vezi sa kvalitetom rebusa, mada ne bih rekao da 25% njih ne zadovoljava. A čak i ako ima toliko, to nije mnogo, jer bitno je koliko ima dobrih. Možda da se organizuje neko redovno glasanje, kao kod Baneta?

Sviđa mi se Ilijina ideja za "Neobavezno".

Ispravka za Dejana: Ne "strožiji" nego "stroži".

Slavko Bovan је рекао...

"Popularni postovi" su oni koji su popularni u zadnjih 30 dana. I meni je intresantno da se neki pradavni postovi često otvaraju i u najnovije vrijeme. Ponekad se desi da se iznenada (zbog naknadnog interesovanja) neki davni post ponovo pojavi na listi.

Neki vrlo popularni postovi se nikad ne pojave na listi od 10 odabranih. Baš odoh da vidk koji su postovi najčitaniji za sve vrijeme rada bloga.

Slavko Bovan је рекао...

TRENUTNA LISTA NAJČITANIJIH POSTOVA (od početka):
1. REČ PO RIJEČ (51)
2. REBUSANJE (1500)
3. ZLATNI DAN
4. ENIGMATSKI KONKURS "DANI LUDAJE"
5. ASOCIJACIJE (362)
6. FENIKS GLAS(OV)ANJE
7. OBAVEŠTENJE LJUBIŠE BANOVIĆA
8. ANAGRAMIRANJE (106)
9. ANAGRAMIRANJE (279)
10. REZULTATI (5. KOLO)

Slavko Bovan је рекао...

Dakle, kao što se vidi REBUSANJE (1500) je i sada na listi (30 prethodnih dana), a otkako se pojavio na listi ovaj post nije ispadao sa liste top 10)

Dejan Minić је рекао...

A sada malo o dobrim stranama bloga:

1. Raznovrsnost priloga (možda jedino logičari neće biti zadovoljni)
2. Brzina reagovanja i praćenja aktuelnosti
3. Otvorenost ka ljudima iz celog regiona, kako iskusnim tako i početnicima iz sveta enigmatike

Ima još dobrih strana, siguran sam, ali to je ono što mi prvo pada na pamet.

Za nas koji smo na blogu svakodnevno, najpopularniji postovi su potpuno nebitni, ali za one koji su tu samo povremeno ili slučajno otkriju blog, mogu biti korisni.

(Hvala, Milane, na ispravci. Iako znam za to, stara navika i nešto brzi prsti su krivi za to.)

Slavko Bovan је рекао...

Dejane, logičari da se malo aktiviraju i sa TIO neće imati problema :)
(Ovo "da se aktiviraju" znači: da pošalju neke priloge)

Slavko Bovan је рекао...

Ovoga puta bilo je malo više spremnih za ćaskanje nego u premijernom izdanju.

Nedjeljko Nedić је рекао...

TIO u zadnje vrijeme otvaram samo jedanputa, ali obično poslije 19 sati. Količinu rebusa i premetaljaka bih smanjio, a dodao ili povećao broj stihovnih zagonetaka, malih zagonetaka i priloga iz zagonetačke teorije i prakse.

Belirac је рекао...

Pravo pitanje koje treba (ne)obavezno postaviti: kako blogogazda stiže održavati blog s toliko objava?

Slavko Bovan је рекао...

Kada se obaveze rasporede, može se voditi i ovako živahan blog. Sve rubrike pripremam unaprijed (ponekad i mjesec dana) što mi postavlja prostor za "brze intervencije" kada je potrebno (aktuelnost i sl.).

Slavko Bovan је рекао...

Moj drug Milutin Druga Klupa Do Vrata, predlaže da svaki dan na TIO (u 6,00) počinje nekim humorom (vic, aforizam, pričica, neka šeretska zaj..hm..zezancija). Predlaže da se rubrika zove TIOSLAV.

IlijaO је рекао...

Moj prilog za Milaćinovu ideju, i zakašnjela reakcija: vic za dobro jutro:
"Došla je paprika u policijsku postaju i prijavila filovanje!"

Slavko Bovan је рекао...

Svaka ideja se ozbiljno razmatra, ali da budte lakše shvatili da li će nešto biti (ili neće biti) realizovano probajte da se stavite u položaj nekoga ko svaki dan odgovori na (najmanje) 100 poruka (mail, komentar, SMS,..). Ne, ne žalim se! Samo da konstatujem da nisam Supermen - samo sam SuperSlavko! :)

Slavko Bovan је рекао...

Konkretno, ova ideja o ZORNJAKU (vicu/šali u zoru) bi bila realizovana ako neko prihvata na sebe da za svako jutro (ili svako drugo jutro) pripremi materijal (po mogućnosti neku šalu, vic...sa primjesama enigmatike).
Što se mene tiče, čim završim sa pripremanjem NOSTALGIJE, ZRNACA, REBUSANJA, EVERGRINA, ASOCIJACIJA, REČ PO RIJEČ, ANAGRAMIRANJA, ENIGMATURA, ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA, OGLASNIKA I TAPŠANJA, te kada pregledam da li ima kakvih enigmatskih novosti koje valja objaviti, u preostalom slobodnom vremenu (koga, očigledno, imam na pretek) priložiću koji prilog i u tu rubriku.

Slavko Bovan је рекао...

Od Jovana mi je stiglo 10-15 priloga na ovu temu.
Jedna ENIGMATURA je već objavljena.
Ostalo će ići povremno. (Neke od karikatura su već objavljene).

Milan Žarkovački је рекао...

Ova Ilijina paprika je mogla da dođe (i) u policijfku poftaju da prijavi filovanje.