петак, 3. август 2018.

ODLUKA


Председништво Енигматског клуба „Кикинда“, дана 03.08.2018. године доноси

ОДЛУКУ

1. Енигматски клуб „Кикинда“ ове године неће организовано наступити на Сусретима енигмата Србије.
2.Члановима ЕКК оставља се слобода избора да ли ће  учествовати на манифестацији коју организује Енигматски савез Србије у Сремској Митровици.
Председник ЕКК
Златан Пупезин

12 коментара:

Mandrak је рекао...

Pozdrav svima, nakratko prekidam svoj letnji odmor od enigmatskih trica i kučina, i želim u etar reknem nešto u vezi sa ovom odlukom.

Kao što je poznato, odavno sam obustavio svoje "subverzivne" akcije, i uopšte više ne mogu da se setim kada sam se poslednji put bavio tzv. ESS - om (možebiti da je prošlo celih 6 meseci). Od mog istupanja iz EKK - a je prošlo skoro godinu dana.

Budući da sam ranije često, ako ne i uvek, etiketiran kao glavni krivac za neslaganje između organizovane grupe koja sebe zove ESS i EKK - a, očekivao sam da će se njihovi stavovi (i interesi) usaglasiti mojim odlaskom. U prilog tome je išlo i povlačenje još nekih članova koji su prethodnih godina učestvovali u cirkusu kao žrtveni jarci ili (za)govornici istine.

I sad... uoči novog tzv. SES - a, postavlja se pitanje: ako smo iz enigmatskog društva udaljeni svi mi koji smo lani u Subotici označeni kao nepodobni, zašto nije došlo do željene harmonizacije odnosa i zašto se sada ne sastajete u Sremskoj Mitrovici kao prijatelji?! Ko sada koči i minira uspostavljanje dobre saradnje?

Uzgred, kad iznova razmislim o svemu, ne znam šta mi je trebalo uplitanje u tu zavrzlamu. Em ništa nisam postigao (ispostavilo da nemam kome da pomognem, jer se silom nikome ne može pomoći, naročito ne u situaciji pojedinac bez podrške vs. banda), em nisam imao nikakav lični interes da raspetljavam sve te moralne, pravne i logičke čvorove. Kad neko na svoju štetu staje u odbranu drugih, obično ga smatraju budalom. Ta budala sam (bio) ja, to priznajem i nije me sramota jer sam tako naštelovan (to su već nekakve vrednosti i ne može ih razumeti onaj ko ih nema), ali ne bih to više radio... bar ne u ovom i ovakvom enigmatskom društvu. Potpuno mi je svejedno šta će se dalje dešavati.

To htedoh da kažem, da se na novoj smotri enigmatskog šunda i kiča ne desi da me neko našljeman opet optužuje za sve za šta sam kriv i za šta nisam kriv, a da glupi, tupi, dementni i ljigavi klimaju glavama.

Slavko Bovan је рекао...

Odluka je precizna. ŽD je davno odlučio da zabrani učešće u SM za EKK. Naravno, ne osvrće se na apele "Vuka". Podanici ćute. Dakle, sve je jasno, te mi nismo ni mislili da dođemo i na silu navaljujemo u salu za takmičenje. Ovdje je samo u pitanju da li taj dan biti u SM. Neki članovi su tražili da EKK pozove članstvo da NE idu, ali tu sugestiju nismo usvojili jer bi čelnici ESS evidentan fijasko Susreta pokušao da svalli na nas. Kao i do sada, svoj nerad i javašluk pravdaju nekakvim rovarenjem. Dakle, članovi EKK mogu da idu u SM, ako hoće.

Milan Žarkovački је рекао...

A zašto EKK brine šta će o njemu reći ESS?

Slavko Bovan је рекао...

Milane, ič se ne brinemo, ali je malo dosadilo da stalno slušamo "pokvarenu ploču".
Onomad kada je ESS izgubio posao sa listom "Alo" jedan mudri portparol ESS, okomi se drvljem, kamenjem i najprostijim gadlucima na EKK (specijalno na sekretara) PRETPOSTAVLJAJUĆI da smo mi (ja) preduzimali neke nečasne radnje. To prođe, svi znaju da NI SA TIME nemamo ništa, ali sve ostade po starom. Nema oprosti-izvini, rukovodstvo ESS mudro i tajno rukovodi, članstvo ćuti da dodatno ne muti kaljugu, portparol vreba sledeću priliku i tako ukrug.
Dakle, znam ih ko zlu paru. Dizanje halabuke, bacanje prašine u oči,...samo da ih kojim slučajem neko ne upita: Da li radite išta?
Slutim da će u SM Savez doživjeti totalni suovrat, te će onda biti SVI krivi, osim onih koji su zaista krivi.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Slažem se s odlukom koja je posve normalna i očekivana.

Slavko Bovan је рекао...

Jeste, Nedjeljko. Odluka je normalna i očekivana, ali se mora razumjeti da je teško zbog nečijeg hira prekinuti tradiciju. Od 2006. godine (od Bajine Bašte) Zlatan i ja smo zajedno išli na sve susrete (Bajina Bašta, Loznica, Sombor, Vršac, Kragujevac, Požarevac, Kikindu smo zajedno organizovali, Vranje, Valjevo, Čačak i Subotica). Očigledno je da je i Zlatanu vrlo krivo što neće zabilježiti 11. Susrete zaredom. (Možda će se nekada neko zastidjeti zbog svog postupka, ako ima imalo stida i obraza?).

Анониман је рекао...

Стид, образ, моралне вриједности...?
"Тамо гдје почиње властити егоизам више не важе закони логике"
Тако је зборио Фојербах.
М. Милићевић

R.Jovicic је рекао...

u telefonskom razgovoru sa članovima Predsedništva Udruženja enigmata "Vuk Karadžić", od 28.07. 2018. godine, doneta je odluka:
Na "Protest" koji je objavljen na sajtu ESS, nismo dobili nikakav odgovor.Zbog ovoga ovo Udruženje neće kolektivno ići u Sremsku Mitrovicu. Članovima je preporučeno da sami donesu odluku, ali da ne učestvuju u takmičenjima.
Predsedništvo UE "Vuk Karadžić"

IlijaO је рекао...

Nakon prospavane noći - kažu da je jutro pametnije od večeri, mogu reći...
I ja sam ( pored mnogih) razočaran razvojem događaja ! Ne toliko neodlaskom, poštujući odluke matičnog kluba, u S.Mitrovicu, već odnosom onih koji ( samo) sebe smatraju glavnima! Nimalo drugarski. A ni pametno....
Iskreno, nakon "Vuka" u Beogradu, ponadao sam se da će glas razuma prevladati i da će biti donešena, makar neka zadovoljavajuća (Solomunska) odluka.
Ono što ponižava svakog normalnog čovjeka, a k tome i enigmata, jest nezainteresiranost "precedništva", pa je za zapitati se: ljudi, jel' to moguće? Nekoliko puta sam čitao predsjednički manifest prije stupanja predsjednika na časnu dužnost i ono tada rečeno i ovo sada oživotvoreno nema znak jednakosti.Dapače!
Možda bi im kao primjer mogao ( i trebao) poslužiti lanjski Beli i ovogodišnje Una i Široki, pa i budući Bjelovar, gdje je druženje i enigmatika u prvom planu. I svi sretni i zadovoljni.
Ovako...Pih....


Slavko Bovan је рекао...

Ilija, biće prilike za druženje za Dane ludaje.

Slavko Bovan је рекао...

Interesantan statistički podatak o broju učešća na SES.
ESS
predsednik - 6
potpredsednik - 6
sekretar - 6
UKUPNO - 18

EKK
predsednik - 12
potpredsednik - 3
sekretar - 17
UKUPNO - 32

Slavko Bovan је рекао...

Danas smo Zlatan i ja imali kratak radni sastanak. Pretresli smo aktuelnu problematiku, a analizirali smo i obimno pismo koje je stiglood Stevana Apostolovića.