субота, 28. октобар 2017.

DANAS NA SAJMU

Premijera Almanaha

Grupni portret s damom

(Ne) okrugli sto na enigmatske teme
Foto: Jovan Nedić

12 коментара:

Krsta је рекао...

Iz komentara vidim da su kolege zadovoljni Almanahom, što mi imponuje, te mi nije žao na uloženom trudu. Prilika je da kažem, da ako ima interesenata, "rezervnih" primeraka nema, ali se Almanah može doštampati.
Pozdrav.

Belirac је рекао...

Na slikama nema našeg velikog prijatelja Adnana Spahića iz Tuzle, koji je danas bogme putovao 7 sati da bi stigao na sajam i vjerovatno još toliko da bi se vratio kući.
Kad smo se slikali Adnan je vjerovatno požurio da dopuni svoj ranac novim knjigama. Kaže da je neke knjige ostavio i drugim posjetiocima, kojih je danas bilo kao mrava.

Belirac је рекао...

Na prvoj slici: Đorđe Otašević i Krsta Ivanov

Belirac је рекао...

Na drugoj slici: Jovan Nedić, Miodrag Ivanišević, Krsta Ivanov, Milenko Mijatović, Anica Milošev, Đorđe Otašević, Nedjeljko Nedić, Sreten Perić i Vladimir Šarić

Belirac је рекао...

Na trećoj slici: Vladimir Šarić, Nedjeljko Nedić, Milutin Tepšić (evo i njega!), Sreten Perić, Miodrag Ivanišević, Jovan Nedić i Krsta Ivanov (a nema Adnana Spahića, iako je tu negdje između knjiga).

Nedjeljko Nedić је рекао...

Na stolu nema Đorđetove ljute rakije.

Nadan Hapsić је рекао...

Kako će biti kad si sve popio? Samo futrola ostala... :)

Анониман је рекао...

Dok smo se mi slikali Adnan je pazario na obližnjem štandu NOVOSTI, a sin Anice se kasnije pojavio i otišao u nepoznatom pravcu. Takođe na srednjoj slici nema ni Milutina, koji je po običaju kasnio (brze pruge severne Srbije) na prvo slikanje, ali se kasnije iskupio na opuštenom druženju. Doduše, nakratko je bio i prvi čovek ESS, ali je zbog obaveza morao otići u njemu poznatom pravcu.
Lozničanin

Belirac је рекао...

Kad već spominjemo imena, treba zapisati da se sin Anice Milošev zove Predrag Krstić i da je već dobro poznat u enigmatskim krugovima. Šteta što nije bio tu kad smo se slikali, no u sajamskim uslovima skupiti cijelu "ekipu" nije bilo moguće.

Belirac је рекао...

Na sajmu je bio i Nedjeljkov sin Žarko (inače srednjoškolac), ali ko zna gdje je on bio u trenutku slikanja. Nismo ga vidjeli od dolaska sve dok nije trebalo ići kući...

Još i da spomenem svoga imenoprezimanjaka Jovana M. Nedića, autora knjiga "Bolman je bio Bolman" i "Bolmanska bitka", koji je također bio na štandu Đorđa Otaševića, ali ne kad je bilo slikanje... Šteta, u prvom (od tri) autobusa iz Belog Manastira bila su četiri Nedića i jedna Nedićka, od toga dva iz BiH i troje iz Baranje.

Slavko Bovan је рекао...

Ovo je sasvim dobro posjećen enigmatski dan na sajmu. Žao mi je što sam ove godine propustio ovo tradicionalno okupljanje enigmata.

Belirac је рекао...

Posjet Sajmu knjiga i prigodno okupljanje enigmata opisao je i Nedjeljko Nedić na svome blogu. Vidjeti ovdje.