петак, 20. мај 2016.

JAVNA ZAHVALNOST

Nikola Petkovski (foto: Emir)
Piše: Nikola Petkovski
Želim da izrazim javnu zahvalnost svima onima koji su mi omogućili enigmatsku turneju na relaciji Skopje-Beograd-Vinkovci-Privlaka-Bihać-Osijek-Baranja-Vinkovci-Beograd-Skopje. Proveo sam 9 dana sa dragim prijateljima koji su mi omogućili da doživim divne trenutke tokom te turneje. Bio sam gost kod Ilije Ozdanovca, pa Mesuda Malkoča (i njegovog sina Samira), pa Josipa Dubrovića (i njegove mame i brata) i na kraju Jovana Nedića (i njegove familije). Svi su bili izuzetni domaćini. Pansioni kod njih (spavanje i ishrana) su bili kao u Šeratonu sa 6 zvezdica. Posebno želim da pohvalim kulinarske sposobnosti Ilije, a takođe i Mesuda i njegovog sina, a o majstoru Josipu i da ne pričam. Naravno svi komplimenti i Jovanovoj supruzi. Posebnu zahvalnost svim pomenutim i za to što su mi omogućili upoznavanje mesta u kojima žive i šetnje i obilaske u okolini. Nema reći kojima bih se adekvatno zahvalio na pažnji koju su mi posvetili. Posebnu zahvalnost dugujem članici ZAKOS-a Nikolini Kraus koja mi je uručila specijalni poklon - Rečnik stranih reči od Anića i Klaića, nakon čega ja kao dosta rečit i elokventan čovek jednostavno sam ostao bez reči. Celo ovo putovanje će mi ostati u najlepšoj uspomeni.

3 коментара:

IlijaO је рекао...

Nikola kao Nikola- skroman u potrebama i željama i sklon pretjerivanju u pohvalama!
Ali....takovih drugova i prijatelja kao Nikola nema nadaleko, a ako se netko osjeća ili smatra kao on, uvijek sam bio i bit ću, spreman ugostiti u svako doba!Ne znam da li je potrebno napomenuti da smo se ja i Nikola vidjeli samo jednom( u Osijeku i Valpovu) a odnos je takav kao da se znamo oho-ho!
Koristim komentar da mu se još jednom zahvalim na posjeti i eventualno ispričam za (ako ih je uopće bilo) nedostatke mene kao domaćina.Uz napomenu da sve postojeće usluge stoje, po njegovoj želji i potrebama.
A urda? E to je već posebna priča! A čokolokum i "Makedonsko"? Hm- nikad nije škodilo, a sada mi baš prija...
pozdrav Nikola!

Nikolina Kraus-Nina је рекао...

Obzirom da već ostavih komentar na postu ispod fotografija iz Osijeka, ovdje mi ostaje jedino da još jednom srdačno sve pozdravim, a posebno imenjaka Nikolu, kojeg mi je bilo izuzetno drago upoznati!

Slavko Bovan је рекао...

Nikola se raspituje za "muzičku" fotografiju (njegov ples na pjesmu "Jovano..."). Biće objavljeno. Ima još podosta fotografija koje će biti objavljene uz odgovarajući komentar.