петак, 20. мај 2016.

UNA 2016 - UKRŠTENICE/KRIŽALJKE

Hajro je na OVOJ ADRESI objavio poredak ukrštenica sa takmičenja Una 2016.

16 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Bravo za Nebojšu!

Радоја Рацановић је рекао...


Izvrstan rad! Teško je nešto reći, a ne ponoviti da bi ovakav rad sastavljen za dopisno takmičenje bio hvale vrijedan. Njegova posebna vrijednost je bjelina 7x6, ne zato što ja volim bjeline, već zato što je bolja od većine toliko hvaljenih neautorskih bjelina. Da li je čovjek (ponovo) pobijedio mašinu? Za njega, čovjeka, Nebojšu, tri puta ura!!!

Драган Драгољевић је рекао...

И мени се свиђа. Јако лепо укомпоновано.

Marko Mihaljević је рекао...

Svaka čast Nebojša!
Predivna križaljka po mom ukusu.
Hvalevrijedan uradak s lijepim riječima, skladno raspoređenim crnim poljima i bez monotonih dijelova. Pogotovo mi se sviđa to što je tematski pojam "nosilac" konstrukcije bjeline te je lijepo povezuje sa ostatkom križaljke.

ljubica bilalovic је рекао...


Divna križalja! Čestitam!!!
Ako autor može da kaže za koliko je vremana sastravio, bila bih mu jako zahvalna. Živo me interesuje! :)

ljubica bilalovic је рекао...


Evo nađoh sama odgovr. Dva i po sata na raspolaganju!
FANTASTIČNO!!!

IlijaO је рекао...

Dakako , pohvala Nebojši, prvom među, rekao bih, izjednačenima. Jer,ako se malo bolje pogledaju i ostali uradci, umjetnost je bila izabrati favorita.
Zato pohvala svima koji su se uopće uhvatili u koštac s ovom "domaćom zadaćom".
I osvrt na Radojin komentar: Zar nije čovjek napravio mašinu? I opet će....
pobijediti um!

Mandrak је рекао...

Lepo, bravo.

Gojko је рекао...

Svaka čast Neši-
ukrštenica će sa guštom da se r(ij)eši!

Mišo је рекао...

Bravo, Nebojša!

Rešad Besničanin је рекао...

Križaljka po mom ukusu!

Tonci M је рекао...

I mom! Ne samo sjajna bjelina, nego i sjajno dovršen rad: pogledajte samo, primjerice, prvi (OPASKA;ŠAMPITA;NEPTUN) i posljednji (AUSTRALIJA; VOLEJ; ŽUJA) : ma sjajno!

Анониман је рекао...

Pozdrav od Nebojše. Hvala svima na komplimentima. Pogledao sam sve ukrštenice na Hajrinom blogu i oduševio sam se kvalitetom većine radova. Sastavljali smo otprilike dva sata, iz glave, bez ijednog pomagala i tek sam sad svjestan koliki je uspjeh pobijediti u takvoj konkurenciji. Moja ideja je bila da ujedinim zapadnu i istočnu školu enigmatike. Da napravim bjelinu, ali da ona bude otvorena sa svih strana, bez učahurenih slova, a da istovremeno bude rješiva i da ima prosječnu dužinu riječi preko 5. Kad se pravi bjelina u sredini ukrštenice, dobija se manja prosječna dužina riječi, jer ima dosta crnih polja unutar ukrštenice, ali ovaj put me izvukla riječ strizibuba. Kad sam nju uvrstio, pored konstrukcije zadanih pojmova, mogao sam raditi šta sam htio. Zadovoljan sam ovim radom i još jednom pozdravljam sve ljubitelje enigmatike. PS: Na Uni su atmosfera i druženje bili fantastični i pozivam sve enigmate da dođu iduće godine, jer druženje na Uni vraća vjeru u enigmatiku.

Hajro је рекао...

Bravo Nebojša, ponovo savršeno precizna, realna i prihvatljiva "bjelina" - upravo o tome je riječ, o vjeri u vrijednost, smisao, ljepotu i budućnost enigmatike i enigmatskih druženja. Svaka čast, pobjednički zaista.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Nebojši čestitam. Križaljka mu je dobra, ali nije odlična, niti izvrsna uostalom kao niti ostalih šesnaest. Ima najveću pojedinačnu bjelinu (6 x 7) i to je jedini pozitivan statistički podatak u kojem je vodeća. Najveća njezina mana su dva ukrižana dvoslova u gornjemu desnom kutu koji su jednostavno proizašli iz središnje bjeline. Mogli su se promijeniti pomjeranjem tematske fraze za jedno ili dva polja udesno, ali vremena sigurno nije bilo. Izim toga para, tu je još 10 dvoslova i 10 izoliranih slova, ali i 56 skupina, 8 rijetkih slova, 2 glagola, 6 množina od kojih je najduža STOLARI, 2 kratice i 2 kratka teža pojma.

Happy ending massage center in Delhi је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.