уторак, 20. фебруар 2018.

USKORO, USKORO


Uskoro "Lica kontra blica", nova knjiga Gojka Mandića.

5 коментара:

IlijaO је рекао...

MARIJA VELJKOVIĆ- MARIJA KARAN- MARIJA KILIBARDA- MARIJAN BENEŠ !

Belirac је рекао...

Po mom mišljenju bilo bi bolje da su kvadratići ispod anagrama dati kao brojčanice. Tada bi anagrame mogli rješavati i oni koji ne samo da ne znaju ko je na slici, nego nisu ni čuli za osobe sa slika.
A ko anagrame može rješavati bez brojčanica, ne mora brojeve ni pogledati.

IlijaO је рекао...

Mislim da je i ovo već sasvim dovoljno kao pomoć. Odgonetač zna koliko je slova u imenu i prezimenu!

Slavko Bovan је рекао...

Najnovije informacije: Knjiga je štamana, a jedan primjerak je u nadležnosti pošte i putuje na relaciji BL - KI. Kada stigne, knjiga će, naravno, biti dostojno predstavljena na TIO. Gojko me zamolio da napišem predgovor, to sam i učinio, zahvalio se Gojku na povjerenju (Bila mi je čast da to učinim. Valja podržati ovakve izdavačke poduhvate). Materijal koji sam vidio baš mi se dopao, a posebna pohvala ide Zlatku Deliću koji je zadužen za dizajn. Knjiga bi trebalo da bude štampana u koloru.

Ne bih se složio sa Jovanovim prijedlogom najviše iz praktičnih razloga. Ubacivanje brojeva bi zahtijevalo mnogo dodatnih sati rada, a onda ne vidim razlog zašto ispod anagrama ne bi pisalo rješenje. Manje je posla, a afekat je isti kao da su brojevi dati kao pomoć. Po mom mišljenju, ovo je sasvim lijepo.

Анониман је рекао...

Anagram je trebao biti u rasteru, previše je beloga.
Lozničanin