понедељак, 23. октобар 2017.

KRATKO ALI SLATKO

Trio Fantastikus na Rondou u Mostaru (19.10.2017.)

"Crni Dragiša, ta ne piše valjda tako na tim blogovima!"

Staro mjesto moje, pod sjenkama grana, Radobolja mrmlja, vere se i prska

Žute dunje (malo fizičkih aktivnosti - branje jesenjih plodova)
Iz Hercegovine sa (pre)kratkog odmora stigao sam pre sat vremena. Znam da me čeka mnogo obaveza vezanih za blog, ali moram se nekoliko sati odmoriti od napornog puta (13 sati klackanja u busu). Molim još malo strpljenja i večeras stupam u akciju. Dok sambrao dunje, družio se sa dragim prijateljima, izgleda da je bilo "veselo" i na ovom blogu, a i po okolnim okupljalištima enigmata. Među stotinak novih poruka, danas mi je stiglo i pismo od predsednika ESS u kome se od EKK traži postupanje po dogovoru u Subotici. U pismu se pominje da i jedan klub južno od Save i Dunava treba da pretrese ponašanje svog člana. (Drugog učesnika u performansu). Pripomenuh da ćemo koliko je sutra/prekosutra na predsedništvu EKK pretresti ovosedmična internetska prepucavanja, a prethodno ću se i ja lično upoznati s tim "problemom" (Nisam pročitao skoro  ništa - tek pokoju rečenicu, jer sam bio odsečen od interneta, pa pojma nemam ko je kriv, ko veoma kriv, ko nije uopšte kriv,...Samo mi je Dragiša ukratko prepričao da je prepucavanje počelo od banalnog "tupljenja", pa se sve otelo kontroli). U prvom odgovoru Dimoviću napomenuh da nisam upoznat sa problemom, da ću se informisati tokom dana, da će se EKK držati "Subotičkog dogovora", ali takođe, skrenuh pažnu da smo se tada dogovorili: da se prema svakom "izgredniku" primenjuje isti aršin, te očekujem da, ako treba, provedemo sveobuhvatnu akciju "podele žutih kartona" (Ako se pokaže da treba!) za sve od Subotice do danas. (Oni koji pamte duže od 3 dana setiće se izvesnog postupka izvesnog pojedinca na izvesnom okupljanju enigmata koji je od nadležnih "struktura" prošao nezapaženo, a bio je hit nekoliko dana na internetu.)
Odoh sada malo da se odmorim, pa ću "zasukati rukave" (Valja brisati anonimne i neprimerene komentare i čitati sve te biser/mudrosti zbog kojih ću opet ja, izgleda, biti najkrivlji).

9 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Naslov se odnosi na moj DOBAR odmor, a o ovome čime ste se zabavljali dok sam bio odsutan svoj sud ću donijeti naknadno kada vidim šta se sve dešavalo. Mišljenja i sugestije OBJEKTIVNIH posmatrača rado ću pročitati, ili u mejlu ili u komentarima. Pažnja, naglasak je na "objektivnih".

Dejan Minić је рекао...

Opa, biće za dunjevaču:)

Dobro nam došao, šerife Slavko!

Миле Јанковић је рекао...

"Govna, to ste vi, na čelu sa vašim poglavicom sa motornom testerom."

Za ovo se ti izjasni, pusti ti bezazlene komentare koje hoćeš da brišeš.

Slavko Bovan је рекао...

Hvala, Dejane. Da, biće dunjevače!

Mile, rečenica koju navodiš jeste za osudu ko god da je to napisao. Pomozi mi da nađem gdje se to nalazi (u kom komentaru).
O ovakvim rečenicama, sigurno nema dileme - Za svaku osudu! Isto mislim i o rečenicamama koje si ti izgovorio na sred ulice našem kolegi u Subotici pred njegovim kumovima (Nešto slično i još malo gore kao u citiranoj rečenici). Tvoje pjesničko obraćanje na subotičkoj ulici, a onda višestruko ponovljeno na sjednici predsedništva nije u fokusu našeg interesovanja jer je istina da je to bilo nekoliko sati i nekoliko minuta prije "Subotičkog dogovora", te ga ovdje pominjem samo radi podsjećanja. ISTINA je da nisam vidio neko tvoje postupanje kojim bi kršio dogovor, te mi je to vrlo drago...ali, ipak, podsjetio bih te sa si se nekolio puta "javno busao u prsa" da ćeš lično iz ESS izbaciti sugrađanina čim prvi put počne da se "pjesnički izražava"na internetu. Jesi li ga izbacio, ili možda nisi vidio pamflet od brat-bratu 3000 slovnih znakova?
(Da ne bude dileme, protivim se svakom izbacivanju iz ESS bilo koga, ali jesam za to da se moraju primjenjivati isti aršini i prema Žiki i prema Peri).

Slavko Bovan је рекао...

To što se Mile javio na mom blogu (a rekao je da neće) samo mi govori da je bilo nekog žestokog fajta. Odoh da potražim i čitam.

Mandrak је рекао...

Citiranu rečenicu sam, razume se, napisao ja. Ali na svom blogu, koristeći svoje ustavno pravo da izrazim mišljenje o novim mahinacijama u srpskom enigmatskom društvu.

G. Janković se očigledno prepoznao u citatu, i to je sasvim u redu (ipak on sebe najbolje poznaje), no ne shvatam zašto bi Bovan bio nadležan za nešto što je napisano na drugom mestu.

Ja imenom i prezimenom stojim iza svega što govorim ili pišem (kao što sam xyz puta rekao, ne zovem se ni Slavko Bovan, ni EKK), a ako zatreba mogu i da nacrtam mentalno slabim i obrazovno zapuštenim pojedincima poput g. Jankovića i njegovih parnjaka. "Go*na, to ste vi" može da se kaže i na finiji način, ali mišljenja sam da je glupo i nefunkcionalno obraćati se go*narima akademskim rečnikom.

Nažalost, nisam prisustvovao sklapanju subotičkog dogovora, a naknadno niko nije umeo da mi objasni kako su ispeglani sve marifetluci koje je g. Janković sa saučesnicima sproveo tokom poslednjih godina, dok je trajao kriminalni proces privatizacije ESS - a. Šta je tačno dogovoreno ne znam, a ako su prisutni odlučili da sve zaborave i ponašaju se kao da je sve na svom mestu, to ne bih mogao da prihvatim kao ispravno i logično, jer je g. Janković sa saučesnicima direktno oštetio bar 5 članova EKK - a, nanevši im ozbiljne duševne i materijalne povrede. Koliko je sklopljeni "mir" apsurdan, video sam već sutradan, kada me je tzv. predsednik tzv. ESS - a g. Dimović uživo ubeđivao da je Bovan lažov.

Takođe, s obzirom na to da je u istaknuti član tzv. ESS - a g. Radisavljević kasnije besposledično javno vređao sekretara i članove EKK - a, dobio sam konačnu potvrdu da dogovora nema.

Slavko Bovan је рекао...

Dok je Mladen pisao ovaj komentar ja sam se malo pozabavio čitanjem komentara na ovom blogu. Pročitah šta je napisano u prethodnih 7 dana na TIO i na moju sreću ne nađoh ništa mnogo strašno. Doduše, ima nekih nepotrebnih prepucavanja, a sada (čitam gornji komentar) i vidim da je glavna vatra bila na Mladenovom blogu. (Kad malo predahnem prošitaću i dešavanja na drugim blogovima).

Sada odgovor Mladenu.
Onakve rečenice za mene su potpuno neprihvatljive, ma gdje god si ih napisao. Sve se može kazati (kritikovati šta je za kritikovanje) i na drugačiji način.
Što se tiče "Subotičkog dogovora" on se odnosi na ubuduće (od tog momenta) i dogovoreno je da neće biti ovoga što sti ti napisao ili što je napisao član "Natoševića" koga si citirao. EKK će se toga pridržavati! Kritika JESTE dozvoljena, ali (nepotrebno) vrijeđanje se ne toleriše.

Naravno, svi se grdno varaju ako misle da je ovim zaboravljeno sve šo se radilo i radi u ESS izbrisano gumicom. Sva postavljena pitanja i dalje su na snazi, pojavljuju se još neka nova pitanja. Niko nije amnestiran od odgovornosti. Pričaće se o tome, ali na sjednicama predsedništva (ako nam budu dali da govorimo/u Subotici nisu) i Skupštine (kada će se podnositi neki izveštaji).

EKK će od svih svojih članova tražiti da se ponašaju dostojanstveno. Jedino na taj način možemo tražiti da se i ostali ponašaju kako treba. Predsedništvo EKK će se sastati u narednih nekoliko dana.

Mandrak је рекао...

Da. Za mene ne postoje neprihvaljive reči i rečenice (to su samo skupine reči iliti simbola čija je funkcija da što vernije isprate realnost i što konstruktivnije utiču na nju), ali i te kako postoje neprihvatljivi postupci. Pišući o tim postupcima, koristim adekvatne simbole, prostije: trudim se da stvari označavam pravim imenima.
Spornu rečenicu bih lako mogao da obrišem sa svog bloga, kad bih hteo. A NEĆU. Neću zato što mislim to što sam napisao, i mislim tačno tako kako sam napisao. Smatram da sam se ispravno izrazio, da bi bilo koji eufemizam zamaglio suštinu i da bih eufemizacijom ozbiljno ugrozio dostojanstvo svih žrtava ESS bande (a njihov broj nije mali).

Slavko Bovan је рекао...

Postoje neprihvatljive riječi.