среда, 28. фебруар 2018.

ENIGMATSKA RADIONICA





Danas je u organizaciji EK "Kikinda" u OŠ "Jovan Popović" (8-3 razred) održana enigmatska radionica. Najpre je učenicima uz 35 slajdova ukratko predstavljeni neki karakteristični pojmovi o enigmatici (anagram, rebus i ukrštenica) pa smo zajedno sastavili jednu ukrštenicu (učenici uz malu pomoć i sugestije Vanje Tomaševa i Slavka Bovana). Nakon toga, učesnici su sami, po sistemu štafete, bez pomoći enigmata sklopili još jednu ukrštenicu. Bilo je interesantno i "predavačima" i slušaocima pa je 45 minuta prošlo za tili čas. Dogovorene su još dve radionice u ovoj školi, a EKK se sprema da poseti i okolna sela. Zadovoljstvo je raditi sa mladima.

11 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Među rebusima koje smo prikazali bio je i jedan mlađanog Minića (Petra). Navedoh ga kao dobar primjer za polaznike radionice da valja na vrijeme krenuti.

Slavko Bovan је рекао...

Vrlo, vrlo, vrlo sam zadovoljan kako je sve proteklo.

Slavko Bovan је рекао...

Ova radionica upisana pod brojem 14 u spisak pod nazivom "Aktivnosti EKK u 2018. godini". Nije rđavo za dva mjeseca.

Dragiša је рекао...

OCENA SINTAGMI I KADRA!

Zdenko је рекао...

A DOMINIRA SCENA GATKI!

Zdenko је рекао...

TO SKANDICE I ANAGRAMI!

Krsta је рекао...

Pozdravljam akciju EKK u prezentaciji "ENIGMATSKA RADIONICA" i želim im puno uspeha na tom polju. To je svakako jedna od aktivnosti svakog enigmatskog kluba. Srećno.
Pozdrav.

Unknown је рекао...

Svaka čast Kikinđanima! Ovo je pravi primjer ostalim klubovima za promociju enigmatike među mladim naraštajima!

Slavko Bovan је рекао...

U mnogo čemu i jesmo za primjer :)

Belirac је рекао...

Krsta kaže da bi rad s mladima trebala biti jedna od aktivnosti svakog enigmatskog kluba. Trebala bi, svakako! Većina ostalih klubova nema nikakve aktivnosti, osim izbacivanja onih koji su aktivni.

Pitao sam prošle godine člana jednog od tih klubova imaju li kakvih aktivnosti za koje mi ostali ne znamo. Odgovorio mi je: "ma neee. cujemo se ponekad i vidimo i to je sve".

Slavko Bovan је рекао...

Nemoj tako, Jovane.
Sad će oni kada su se oslobodili tereta.