понедељак, 2. октобар 2017.

REBUSANJE (2965)


8 коментара:

IlijaO је рекао...

Kako se baš ne vidi ona kovina u sredini, za pretpostaviti je:
TRIKOVI NE PALE! Čak ni ovdje....

Svetlana је рекао...

Pretpostavljam da je ovo onaj rebus o kojem je Luka govorio da mu se "provukao", pošto je u celosti već objavljen u Kvizorami.

Mislim da više ne moram da nastvaljam sa proverama originalnosti, jasno je da skoro svaki rebus ima već nešto poznato u sebi. Nije mi bio cilj da izigravam policajca, već da se ubuduće dogovorimo oko nekakvog pravila.

Ili će se primati samo originalni ili barem najmanje 80% originalni radovi, ili neka se organizator konkursa izjasni da originalnost delova rebusa nije važna, pa da onda niko ne vodi računa o tome. Ovako nije bilo fer ni prema Mihajlu i Zoranu koji su imali delimično poznate rebuse kao i skoro svi ostali učesnici, a ni prema Dejanu i drugima koji su se trudili da u svoje rebuse unesu nešto novo. Pošto nije realno da sudije kontrolišu svaki rebus sa liste koju dobiju, predlažem da u slučaju prve varijante kontrolu izvrše sami organizatori, pa ili prime ili ne prime rad i o tome obaveste autora.

Jedino molim sve, da se napokon dogovore kako će se ubuduće tretirati rebusi, jer ove neprekidne svađe i negodovanja zaista nemaju smisla.

Luka је рекао...

Ilija, odgovor je točan, a ispada da je Maksimov trik "upalio" i smjestio organizatoru, vjerovatno nenamjerno.

Naime, Svetlana je u pravu, jer je potpuno isti rebus V.Kutnjak objavio u Kvizorami 2011. godine. Očito nam je ovo promaklo pri pretraživanju arhive, a nažalost nije jedini. Ispričavam autoru originala, te onima koji su ovome uratku udijelili bodove, a isti je trebao biti u startu eliminiran. Mea culpa ...!

Hajro је рекао...

Tačno tako Svetlana, treba prepoznati realnost i učiniti više od emotivnih reakcija. Ovaj rebus je bio na vrhu moje liste i u ovoj priči nema krivaca, tek priroda zagonetke i količina objavljenih radova. Luka jeste malko "kriv" no to ćemo urediti "u Fife".

Pozdrav svima.

Luka је рекао...

Dogovoreno!

Unknown је рекао...

Nije mi bila namjera nikakvog varanja, te se ispričavam svima,a posebno organizatorima i autoru originala.
Ali imam jedan prijedlog. Svi smo mi dobili radove na ocjenjivanje, i ako vidimo neke rebuse za koje znamo da su objavljeni, zašto ne bi obavijestili organizatore da ih naknadno izbaci iz konkurencije.

Luka је рекао...

E, moj Maksime, moje STRIKINE ZAMISLI su odmah "raskrinkane", no tvoji TRIKOVI i još jedan (za sada) nisu zapaženi!

Svetlana је рекао...

Maksime, sigurna sam da ni ostali ne misle da je bilo ikakvog namernog varanja. Svima nam se već dešavalo da napravimo rebus koji je već negde objavljen.

Prilikom glasanja verovatno niko nije proveravao da li rebusi postoje. Ja sam sada počela da ih proveravam jer mi je bilo žao Mihajla i Zorana što su njihovi radovi "napadnuti", a pretpostavljala sam da ono što se njima prebacuje može da se prebaci i znatnoj većini drugih učesnika. Inače nemam običaj da proveravam tuđe radove, već samo svoje.

Iskoristiću priliku da podsetim sve rebusaše da bazu objavljenih rebusa mogu da preuzmu ili direktno da vrše proveru na sledećem linku:
Kliknite ovde

Isti ovaj link se nalazi i u meniju ovog bloga sa desne strane pod nazivom "OBJAVLJENI REBUSI".