понедељак, 2. октобар 2017.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU



Nedavno sam zapazio da i kolege koji se dobro snalaze na internetu ne koriste sve pogodosti koje im stoje na raspolaganju kada je pretraga ovog bloga u pitanju. Zbog njih, a naročito zbog onih kojima je tehnika manje poznata, ponavljam kratka uputstva.

Kako doći do sadržaja koji vas interesuje?
1.Preskočili ste dan-dva, pa ste očajni jer ste ostali totalno neinformisani po pitanju enigmatskih dešavanja :))))
Najbolji način je korištenje opcije „stari postovi“ (na dnu strane). Tako možete „prelistati“ koliko god vam je potrebno dana. To jeste sporija opcija, ali možete se podsetiti šta je sve objavljeno.
2. Druga, brža pretraga - U desnom stupcu imate „Arhivu članaka“. U gornjem delu su novije objave, a kada kliknete na naslov, otvara se traženi post (objava). Na isti način možete otvarati i prošle mesece i godine. Po naslovu možete prepoznati koji vas članak interesuje.
3. Pretraga prema oznakama. U levom stupcu su oznake (tagovi). Brojka u zagradi kazuje koliko postova nosi dotičnu oznaku (ime i prezime, naziv rubrike i sl.). Otvaranjem oznake možete pretraživati pomoću opcije „stari postovi“. Po pravilu, oznaku dobiju saradnici čim njihov doprinos bude više od 10 objava. Ostali su raspoređeni po slovima azbuke (Prezimena A-D, ...)
4.Na kraju, najbrži način pretrage je ujedno i najmanje korišćen. U gornji levi prozorčić (vidi sliku) ukucajte ono što vas interesuje (jednu ili više reči). Kada kliknete „enter“ na tastaturi otvore se svi postovi u kojima je sadržan traženi pojam. Postoje dve  vrste sortiranja otvorenih postova – „po relevantnosti“ ili „po datumu objave“. Koristite onu koja vam odgovara.

Нема коментара: