понедељак, 19. јун 2017.

PIŠE MILE JANKOVIĆ

Poštovani g. Bovan
Najpre da Vam objasnim razlog zašto se obraćam Vama, a ne EK «Kikinda», je taj što ste Vi i Predsednik, i sekretar i Skupština kluba, jednom rečju Slavko Bovan = EK «Kikinda». Brzinom munje se donose odluke, pišu dopisi, žalbe itd, i to sve bez bilo koje zvanične odluke predsedništva, a o skupštini kluba da i ne govorimo.
Kao što znate u poslednjih tri-četiri meseca donete su odluke dva enigmatska kluba koje se direktno tiču EK «Kikinda».
Naime, EK «Piramida» je podnela zahtev Skupštini ESS da se EK «Kikinda» isključi iz ESS-a (ovaj predlog je Skupština ESS odbila), a EK «Nova Zagonetka» je zamrzla odnose, to jest prekinula svaki odnos sa EK «Kikinda» do daljnjeg, što je potvrdila skupština kluba u subotu 17.6.2017. velikom većinom glasova (dva člana EK «Nova Zagonetka» su glasala protiv ove odluke, R.Mićunović i T.Popović).

Umesto da obavestite Vaše članstvo o uzrocima ovih odluka Vi se bavite njihovim posledicama.
Uzroci za ove gore navedene odluke su «pljuvanje» Vaša dva člana po članovima ESS i članovima Nove Zagonetke. Da ne bi bilo nekih nedoumica ta dvojica su Milorad Živanić i Mladen Marković.
To što je jedan «pljuvao» na svom blogu, a drugi na Vašem nema nikakvog značaja jer su obojica Vaši članovi.
Kako je obaveza svih klubova-članica ESS-a, da štite interese ESS-a čiji ste i Vi članovi, EK «Kikinda» (čitaj Slavko Bovan) je stao na njihovu stranu, i ništa nije preduzeo po tom pitanju.

Zato Vam g. Bovan predlažem, pošto ste veliki borac za transparentan rad, da Vaša Skupština potvrdi ili odbaci navode-uzroke EK «Piramida» i EK «Nova Zagonetka» koji su doveli do Vama spornih odluka.
Odluku koju može da donese Vaša Skupština je jedna od 3 dole napisanih:
  1. Nije bilo nikakvih neprimerenih pisanja članova EK «Kikinda» prema drugi članovim članovima ESS-a, EK «Piramida» i EK «Nova Zagonetka» ne govore istinu.
  2. Bilo je neprimerenih pisanja, ali to je njihovo lično mišljenje. (u ovom slučaju možete da otvorite još 78 bloga i da do mile volje «pljujete» po ESS-u.
  3. Bilo je neprimerenih pisanja, i Predsedništvo treba da preduzme neke mere kako bi se izgladili (koliko toliko) odnosi u ESS-u.
Kada se bude imala odluka Skupštine EK »Kikinda», nebitno kakva ona bude, onda se g. Bovan može diskutovati o posledicama.

Vaše članstvo je neinformisano o pravim razlozima sukoba, jer čuju samo Vašu verziju, koja naravno ide vama na ruku, a «protivnička» strana se uglavnom neoglašava po ovom pitanju.

Znam da je finansijski teško organizovati skupštinu kluba, ali tu postoji savremeni vidovi komunikacija tako da se sve ovo može uraditi i elektronskom poštom.
Kada dobijete sve glasove od Vaših članova možete ih staviti na Vaš blog (transparentnost), koji možda i neće biti kako jedan od «pljuvača» kaže «da se svi drže naše linije».

Naravno da od ovoga (mislim na odluku Skupštine EK «Kikinda») neće biti ništa, jer to Vam g. Bovan ne odgovara (možda i odluka velike većine ne bi bila po Vašoj volji).

Evo još jedan primer Vašeg autokratskog rada u EK «Kikinda», objavite statistiku objavljenih radova po autorima u poslednjih godinu dana, u listovima za koje enigmatiku priprema EK «Kikinda», da bi pojasnili Vašem mnogobrojnom članstvu zašto su 80% Vaši radovi.

Mile Janković, predsednik EK «Piramida».


PS.
Ovo gore sam Vam napisao kao predsednik EK «Piramida», a ovo sada Vam pišem kao «gazda» ESS-a. (i o ovom će se raspravljati na nekoj sednici Predsedništva ESS-a).
Na APR-u su objavljeni završni računi za enigmatske klubove i ESS,
ESS, EK «Nova Zagonetka», EK «Piramida» su ispravni završni računi,
EU «Vuk Karadžić», završni račun je u obradi,
a završni računi EK i ED «Đorđe Natošević» nisu usvojeni jer imaju neke nedostatke koje treba u zakonskom roku ispraviti.

Pošto ED «Đorđe Natošević» nije dobio nikakvo obaveštenje poštom o ovome, pretpostavljam da ni EK «Kikinda» nije dobila obaveštenje, a ja kao «gazda» ESS-a moram da vodim računa da klubovi slučajno ne plate neku kaznu, zato na sajt APR-a, pa ispravljajte šta treba.

43 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Pamflet je objavljen, iako je bilo više razloga da ne bude objavljen nego da bude.

G. predsedniče fiktivnog kluba, obaveštavam Vas da u EKK stvari funkcionišu malo drugačije nego što Vi u pamfletu pokušavate prikazati. Svakako EKK nije jednako Slavko Bovan, i na Vašu žalost (a na radost mnogobrojnog članstva) rukovodstvo djeluje kao tim i za razliku od fiktivnih klubova, naše predesništvo nema formalne sastanke, ali smo u svakodnevnom kontaktu i sve odluke donosimo dogovorom. Evo, npr. trebalo je da se danas sastanemo, ali predsednik je u Nakovu (a ja imam neke druge obaveze), pa ćemo se sastati sutra ili u srijedu, kada ćemo uputiti dopis jer nas savez čiji si vlasnik nije pozvao na sednicu predsedništva. Po mojoj slobodnoj proceni, godišnje se sastanemo (ili dvojica ili sva trojica) najmanje 120 puta da pretresemo razne teme. Možda Vama smeta to što smo složni?!

Da, tačno je da eksprno delujemo, ali baš je to posledica svakodnevnih kontakata i prijateljskog odnosa. Sekretar (ja) je zadužen za prepiske, ali NIKAD dopis ne ode bilo kome a da to nije odobrio predsednik.

Takođe, članstvo će potvrditi da o svim bitnim (a i nekim manje bitnim) pitanjima svi članovi dobiju mejl. Evo mnogi su dobili su mejl sa pitanjem da li treba ovaj pamflet objaviti ili ne. Čim je stiglo JEDNO mišljenje da treba, ja objavljujem.

Slavko Bovan је рекао...

Što se tiče naše skupštine, ništa ne brinite. Skupština će se održati za Dane ludaje, a do tada se ič ne uzbuđujemo zbog "zamrzavanja". Mi nikoga nismo zamrznuli, ali svakako će skupština o tome raspraviti.

Uzgred, u kom veku je poslednji put održana skupština "Piramide". Pitam zbog budućih istraživača enigamtike. Ja nisam našao taj podatak.

Što se tiče APR-a, zahvaljujem na obaveštenju. Sutra ćemo predsednik i ja otići do knjigovođe, pa da vidimo kakav je problem.

Slavko Bovan је рекао...

Takođe, neistina (kao i mnoge druge) je to da nije obavešteno članstvo o uzrocima "zamrzavanja". Objavlje je i dopis NZ.

Pošto ste Vi, gospodine predsedniče kluba koji postoji samo kao privatno preduzeće, veštiji sa internetskim rabotama nego većina iz NZ, sugerišem da im vi pripomognete te da im ukažete prstom na sve te uvrede koje su napisali Milorad Živanić i Mladen Marković na ovom blogu. To bi bilo vrlo korisno za ovu diskusiju.

Takođe nam, molim Vas kažite kolika je ta ogromna većina koja je glasala za zamrzavanje odnosa sa EKK. Da, dvojica su bila protiv. Koliko je ljudi podiglo ruku na pitanje "Ko je za?". Ja sam načuo da je taj broj 0 (nula) NIKO NIJE GLASAO "ZA" već je to predsedavajući slobodno interpretirao. Ili nije istina? Ako nije, koliko je prebrojano ruku?

Kad već budete to tražili, potražite i ko je od vas (pravovernika ESS) falsifikovao zapisnik sa sukupštine ESS, pa nas blagoizvolite obavestiti ko je prekršilac (i po čijem nalogu).

Slavko Bovan је рекао...

Ovo je bilo "službeni" osvrt. Na besmislicu da mi treba da dokazujemo da smo nevini neću ni da se osvrćem.

Sada ću zamoliti sve članove EKK koji misle da ih o neemu bitnom klub nije informisao, da napišu "Klub me ne inforiše ili me slabo informiše".
Nadam se da će biti i onih koji će potvrditi da ih EKK informiše o svim bitnim stvarima.

Ilija Đurković је рекао...

Potvrđujem da me EKK kao svog člana informiše o svim stvarima bitnim za funkcionisanje kluba i konsultuje pri formiranju stava ili mišljenja za donošenje odluka.
Ne znam odakle sekretaru toliko volje i vremena, ali to je njegov problem :)
Osjećam se maksimalno ispoštovanim u svakom pogledu i zadovoljstvo mi je pripadati tako ozbiljnom klubu!

Dejan Minić је рекао...

Slavko, jeste da si doveden u takvu poziciju, ali je smešno da bilo ko od članova polaže račune ovom bezvrednom čoveku. Eventualno može da se javi neki nezadovoljan ili neinformisan član, a sumnjam da takav postoji.

IlijaO је рекао...

I dežurni drugi Ilija potvrđuje da je uvijek u svakom trenutku i situaciji bio upoznat o svim bitnim stvarima za funkcioniranje EKK-a, pa tako i ESS-a!
I ja sam mišljenja, iako uvažavam i poštujem sve enigmate sa prostora Srbije, da je EKK ozbiljan klub!
Najmanje sam pozvan da sudim o zategnutim odnosima o kojima svjedočimo, ali ću uvijek zagovarati ideju da je pomirba najbolje rješenje za sve!

Dragiša је рекао...

Smatram da sam odlično obaviješten o svim značajnim, važnim dešavanjima u klubu, nije se nikad pojavila neka odluka a da nisam konsultovan prije njenog objavljivanja, što mi se nekad činilo i pretjeranim. U ovom iskrivljenom sistemu usamljen primjer! Osjećam se odlično od kada sam se, sasvim slučajno, učlanio u EKK i upoznao mnoge dobre ljude, odlične enigmate i prijatelje zauvijek! Nikad nisam nikoga pomislio da uvrijedim, a osjetio sam neka mala peckanja i na svoj račun, što pokušavam da zaboravim. Našao sam pozitivnu atmosferu u ekipi i dosta za ovaj život!

Dragiša је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Mirka је рекао...

Ovo pišem samo da ispoštujem Slavka koji je zamolio da iskomentarišmo. Zaista smo upoznati sa svim akcijama Kluba, odlukama predsjedništva i dopisima koji se šalju na raznorazne adrese. Konsultovana sam o raznim aktivnostima Kluba prije nego što su preduzete, a u cilju poboljšanja tih aktivnosti.
U ovoj godini me ESS mnogo ne zanima jer nisam član iako i informacije o ESS dobijam.
Razmjenjujemo informacije pa čak i kulinarske recepte.
Predsjedništvo, sekretar i svi članovi imaju moju podršku u dosadašnjem i u budućem radu.

Vozdra!

Luka је рекао...

S manje ili više pažnje pratim događanja na Vašoj "enigmatsko-političkoj" sceni, i jednostavno ne mogu se čudom načuditi. Manje više Vas sve poznajem što osobno što kroz enigmatske radove, i na temelju "pročitanog", trudim se donositi svoje nepristrane zaključke. Ipak do sada, mada sam član EKK i preko njega i ESS, nisam htio javno iznositi svoje stavove, smatrajući da su to "Vaše stvari".

Mada sam dislociran i nisam u mogućnosti prisustvovsati sastancima vodstva kluba i na Skupštinama, smatram da sam potpuno informiran o svim događanjima u Klubu i oko njega.

Na temelju pročitanog, a to su najčešće bili napadi sa svih strana uglavnom na SB, a sada i na cijeli Klub, često sam znao Sekretaru napisati svoje mišljenje, kako bih ja u dotičnom trenutku postupio.
Koliko sam mogao pročitati, ti napadi su uglavnom čula-rekla-kazala, jer ja u njima nikad nisam našao neke argunmente, a najčešće se događaju kada naš Klub ukaže na određene nepravilnosti u radu Saveza.

Na ovaj načim dajem podršku vodstvu Kluba na način na koji vode Klub, štiteći interese članstva i cijelog Kluba u ESS.

Mandrak је рекао...

Pomirba je nemoguća iz najmanje 2 razloga:

1) nadobudni pismopisac i nezvanični vlasnik uzurpiranog ESS - a svoja nedela minimizira do ništavnosti, negira moralnu i materijalnu štetu koju je naneo članovima EK Kikinda (a koja je argumentovano obrađena u feljtonu), a kriminal koji cveta u tzv. ESS - u od trenutka kada ga je otkupio za 5 000 dinara prikazuje kao kolektivni prosperitet, koristeći sirotinju i umno defektne osobe kao taoce i klakere.
2) Pismopisac je, kao i gro predsedništva na čelu sa poluanonimnim mediokritetom Sindikalcem, intelektualno i moralno zakržljala osoba sklone intrigama, prevarama i kriminalu po definiciji (kao što je u feljtonu reljefno oslikano), te bi bilo kakvo mirenje sa grupom razbojnika bilo na štetu morala, istine, pravde i dostojanstva časnih članova EK Kikinda.

Budući da pismopisac i njegovi saučesnici hronološku obradu zločina nad enigmatikom i enigmatama koje su počinili u periodu od 2013. godine do danas nazivaju "pljuvanjem", te pošto osiono nastavljaju sa antistatutarnim radnjama u cilju eliminacije EK Kikinda iz porobljenog ESS - a, jasno je da njihov uvid u sopstvenu neispravnost iznosi 0 (nula). Krivica se planski i odlučno prebacuje na one koji se brane od njihovog zuluma, konkretno na nas dvojicu, a to ukratko znači:

EKK je kriv što je dozvolio svojim (u pismu spomenutim) članovima da protestuju protiv spletki, satanizacije, javnog blaćenja, lopovluka, otimanja pehara, kršenja statuta, falsifikovanja, ucena itd.

Dakle, pozivam sve članove EKK - a koji podržavaju javašluk i razbojništo, i prihvataju sve zločine pismopisca i njegove bande kao bezazlene i dobroćudne da se slobodno pomire sa pismopiscem i njegovom bandom.

Slavko Bovan је рекао...

Hvala poštovani i uvaženim članovima na nadahnutim komentarima.
Zaboravih odgovoriti čoveku koji se onomad hvalio da godišlje objavi preko 5000 ukrštenica, na pitanje o broju mojih priloga u listovima koje radi EKK. Zaista nisam brojao, ali očigledno je da je mojih priloga najviše, ali svakako nije 80%. (ni blizu!), Kada stignem od mnogobrojnih obaveza jer sve pripremam za štampu lično i personalno (2 strane za "Pobjedu", strana za "Kikindske novine", strana za "Subotičke novine", strana za "Zrenjanin", skandinavka za "Kikindske", povremeno još neki prilozi) prebrojaću pa ću podnijeti račun čovjeku koji vodi brigu o svemu osim o svojim "zaslugama" za propast ESS.
Ali, kada je već radoznao da malo pojasnim kako sve to funkcioniše, jer možda ima još zainteresovanih.
"Kikindske" - skoro 100% su moje skandinavke JER TRENUTNO NIŠTA NE PLAĆAJU! (U finansijskim su problemima) Dakle, ja ću tu pare da namlatim.
"Kikindske novine" - Kad god imam Zlatanovu skandinavku ide njegova, a kada nemam onda ide moja. Obično je 50-50%. Ostalo se popunjava od broja do broja. Otprilike u svako drugom broju je osmosmerka (koju radim ja) a kada imam Zlatanovu ukrštenicu na lokalne teme, obavezno ide. (Trenutni raspored - Prvo ide moja skandinavka - Branislav Knežević, kikindski glumac, pa Kinđa Zlatanova. Ove dvije strane su već predate).
"Subotičke novine" - U proplom broju su bile skandinavka Marković, Bela ukrštenica Pupezin, Rebus Minić i Anagram Bovan. Mladenovih imam još za tri broja (on će poslati još) a Zlatan ima još jednu ukrštenicu (Odlično obrađuje subotičke teme).
"Pobjeda" prilikom pripreme uvijek krećem od priloga drugih autora (kada imam odgovarajuće) a onda popunjavam rupe. Npr. Za sledeći broj sam imao jednu skandinavku Jovana Nedića (NIKŠIĆ) pa sam ja napravio par (BIJELO POLJE).
Uostalom, autori šalju po volji i kada hoće, pa svi znaju da na lageru skoro da i nema nešto čeka za objavu duže od 15-20 dana.
Treba li napomenuti da se desetak autora u potpunosti odriče honorara, a g. dušebrižniče pogađaj da li naplaćujem uređivanje i pripremu.

Slavko Bovan је рекао...

Dopuna, jer je stigao i Mladenom komentar pa mi pade na pamet.
Vrlo je interesantna selektivnost. Ako se složimo (hajde svi da se složimo i uzviknemo uglas: "Aleluja!") da su MM i MŽ pljuvači de luxe, kako to da se "poplljuvani" ne dosjetiše pa da imenuju i izvjesne pljuvače de luxe na kvadrat među sopstevnim redovima, koji ne samo da pljuckaju po svakome (ja sam jednome omiljena meta) već je bilo i izvjesnih prijetnji smrću, nekih mišomora, przivanje (da ne kažem "vudu-magije") boleščina,...

Začudo, dokazana pljuvačina postaje pljuckaje kada su "pravovjerni" u pitanju i kojima se sa smiješkom uručuju diploome za "pobedničko drugo, treće i četvrto mesto", s nedokazano pljuvanje je povod za zamrzavanje odnosa. Vrlo interesantno i rječito.

N. Petkovski је рекао...

Zabezeknut sam stanjem između enigmata u Srbiji, ali i pored toga što sam sa drugog teritorijalnog područja, ne mogu ostati ravnodušan događajima kojima sam svedok, jer me itekako pogađaju.

Neću ništa govoriti napamet, nego ću striktno citirati već objavljeno, što se ne može nikako negirati: U jubilarnom 50-om "Vesniku" doslovno piše: "3. Односи са Енигматским клубом «Кикинда». Пошто ЕК «Кикинда», преко свог блога, који води Славко БОВАН, и даље тенденциозно и некоректно напада и вређа одређене чланове ЕСС а, који су чланови и нашег клуба, при чему је ово далеко од другарcке полемике и добронамерне критике, Председништво ће предложити Скупштини клуба, да се са овом чланицом ЕСС -а замрзму односи, односно до даљњег прекину сви службени контакти."

Mile Janković na Slavkovom blogu piše: " Uzroci za ove gore navedene odluke su «pljuvanje» Vaša dva člana po članovima ESS i članovima Nove Zagonetke. Da ne bi bilo nekih nedoumica ta dvojica su Milorad Živanić i Mladen Marković. To što je jedan «pljuvao» na svom blogu, a drugi na Vašem nema nikakvog značaja jer su obojica Vaši članovi.
Kako je obaveza svih klubova-članica ESS-a, da štite interese ESS-a čiji ste i Vi članovi..."

Dakle, šta imamo: jednu tvrdnju da ceo klub EKK vređa i pljuje i jednu kompletnu negaciju te tvrdnje da to ne čini ceo klub EKK, nego samo dva njegova člana. I detetu u vrtiću je jasno koliko je ogromna razlika između ove dve tvrdnje. Mile Janković čak i imenjuje krivce pljuvače. Vrlo pažljivo sam čitao njegov napis, čak sam ga i dva, pa i tri puta čitao, ali nikako nisam pročitao ni slovce da su brojni enigmati članovi više klubova pljuvali i optuživali Mišu Živanića (o nihovim imenima ni slovce), pa nijedan od tih klubova nije zamrznut zbog tih pljuvača!

Svi vrlo dobro znamo da se recimo u nogometu dodeljuje žuti karton (pa i crveni) POJEDINCU ako skrivi nešto što nije po propisima - grub faul, namerno igranje rukom, bacanje lopte nakon zvižduka sudije, skidanje dresa nakon postignutog gola, nepristojno ponašanje prema sudiji i prigovora itd, itd, ali SAMO TOM POJEDINCU koji se ogrešio. Nikad se ceo klub ne kažnjava zbog pojedinca člana kluba. Ali pošto se ovde kaznio (zamrznuo) ceo klub zbog te dvojice njegovih ČLANOVA, pažljivo pročitajte šta ću dalje napisati: pošto je EK Kikinda ČLAN Enigmatskog saveza Srbije, onda zbog njega treba da se zamrzne i ceo ESS.

Užasno mi je krivo i mrsko što se sve ovo sve događa, naročito zato što sam član-prijatelj oba kluba i "Nove zagonetke" i EK Kikinda i imam brojne prijatelje u oba kluba. Ispada dakle, da sam zamrznut zbog dvojice kolega iz EK Kikinda, ali i da sam zamrzivač svih kolega u EK Kikinda, jer sam, eto, član i "Nove zagonetke". Došlo neko ledeno doba. A ono što je najgore, nema ni trunke pokušaja da se ovo prevaziđe, da preovlada zdravi razum (a svi smo zreli ljudi), pa da opet budemo "gens una sumus". Koliko je drugačije i lepše bilo pre više godina, otkad sam počev od Loznice, pa sve do Kikinde dolazio na SES i na sve ondašnje Kolonije, gde je uvek carovalo iskreno drugarstvo i prijateljstvo, gde smo se grlili i ljubili, a ne pljuvali kao sad. Sada, iako smo enigmati, ispada da je najveća ENIGMA biti čovek.


Mišo је рекао...

Sjetio sam se geneze netrepeljivosti veprove glave prema meni: dok je bio predsjednik ESS, na Skupštini u restoranu PARK u Beogradu, zalagao se da u predsjedništvo ESS uđu i izdavači enigmatskih listova. Poturao je neki upitnik da se popuni. Kako je onda moja RAZONODA bila najtiražniji srpski enigmatski list i donosila dobar prihod, namirisao je da bi tu moglo da se štogod ućari. Ali, avaj, ja sam se drznuo i u upitniku upisao da RAZONODA neće biti dio ESS i da ne želim da uplaćujem nikakav harač. To je, očito, ostavilo traga!
Procenat od ALO, koji je išao za EK Nova Zagonetka (a što ne i za druge enigmatske klubove i udruženja) nisam uplaćivao na račun NZ, već davao na ruke Lazareviću. Gdje su te pare završavale – ne znam!
Kada me nije podržao u namjeri da se kandidujem za predsjednika ESS, kada sam to ipak postao, ja sam napustio NZ (poslije dvije godine, uz ’’obrazloženje’’ nedolaska na sastanke, ’’veliki poglavica’’ me izbacuje iz NZ – kakav nonsens!) i ta sredstva preusmjerio za aktivnosti ESS. ML je sredio da niko ne plaća članarinu, pa sam naslijedio račun ESS sa -300 dinara. Bez članarine, niko se ne pita od kojih je para Savez funkcionisao. Nikada, za ničijeg mandata, nije bilo više konkursa koje je Savez raspisivao i novčanih nagrada koje je Savez isplaćivao. ODAKLE te pare? Koliko je tu bilo mojih ličnih sredstava? Tunjavi i potkupljivi Šarić, vrli sekretar, koji je sjedio na dvije stolice, naravno, ćuti. O knjigama da i ne pričam: na oba Susreta enigmata koje sam organizovao (Vranje i Bor) podijelio sam PO stotinjak knjiga, najnovijih izdanja renomiranih srpskih izdavača ’’Prometeja’’, ’’Lagune’’, ’’Sveta knjige’’ i ’’Beosinga’’. Za razliku od ’’enigmatske elite’’ koja je, npr. u Valjevu dijelila pobjednicima polovne knjige, stare četrdesetak godina, izvučene iz nečijeg podruma, prašnjave, izgužvane, koje se ni onda nisu čitale za lektiru!
Postavljam pitanje, šta je bilo sa 360.000 dinara koje je Lazarević naplatio po fakturama od ’’Kurira’’ za ’’Reška’’ i ’’Vijugu’’ koje su radili članovi ESS. Nisam čuo da je neko dobio i dinar za honorar od tih akcija! A, šta je sa, oko 200.000 dinara honorara od saradnje sa ’’Pravdom’’?
Zato je bilo potrebno skloniti Živanića, uz poviku ’’lopov, lopov’’... trebalo je pokriti sve marifetluke, na koje sam stalno ukazivao. Drugi potpredsjednik, Banović, lako je ’’ućutkivan’’, evo ga doživotni potpredsjednik ESS, osoba koja nikad nije prisustvovala ni na jednom enigmatskom okupljanju tada, a ni na Susretima koja sam organizovao, potpredsjednik - fikus!

Toliko o ’’poštenju’’ i smradu koji se širi srpskom enigmatikom. Zna se ko to radi i od koga potiče. Ima dana, i njima će to neko reći...

Mišo је рекао...

Kada nam je APR odbio preregistraciju, jer je trebao još jedan papir, oni su obavještenje poslali na prethodnu adresu, tj. na stan Lazarevića. On je primio pismo, ćutao za taj dopis, čekao da istekne rok (KRIVIČNO DJELO!), a onda se ’’oglasio’’ na sva zvona da registracija nije odrađena. Sekretar Šarić, jajara, je to znao i nije me obavijestio. Nije mu dao ’’veliki poglavica’’: to im je bila životna šansa! Poslije su falsifikovali papire... i zna se kako je to išlo.

Ali, vratiće se to Šariću, kad-tad, onaj odozgo vidi sve!!!

Slavko Bovan је рекао...

Mišo, dobro je što iznosiš ove činjenice. Sjetićeš se da sam ti govorio da još 2014. godine to napišeš. Uvijek si odgovaraju da (ciriram po sjećanju): "Oni sve to znaju". Moj je odgovor da vjerujem da znaju, ali ne znaju mnogobrojni neuutralni ili neobavješteni posmatrači, pa oni treba da čuju i tu verziju priče. Znam da si isprovociran (ko i ne bi bio?), ali te molim da se uzdržiš od teških riječi (kvalifikacija pojedinaca). Stilski će tekst bolje izgledati.

Nego, kada sam se već javio povodom tvog komentara, živo me zanima gdje je "puklo" između tebe i Željka. Ako se dobro sjećam, a sjećam se, u Kikindi je Dimović bio najvatreniji zagovornik da te već tada izaberemo za predsednika Saveza. Šta se desilo za ta 2-3 mjeseca, pa si odjednom Željku postao "najgori na svijetu" (Ja sam preuzeo tu titulu koji mjesec kasnije).

Slavko Bovan је рекао...

Mirka, sada imaš zadatak da napraviš tu pitu bundevaru (pitu od ludaje) po receptu koji si dobila pa da počastiš EKK članove iz tog dijela svijeta :)

Mirka је рекао...

Obavezno! Naređenje, izvršenje! ;)
Gojko već oštri viljušku.

Mandrak је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Mandrak је рекао...

Hteo sam da istaknem jednu bitnu stvar:

Ukoliko se bilo koji član EKK - a oseća uskraćenim ili oštećenim zbog tzv. zamrzavanja odnosa sa EK Nova zagonetka, te zbog otvorene šikane predsedništva tzv. ESS - a, ja sam - kao imenovani krivac - spreman da istupim iz EKK - a, kako svojim ponašanjem ne bih naneo još veću štetu pojedincima kojima ne smeta ideologija i program vlasnika tzv. ESS - a, tzv. predsednika i tzv. predsedništva. Po toj ideologiji i programu, vi ste dobri i lojalni članovi tzv. ESS - a jedino ako pristajete da budete roboti bez glasa, robovi bez dostojanstva i klakeri bez mozga, ali čak i ukoliko ispunite ta tri uslova, niste zaštićeni od tiranije i kaubojštine, te vam se danas-sutra može desiti isto što i Živaniću, Kneževiću ili Bovanu.

Dakle, ako se javi samo jedan član EKK - a koji argumentovano podržava akcije i operacije pismopisca i njegove ekipe, računajte da sam iščlanjen, i da samim tim više niko ne može da tereti čitav klub zbog mog "pljuvanja".

Slavko Bovan је рекао...

Mladene, ne bih volio da komentarisanje ide u pogrešnom pravcu.
Moj stav znaš - Svi smo odgovorni za svoje postupke, više puta sam ti kazao da mi se ponekad nije dopao tvoj rječnik, a posebno neko etiketiranje na ovom blogu (Nekoliko puta je bilo i brisanja). Sve to sam ti pisao najviše zbog toga što bi tvoji komentari koje pišeš po blogovima bili bi vrlo korisno štivo za svakoga, ako bi bili malo "samocenzurisani".
Ti mi odgovaraš da je to tvoj način izražavanja (ne znaš uvijeno da kažeš već "direktno u glavu"). Nije baš da se slažem da se nešto ne može kazati i malo drugačije, ali punoljetan si i nemam namjeru da te "vaspitavam". Uvijek ću ti biti zahvalan kada malo prikočiš kada je "figurativno izražavanje" na ovom blogu.
Naiskrenije mislim da je tvoje "figurativno izražavanje" slamka za koju se hvataju ovi koje češće pominješ, jer kada ne bi bilo te "anomalije" ne bi bilo nikakvih argumenata - Svi bi vidjeli da je potpuna istina sve što pišeš (osim uvreda).

Moja (i ne samo moja) želja je da se povećava broj članova EKK, a ne da se smanjuje.

Slavko Bovan је рекао...

...a što se tiče "zamrzavanja", lično mislim da EKK neće imati bitniju štetu, osim što će sekretar imati problem sa predsednikom EKK sutra kada se sastanemo i kada Zlatan bude upoznat sa svim detaljima. Naime, predednik je mnogo radikalniji od sekretara. Nekoliko puta je trebalo uložiti dodatnu diplomatsku vješrinu pa da malo predsednik spusti loptu. Zlatan je jedan mnogo dobar čovjek, ali je vrlo alergičan na nepravdu. Moj prag tolerancije je mnogo viši (dugogodišnja vježba. Imao sam dobre "vježbače" koji me po internetu driluju godinama),

Slavko Bovan је рекао...

Ih, koliko smo energije potrošili na ovu zavrzlamu. Mogli smo svi napraviti po 5 ukrštenica, 5 rebusa i 5 anagrama za "Enigmatske Dane ludaje".

Mandrak је рекао...

Nisam imao nameru da izazovem procenjivanje i preispitivanje svog načina izražavanja, to se nažalost (ili na sreću) mora uzeti kao nepromenljiva veličina.

Dakle, nisam menjao pravac komentarima, već je moj predlog proistekao iz tvrdnje g. Jankovića da članovi EKK - a nisu informisani o pravim razlozima sukoba, i iz njegove iracionalne pretpostavke da bi rezultati glasanja na skupštini EKK išli u prilog javašluku u tzv. ESS - u.

Pa, hajde... zašto da komplikovati i odlagati? Ovde lepo mogu da se jave svi članovi EKK - a koji podržavaju g. Jankovića i njegove naprednjačko-kleptokratske manire, ako takvih članova ima. Eto, dovoljno je da se javi samo jedan i kaže: "jeste, ti si pljuvao g. Jankovića, g. poluanonimnog Sindikalca i ostalu gospodu na pravdi boga", i da mi pokaže prstom šta od svega što sam o njima napisao NIJE ISTINA. Biće dovoljno da pronađe samo jedan moj neistiniti navod.

Mišo је рекао...

Dimović je posebna priča...
Bili smo dobri drugari, mogu reći, prijatelji. U Somboru me je upoznao sa ženom (drugom) i djecom, kao najrođenijeg. Svaki naš susret je bio posebna priča, baš nešto dragocjeno – moram to priznati.
Nekima je smetao, naročito je bio na meti psihopate ZR iz Novog Sada. Nećete vjerovati, ja sam ga preko blogova, branio na razne načine...
Predložio me je za predsjednika, pred Susrete u Kikindi, bio sam jedini zvanični kandidat. Lazarević je predlagao neke ’’svoje’’, koji su mu na licu mjesta odbijali, uz obrazloženje da su mu to rekli. Nisam insistirao, iako bih bio sigurno izabran, zbog toga što nam nije trebao raskol, a i zbog gostiju koji bi pomislili da je to pitanje života ili smrti. Prihvatio sam Ristićev predlog da izbor bude u februaru na ’’Danima enigmatike’’. Računao sam, smiriće se strasti. Sjetićemo se (prisutni) kakve je napade Dimović trpio od ’’velikog poglavice’’ što mene predlaže, kada smo bili na ’’Drinskoj oazi’’, gdje se održavala jedna od ’’Kolonija’’. Optuživao ga je za sve i svašta. Bilo nas je petnaest prisutnih.
I onda, preko noći, Dimović je preokrenuo ćurak. Iz smrdljive bolničke laboratorije, gdje je radio, postao je sindikalni povjerenik, ide na sastanke, dolazi u Beograd... Sada je odjednom postao neko, on se, kao, nešto pita i on nešto odlučuje. Sada bi mu titula predsjednika ESS i te kako odgovarala. Imao je čistu računicu – sponzorima je potrebno ’’staviti’’ na sto što više titula! Oni koji su ga ’’drukali’’ (zna se ko su) nagovarali su ga da treba da preuzme funkciju predsjednika ESS.
Razgovarali smo, predložio sam da se uzajamno podržimo, da ja ’’odradim’’ jedan mandat, a onda da on (dosta je mlađi), preuzme dva mandata. Nije pristajao, htio je i sve i odmah, apetiti su porasli. Nudio mi je da mu budem sekretar i da mu obavljam ’’poslove’’ po Beogradu, a on će da ’’nosi’’ zvanje. Bilo nas je desetak u ’’Mažestiku’’ dva sata prije izborne Skupštine u Šahovskom Savezu. Mogu potvrditi priču. Ostalo je da i on bude kandidat, pa šta bude. Kraj se zna, bilo glasanje, ja dobio većinu i postao predsjednik ESS. Čestitao mi je i rastali smo se.
Kakav crni kraj, onda tek počinje! Ko zna o čemu je razmišljao na putu do Sombora, kada je stigao kući, ’’stigla’’ ga je i surova istina da nije postao predsjednik. Napujdan od mentora, čačkali su mu sujetu, počinje da na svom blogu iznosi razne gadosti. Zovu me oni koji su bili na Skupštini i pitaju o čemu se radi, sada odjednom. Uđem na njegov blog, bio sam zgranut: ko sam ja da budem predsjednik, kako nije sramota one koji su glasali za mene... Zovem ga, opet isto... o meni sve najcrnje...
Sada su mu oni, koji su ga najviše pljuvali i j.... mu mamu maminu, prijatelji – ja sam mu najveći neprijatelj. Onako nedorastao, kao dijete kada mu otmu igračku, ja sam mu ’’oteo’’ titulu, ja sam sada najgori od najgorih.
Skinuo sam i sačuvao neke dopise sa tzv. ’’čuvenog’’ bloga ZR, gdje je ovaj sr.. po njemu i ’’Naslovnim anagramima’’, gdje je jasno pokazivao šta misli o njemu, uz sve gadosti, a fali Bovana... Poslao sam Dimoviću to neki dan da vidi kako se od jadnika postaje niko i ništa! Neka objavi to na svom blogu.
Zagovornik puča protiv mene, obećavao brda i doline, samo da Živanić ’’ode’’. Koliko je ručaka platio, zakazujući sastanke enigmata, nesrećnicima željnih činije čorbe, u ’’Mornaru’’, čuvenoj beogradskoj kafani gdje sindikalci jedu i piju na potpis. Kovao se plan taktike protiv legalne vlasti ESS. Niste valjda mislili da će Dimović i veprova glava da plate!!! Obećavali su med i mlijeko, besplatne sledeće Susrete, ali je ispalo da su učesnici u Valjevu plaćali čak više nego na Susretima ranije.
Ostalo se, skoro sve zna.

Mišo је рекао...

Kada gledam sada, sa ove distance, Dimovića mi je u principu žao. Nikada se ništa nije pitao, Sindikat mu je dao ’’krila’’, osilio se, misli da može sve. Njegovi ’’anđeli čuvari’’ su ga punili nerealnim ambicijama, nije to prepoznao, godilo mu je. To što su lagali članstvo, nema veze – i nije to neko članstvo (uz male, časne izuzetke), ne zaslužuju ni toliko. Dosta je tanjir čorbe i čaša piva!
Tužna životna priča, nije mogao ni sa kim, ili nisu mogli sa njim, očito je pogrešno našpanovan, a nema snage da bude svoj. Najbolji primjer su one koje su mu rađale djecu.
Šteta, stvarno tako mislim, šteta!

Mišo је рекао...

Nekoliko kolega mi šalje SMS poruke i traži da objavim i nešto od one forumske prepiske. Evo dva nastavka, uz moj uvodni dio. Ovo sam poslao Dimoviću, da mu osvježim pamćenje s kim ima posla, ako tu ima ''lijeka''!

Evo za one malo mlađe i one sa kratkim pamćenjem:

2009. godina ''čuveni'' enigma cafe - kako je to bilo, ko je kome rod, a ko pomozbog, kako je ljubav varijabila - zavisno od upotrebne vrijednosti: prvo te nahranim govnima, pa onda zajedno krkamo krmetinu – nema veze što prethodni smrad još ‘’vijori’’ od Sombora do Novog Sada! Zajedno smo jači, udri svim silama po ‘’neprijatelju’’!!! Kako slina i smrad imaju zajednički sadržilac, kako se postaje ljiga: sada se ‘’prijatelji’’ (do nove prilike) gledaju u oči …kao da nikada ništa bilo nije…


Date Posted: 06:55:26 12/03/09 Thu
________________________________________
Na Dimovićevom b(r)logu "Enigmoteka" juče u 21:15 ponovo se javio neki "duhoviti" anonimni autor, zapravo 100% sam siguran da je to bio Dimović lično, jer samo on me je ranije u porukama i tekstovima zvao Zoradis. Deset minuta ranije poslao je jedan normalan anagram o Dinku Kneževiću, pa je i to pokazatelj da je u to doba bio za računarom. U 23:51 ponovo se javio neki anonimni autor, koji je spominjao nekakvo ispunjavanje bračnih obaveza, što je jasna aluzija i nastavak ruganja na nešto zbog čega sam vrlo osetljiv i nesrećan - što nemam ženu i decu.

Anagram, sam po sebi, nije ništa specijalno (AS, IZROD - Zoradis), ali već sama ta činjenica da je poslat anonimno govori kakve su bile namere autora - zle. Zašto bi to Dimović radio anonimno? Pa, jednostavno zato što je i ranije pisao neke ružne stvari, na primer da sam smeće, pa ga je onda Bovan opomenuo da izbriše to i da se ne svađa sa mnom. Dakle, u tome je fazon - kad ima neku poruku kojom hoće da me uvredi (na primer, kad mi poručuje da idem i jebem nešto) onda to napiše anonimno, inače glumi nekog dobrog i finog momka.

U nekim ranijim vremenima verovatno bih se iznervirao, međutim, kao što sam već najavio, okrećem novi list, tako da ću sve buduće "duhovitosti" koje su usmerene protiv mene da izvrnem na šalu i sprdnju, i vratiće se kao bumerang onome ko je mislio da ću se živcirati. Za početak, jedan prigodni vulgarni anagram:

NASLANI GOVNARIMA! ("Naslovni anagrami")

Ovde napominjem da se anagram ne odnosi na sve članove "Natoševića" (među kojima ima meni veoma dragih osoba), nego samo na one koji su taj "epitet" iz anagrama zaslužili. Dakle, svi vi kojima nimalo ne smeta kad neko briše moje podatke iz Leksikona enigmata Srbije, kad neko namešta konkurs, kad neko javno poziva na bojkot takmičenja koje organizujem, kad neko javno poručuje da nisam dobrodošao, kad neko plagira moju igru, kad neko šalje anonimne poruke u kojima mi se ruga što nemam ženu i decu - računajte da vas smatram govnarima. Ako ste se ipak štrecnuli i zamislili s kim se to družite i grlite u Somboru, onda ipak znači da ste dobri u srcu.

Mišo је рекао...

Evo i drugi da se vidi kako ''prijatelj'' ZR gleda na svog ''prijatelja'' ŽD!

Date Posted: 07:00:34 12/03/09 Thu
________________________________________
Videli ste u prethodnoj poruci da sam nazvan izrodom. Međutim, o tome ko je stvarno izrod, dalo bi se diskutovati. Ako neko u životu postane disident, sasvim je očekivano da će ga mnogi ljudi iz bivšeg okruženja smatrati izrodom, ali čujte, među disidentima je bilo i biće čitav niz vrednih, dobrih i poštenih ljudi. Meni je drago što ipak ima dosta njih koji me svrstavaju u vredne, dobre i poštene, uprkos tome što sam postao "enigmatski Solženjicin" i stvorio Savez zagonetača Srbije. To su oni za koje se Dimović ranije iščuđavao i govorio kako mu nije jasno da se neki "normalni" ljudi javljaju na moja takmičenja.

Po meni, veći su izrodi oni koji se od ljudi pretvore u neljude, i to najčešće zarad nekih sitnih interesa. Na žalost, pripadnici vrste homo sapiens su takvi - padnu na sitnim stvarima. Hoćete li i primer? Pa, evo recimo, Dimović. Ne znam da li znate, on je bio jedan od osnivača Saveza zagonetača Srbije i čak je na moj predlog bio član Upravnog odbora i potpredsednik SZS. Ja sam u njega imao puno poverenje. Ubrzo nakon toga, Lazarević je zahtevao od Dimovića da se odrekne članstva i mesta u Upravnom odboru SZS, a Dimović, umesto da ga otera u kurac zbog takvog uslovljavanja, okrenuo se protiv nas, iako mu SZS nije branio da istovremeno bude aktivan u ESS i da tamo ima i neke funkcije. Ja sam mu taj veliki gaf sa napuštanjem SZS oprostio i dao drugu šansu (čak nisam nikad to javno spominjao), nastavivši sve do 2007. da dolazim na enigmatska druženja u Sombor i da osvajam medalje za klub na Susretima enigmata Srbije. Međutim, kao što vidite, zbog njegovih najnovijih nečasnih postupaka nastupio je totalni razlaz. Od nekadašnjeg simpatizera kluba, koji je dolazio u Sombor i kad niko drugi sa strane nije, došlo je toga da ne želim više nikad da odem tamo.
Ne znam koji je pravi razlog takvom Dimovićevom ponašanju, možda zato što ima ambicija da postane predsednik ESS? OK, nema ništa loše u takvoj želji, samo je jadan način na koji to sprovodi, time što se pridružio hajci na mene. Verujem da će se svako ko ima dovoljno inteligencije u jednom trenutku zamisliti i setiti kako te stvari funkcionišu u životu. Dakle, kad neka grupa ljudi udruženo sprovodi hajku protiv pojedinca (jer u ovom slučaju niko ne napada recimo Nikolu Živanovića, Sofiju Necin, Milana Milina ili ranije Slavka Bovana zašto su aktivni u SZS i niko im nije rekao da oni time nanose štetu ESS), po pravilu je taj napadnuti pojedinac pozitivan lik. Taj sistem počinje da funkcioniše još u školi, kad banda klinaca nađe nekog dobrog momka da se na njemu iživljava, i ne bi me nimalo čudilo da svi ti koji me napadaju da su i u mladosti bili deo neke dečje hajke. Meni je sad žao i krivo kad se setim nekih događaja iz prošlosti, jer iako nisam nikad učestvovao u tim psihičkim maltretiranjima nisam smogao ni snage da se pridružim usamljenim pojedincima i verbalno suprotstavim nasilnicima, a ako treba i fizički. Eto, sad me Bog kažnjava pa ljudi radije gledaju svoja posla i prave se ludi umesto da javno osude, imenom i prezimenom, postupke onih koji učestvuju u hajci na mene.
Ja ne kažem da sam bezgrešan, ali na kraju, uprkos tvrdoglavosti, uvek priznam svoju grešku i pokušam to da ispravim najpre kroz izvinjenje, a zatim i kroz neki konkretan postupak. Kad bi ti neljudi koji me napadaju smogli snage pa mi se iskreno izvinili, bio bih spreman da prihvatim takvo izvinjenje i da sam uputim izvinjenje na nekim preteškim rečima koje sam prethodnih godina uputio u trenucima tuge, besa i gorčine. Znaju oni dobro šta meni znači enigmatika u životu i na koji način doživljam razna negiranja, osporavanja i laži, te je njihova neljudskost tim veća.

Mišo је рекао...

Dvadesetak godina sam stalni gost kultnog beogradskog hotela ’’Mažestik’’ i upoznao sam njegov personal. Kakav odnos imaju prema meni, mogli su se uvjeriti svi oni koji su sa mnom tamo išli. Sa njima sam upoznao i Lazarevića i neke još enigmate. Jedva sam se ’’izborio’’ sa njim da važne sastanke enigmata, iz smrdljive ’’Bosne’’, prebacimo u ovaj kulturni ambijent. Svi su, kasnije, bili oduševljeni!

Svakim dolaskom u ’’Mažestik’’, Lazarević je (i još jedan lik) dobijao gomilu računa, da bi na osnovu njih podizao pare sa računa ESS i NZ. Gdje je to završavalo, pitanje je!

Kada smo počeli da radimo ALO, Lazarević je insistirao da saradnici mogu biti samo oni koji su platili članarinu. Ne može obrnuto: da se članarina plaća iz honorara. Kada je Bane Nikić poslao rebuse i napisao da se od toga uzme članarina, ovaj je bio izričit: ne može! Kako mu nisu štampani rebusi, ja sam za Baneta bio.. ko zna šta... Rekao sam to Banetu prošle godine u Kikindi na ’’Danima ludaje’’, sjedili smo zajedno za stolom. Siguran sam da mi nije povjerovao, pa za boga miloga, ’’veliki poglavica’’ je ’’institucija’’, njemu se mora vjerovati – ko zna šta mu je ovaj napričao kada se Bane žalio za rebuse...

Poslije izbora za predsjednika ESS, očekivao sam da od bivšeg predsjednika dobijem kompletnu dokumentaciju ESS, za dalje funkcionisanje. Nije mi htio dati ništa, nisam dobio niti jedan papir. Vjerovatno bi se otkrilo mnogo toga. Siguran sam da ni mali potrčko AJ nije dobio ni papirić od toga. Sve je to ’’vlasništvo’’ ’’velikog poglavice’’. Ima da sve ponese sa sobom, kada krene ’’tamo’’...

Slavko Bovan је рекао...

Lijepo je prisjetiti se starih, idiličnih, vremena.
Da nema ovih zapisa sa "Foruma" ni sam ne bih znao da sam tada bio dobrica. Izgleda da sam postao zlotvor tek nakon što mi 2011. dadoše nekakav pehar tadašnji zlotvori, a sadašnje dobrice.

Lijepo narod kaže: Sve se mijenja, sem kamenja.

Slavko Bovan је рекао...

Tek kad sam napisao gornji komentar sjetih se:
BOVAN = kamen veličine koja se može uzeti u ruku i baciti i sl. [bacati se/gađati se bovanima]

Dakle, sve se mijenja svakog dana, sem bovana.
(Mora se unijeti zrnce neozbiljnosti)

Zdenko је рекао...

LIK JE VEĆI ŠAMPION!

Zdenko је рекао...

Ovo ne pišem ja nego ____________ :)

Slavko Bovan је рекао...

Naslovni anagram.

N. Petkovski је рекао...

Enigmatski prijatelji svuda na ovim našim zajedničkim prostorima! Na internetu sam našao jedan zanimljiv tekst, pa evo njegove prezentacije:

Za svako svesno biće, biće koje poseduje nešto što zovemo slobodna volja, a čovek je (valjda) takva vrsta životinje, moral bi morao biti veoma jednostavna stvar. „Čovek, kako to zvuči gordo“ napisao je davno Maksim Gorki u svom delu "Na dnu", ukazujući na moral kao na jedan od osnovnih atributa ljudskosti. Ako išta možemo nazvati moralnim imperativom, to bi bilo poštovanje svakog pojedinačnog života. To je toliko važno da je pretočeno i u pravnu normu – ako ukradeš, ako uvrediš, ako povrediš ili ubiješ, nekoga nisi poštovao i ugrozio si mu dostojanstvo i egzistenciju. Pogledajte Ustav Republike Srbije; tamo lepo piše: „Ljudski život je neprikosnoven…. Ljudsko dostojanstvo je neprikosnoveno i svi su dužni da ga poštuju i štite…” Za one koji ne razumeju sekularni jezik naše „laičke države”, postoje ista etička upustva u narodnom, pa čak i u biblijskom rečniku – „ne čini drugome ono što ne želiš sebi”. Ima li ičega jednostavnijeg od te moralne formule? Zašto je onda, pobogu, tako teško ustrojiti život spram ovog jednostavnog principa?

Ovo sam napisao kao komentar na sve što je ovih dana napisano na ovim našim "enigmatskim" blogovima.

IlijaO је рекао...

Možeš, Nikola, prijatelju, ispod ovoga staviti i moj potpis!

mihajlo је рекао...

tu i jeste veliki problem
svi čekamo da oni prestanu da rade ono što ne žele da mi njima radimo jer što bi mi prvi radili to isto i tako u krug, a u stvari smo slabići da priznamo sebi svoje greške a ističemo tuđe, pa krenimo od sebe i ispovedimo se sami sebi pa ako to svako od srca iskreno uradi efekat će biti to što svi želimo, a to je stvarno pomirenje i pravi iskreni susreti i zabava...

veliki pozdrav svima od

mihajla

Slavko Bovan је рекао...

Lično se stalno preispitujem da li nešto griješim (Posebno što imam obavezu da pravilno vodim ovaj blog). Ne nalazim u svojim postupcima ništa zbog čega bih se kajao. Vrlo sam siguran da nikome svojim ponašanjem i djelovanjem ne pravim štetu, osim što tražim da se ljudi ophode prema meni onako kako ja prema njima .Ni manje ni više, samo toliko.
Ono što su pojeninci meni radili i rade, ne radim njima (iako su zaslužili) da vratim istom mjerom. Jedino ne dam da, kako bi kazao jedan nadahnuti kolega, kake po meni. Ko misli drugačije, neka izvoli pokazati. Paušalne oscjene tipa: "Isti ste" ne prihvatam. Nisam isti.
Naravno, vjerujem da često živciram sve oko sebe zato što se (kako rekoše) inatim i ispravljam krive Drine.
Pa dragi prijatelji, nemojte dodatno zakrivljivati krivu Drinu, pa neću imati razloga da je ispravljam.
Mnogo bih veseliji bio da pripremam neke zagonetke za ovaj blog, od iscrpljivanja odgovarajući na nove i nove pamflete. Pisci pamfleta iz dana u dan plasiraju "nove istine" a izbjegavaju (prave se mrtvi) da odgovore na nedvosmisleno poslatvljena pitanja.
Znam, znam...sada će više kolega kazati: "Šta te briga, radi svoj posao i ne odgovaraj". Aha, lako je to kazati iz komfora "hladovine iza tastature". Samo se postavite na moje mjesto, pa zamislite kako bi se vi ponašali. (Ahaaa, ćutali biste! Sigurno!)
Hajdemo poći svi od sebe, pa ćemo lako doći do "pomirenja". Ko god se ponaša normalno, u skladu sa pisanim i nepisanim pravilima, te moralnim normama, sa mnom nikada nije imao spor niti će. Preostala trojica-četvorica hoće uvijek, sve dok ne "povuku ručnu kočnicu" i dozovu se pameti.

Mandrak је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Mandrak је рекао...

Hronološkoj obradi svih ujdurmi i zvrčki koje su dovele do propasti nekadašnjeg ESS - a pod naslovom "Sumrak ESS - a", prethodio je - ako se sećate - moj javni predlog banditima da sklopimo kakvo-takvo primirje. Sve što je trebalo da urade je da javno izraze žaljenje i kajanje zbog štete koju su naneli članovima EKK - a (i drugih klubova).

Dakle, niko nije tražio od starog Lazarevića da retroaktivno položi račune i vrati savezu barem onaj novac koji je dobio na ime besmislenog harača (uostalom, on ima tačno toliko godina da bi i na sudu glat mogao da se izvadi kao neuračunljiv).
Niko nije tražio od g. Janković Veprove Glave da novac od nekoliko saradnji ESS - a preusmeri sa svog (i računa svoje firme) na račun ESS - a kako sebi ne bi "budžio" prosek za penziju. Niko od njega nije tražio da statistički i logički obradi činjenicu da više od 90 % radova u novinama sa kojima tzv. ESS ima saradnju priprema on, njegov privatni potrčko Saša Čolaković i drugi članovi tzv. Piramide, sakupljeni s k*rca i konopca (među njima ima i duz-obraza koji su do juče javno s*ali po savezu i svojim kolegama-tadašnjim članovima).
Niko nije tražio od g. Janković Aleksandra da konačno enigmatskoj javnosti da na uvid falsifikovani zapisnik sa antiskupštine.
Niko nije tražio od g. Poluanonimnog mediokriteta Sindikalca da javno prizna da je go*vno od čoveka, i da mu kao takvom nije mesto ni u pročelju javne kuće, a kamoli ESS - a.
Etc.

Ništa - samo je trebalo da upute javna izvinjenja svima koje su oštetili, ocrnili, ojadili (i da Kneževiću vrate otetu polovinu pehara).

Ali... kod bagre ne postoji ni "molim", ni "izvini".

Pa, kako se onda pomiriti?

Zamolio bih pacifiste da iznesu neki konkretan predlog:
npr. Slavko Bovan treba da se izvini Poluanonimnom mediokritetu, Veprovoj Glavi, Banović Strahinji ili kako se već zove, i ostalim dobroćudnim kolegama koji su glasali za njegovo izbacivanje iz ESS - a, i da prizna da je pogrešio što... postoji. I što zahvaljujući njemu postoji EKK. I TiO.
Ili: Živanić treba da se izvini starcu s motornom testerom, Veprovoj Glavi, Radisavljeviću Zoranu i PMS - u što je izabran za predsednika ESS - a, te što ih je naveo na kriminal samim svojim postojanjem.
Ili: Dinko Knežević treba da se izvini gore pobrojanim individuama zato što je osvojio pehar u Boru, i na taj način naneo duševni bol jednom emocionalno inkontinetnom članu ESS - bande.
(...)
?

Slavko Bovan је рекао...

Dužan sam da pojasnim i ono iz PS.
M. Jankoviću sam (iskreno) zahvalio na tome što mi je skrenuo pažnju na problem (Nisam išao na sajt APR-a) i moram priznati da sam se "počešao po glevi" razmišljajući šta ne valja, jer s državom se ne valja igrati.

Kad sam danas panično ušao u knjigovodstvenu agenciju, prisutne gospođe me blijedo i u čuđenju gledaju (sada mislim da je zbog mog stasa i neodoljivog šarma?!). Kažu - Sve je pod kontrolom, dobili su mejl od APR-a i da je to masovna pojava, te da bi me zvali da je nešto bitno. Naime, "prekršaj" je bio u tome što nisu brisane neke nule iza zapete u JEDNOM PAPIRU i u JEDNOM BROJU. To je ispravljeno u sekundi, te je ponovo poslato u APR.