среда, 21. фебруар 2018.

DAN ENIGMATA NA RADIJU

Povodom Dana enigmata Srbije na kikindskom radiju "Ami" govorio je Vanja Tomašev, a na sajtu radija objavljeno sledeće:

Danas je Dan enigmata Srbije
Rešavači i sastavljači enigmatskih zadataka u Srbiji danas, 21. februara obeležavaju svoj praznik. I pored toga što je jedan od najmlađih klubova u zemlji, EK „Kikinda“ je poslednjih par godina najuspešniji na Susretima enigmata Srbije. 
Kikindski enigmatski klub narednog meseca obeležava tri godine od osnivanja. Potpredsednik EK „Kikinda“ Vanja Tomašev kaže da je ideja o postojanju kluba postojala i mnogo ranije, ali je konačno realizovana 15. marta 2015. godine
Klub su osnovale emigmate koje nisu samo iz Kikinde. Imamo članove sa celog prostora bivše države, njihov broj raste i uskoro očekujemo da ih bude više od sto. Kikinda ima zaista dugu tradiciju enigmatike i vrsne enigmate, kao što su Ilija Stančul, Zlatan Pupezin i Slavko Bovan, koji su i među osnivačima kluba – kaže Tomašev.
Na Susretima enigmata Srbije, koji se svake godine održavaju u drugom gradu i okupljaju takmičare koji se nadmeću u sastavljanju i rešavanju zagonetki i u šahu, kikindski klub je prethodne tri godine u ukupnom plasmanu bio najbolji.
To je za nas veoma veliko priznanje, posebno zato što smo među najmlađim klubovima u Srbiji. Tajna je u tome što je naš klub odmah po osnivanju privukao veliki broj članova koji su iskusne enigmate, ne samo iz zemlje nego iz celog regiona. U klubu vlada dobra i složna atmosfera, i mislim da je to ključ našeg uspeha – kaže Tomašev.
Učlanjivanje u Enigmatski klub „Kikinda“ je besplatno. Kako ističu osnivači kluba, svako ko voli da rešava ukrštene reči i rebuse, ko bi želeo da više nauči o tome i da se druži sa ostalim ljubiteljima enigmatike je dobrodošao.
VIDI SAJT


4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Svaka riječ našeg potpredsednika je ka' Njegoševa :)
EKK je osnovan 14.03. (Nism ispravljao jer tako stoji u originalnom tekstu na sajtu Radija).

N. Petkovski је рекао...

Zar nije indikativno, da ne kažem poražavajuće, da se samo na ovom blogu obeležava i čestita 21. februar - DAN ENIGMATA SRBIJE? Ni oficijalni sajt ESS-a, ni ijedan drugi blog nema ni reči o ovom prazniku. Jedino sam našao da je Dan enigmata Srbije pomenut na blogu Miroslava Cvetkovića preko dve ukrštenice - "Srdašca" Žarka Đokića (konačna rešenja - Dimitrije Davidović, Zagonetna subota).

Nedjeljko Nedić је рекао...

Moje čestitke srbijanskim zagonetačima, posebice onima koji su članovi EKK.

Анониман је рекао...


ANAGRAMNA ČESTITKA

DIVNA, UMNA, BISTRA FER PREDSTAVA "JEDE" BRIGE!

Rešenje: DVADESETPRVI FEBRUAR - DAN ENIGMATA SRBIJE!

(anagram sa konkursa ESS iz 2010/2011.)

Gordana Jovanović Šarić